Kerstknarren in Winkelcentrum Veenendaal.

Op de zaterdagen 16 en 23 december 2023 hadden wij de eer en het genoegen de kerstmarktweek  in het mooie, gezellige winkelcentrum “Scheepjeshof” te Veenendaal (Utrecht) muzikaal op te komen leuken met onze kerstband. Hiertoe verzamelden wij in de loop van de ochtend in onze vertrouwde Vrolijke Noot, om na het omturnen van burger naar kerstmuzikant en een lekker bakkie koffie de bus in te stijgen, waarmee we in een stief uurtje op de respectievelijke data door Ed en Ton veilig en wel ter plaatse werden gebracht (en na afloop natuurlijk ook weer terug). Best humor: zo’n touringcar vol met kerstmannen.

Aangekomen op de plaats van bestemming werden we opgevangen door Laura, onze contactpersoon, die met Petra het draaiboek doornam en tips gaf voor leuke plekjes om te spelen. Dit was prima geregeld en voelden wij ons meteen al zeer welkom. Met z’n allen liepen we met instrumentenkoffers naar een soort culturele ruimte, waar we de koffers uit konden pakken en ons optredensgereed maakten. Nieuw vakterm: “optredensgereed”, hahaha. Toen we zo ver waren, gingen we meteen ‘de hort op’ en speelden verspreid over de hele markt en in het (overdekte) winkelcentrum overal waar het ons goed dunkte, of op verzoek, een paar kerstnummers uit ons prachtige kerstrepertoire. En dit verspreid over de hele middag. De vele leuke reacties en her en der gezellige interacties vanuit het publiek, alsmede de vele foto’s en filmpjes die gemaakt werden zeiden ons, dat ons kerstorkest bij ieder prima in de smaak viel. Ook wilden er mensen met ons samen op de foto of hun kinderen met een paar kerstknarren; we waren overal voor in. Zo hebben we bijvoorbeeld ook gespeeld bij het Griekse Specialiteitenrestaurant Bodega, waar we allemaal een lekker Ouzo’tje kregen aangeboden: een lekkere opwarmer en oppepper, waarvoor nogmaals onze dank, en een kerstbijeenkomst extra opgeleukt bij de Rituals. Voor ons voelt ons spiksplinternieuwe “Kerstknarrenorkest” vooral daardoor als ‘een schot in de roos’. De start is met succes gemaakt, kunnen we stellen, en het smaakt ons allemaal zeker naar meer voor 2024!

Samengevat hebben wij twee hele leuke, succesvolle zaterdagmiddagen beleefd in- en om winkelcentrum Scheepjeshof. Wij bedanken via deze weg Winkelstad Veenendaal voor de uitnodigingen, de begeleiding en de gastvrijheid. Wij vonden het allemaal verschrikkelijk leuk om te doen. Bedankt!

Net als bij Feestkapel De Blaasbalgen zit het er nu voor ons ook op voor 2023 en houden we een kleine kerstvakantie. Op zaterdag 6 januari zijn wij echter weer vrolijk van de partij tijdens de carnavalsavond van CV De Belhamels in Delft, waar we ons ook weer van onze beste kant zullen laten zien. Het is maar dat u het weet. 😉

Wij wensen u allemaal hele fijne feestdagen, een geweldige jaarwisseling en een mooi en gezond 2024 toe. Tot gauw!!!

Primeur Kerstband De Blaasknarren bij Ipse de Bruggen.

Donderdag 14 december 2023: een datum om te onthouden. “Kerstband De Blaasknarren” maakte deze avond haar aller eerste opwachting! Veel voorbereidingen waren er aan vooraf gegaan, zoals de aanschaf van de kerstkleding en het instuderen van een heel kerstrepertoire. Vooral dat maakte deze avond zo bijzonder.

Rond 17:30 uur verzamelden wij dan ook in de Vrolijke Noot, waar de kerstpakken werden uitgedeeld en het omkleedfeest kon beginnen, waar natuurlijk de voorpret meteen al begon en her en der ook wat nervositeit te bespeuren viel. Toen iedereen omgekleed was, stapten wij allen in onze touringcar en waren we rond de afgesproken tijd van 18:00 uur ter plaatse van Klinisch Centrum Ipse de Bruggen te Nootdorp op de locatie Craeyenburgh, die geheel was omgetoverd in een knus en gezellig kerstdorp. Daar speelden wij hoofdzakelijk op een pleintje met een muziekpodium en daar brachten wij meerdere keren ons hele kerstrepertoire ten gehore. Voor ons was dat dan ook meteen een dijk van een try-out voor de komende kerstoptredens. Tussendoor kregen we korte pauzes, waarin wij ook van (non-alcohol) glühwein mochten meegenieten. We hadden tijdens het spelen behoorlijk veel interactie met het publiek en ook kregen we leuke reacties. Zeker met een primeur smaakt dat dan naar meer!

Wij bedanken Ipse de Brugge voor de uitnodiging en de gastvrijheid en wij hopen ons er nog vaak te mogen laten zien en horen. Het was een erg leuke avond.

Knarren op de Maastunnelloop

Zondag 12 november 2023, rond de klok van kwart voor negen in de ochtend. De leden van de feestkapel druppelden De Vrolijke Noot binnen om eens te beginnen met een lekker bakkie koffie van het huis en rustig de bus in te laden. Buiten was het waterkoud, maar gelukkig wel droog en volgens de voorspellingen zou het de hele dag zo blijven. Voor de tijd van het jaar weinig raars aan. Ook Raymond Been, onze chauffeur voor deze muziekklus, was gezellig van de partij om ons met onze mooie touringcar veilig op en neer te brengen naar het park van de Euromast; het startpunt van de Maastunnelloop. Volgens planning vertrokken wij dan ook een half uurtje later en kwamen keurig op tijd aan bij het startpunt, waar we de bus weer uit stapten, nadat we een parkeerplekje hadden toegewezen gekregen en Petra de nodige info had ingewonnen.

We begonnen met het spelletje “Ontdek Je Hekje”, want in het park stond her en der een dranghek, vanwaar we per hek één nummer speelden en doorwandelden naar het volgende hekje. Dat waren zo’n vier á vijf hekjes. Toen we bij het laatste hekje het aanwezige publiek even goed hadden laten weten dat “die herriemakers uit Leidschendam” er waren, mochten we het traject terug lopen om ons aan het water op te stellen, zodat we de lopers feestelijk konden verwelkomen. Inmiddels hadden wij geen vingers meer over van de kou, maar dat wisten we met vrij veel gemak te trotseren met Knarrenhumor. Gelukkig was er wel aan flesjes koud water gedacht, waar we in tegenstelling tot twee maanden geleden niet heel veel gebruik van maakten. Daar aan de waterkant hebben we flink wat muziek gemaakt. Sowieso als er een run langs kwam. En daar tussendoor wat ‘music for fun’ buiten ons repertoire, om warm te blijven (wat niet helemaal gelukt is) en daar werd Sinterklaas- en Kerstmuziek ook niet bij geschuwd. Dat resulteerde in non-stop muziek, waarbij we erg hebben gelachen. Ook het langslopend publiek kon dat zo te zien erg waarderen, want tijdens het hele optreden werden we veelvuldig gefilmd en gefotografeerd! Ook bleek er een jongetje zijn 9de verjaardag te beleven, waarvoor we spontaan het Lang Zal Die Leven inzetten. Dat jongetje zijn hart ging helemaal open! En ook mochten we live met een meneer mee naar Vietnam: hij was met zijn dochter uit Vietnam aan het beeldbellen en wilde zijn spontane confrontatie met Feestkapel De Blaasknarren met haar delen. We hebben zelfs heel spontaan met haar gesproken. Erg leuk!

Daarna kregen we pauze, waarbij we van restaurant De Ballentent heerlijke warme chocomel met slagroom kregen aangeboden en ons tegoed mochten doen aan een warme snack in dat snacktentje ernaast (waarvan ik de naam niet heb meegekregen). Dat ging er bij iedereen natuurlijk wel in met die kou!

Na deze opwarmende pauze haalden we de rest van ons repertoire uit de kast om de vele runners feestelijk binnen te halen en na een mooie, lange set wandelden we uiteindelijk weer terug richting bus. Dat was het einde van het optreden voor de run, maar daarmee was voor ons de kous nog niet af…..

Zoals in het vorige verslag al verteld, genoot onze Margaret haar aller laatste optreden met De Blaasknarren. En natuurlijk hadden wij voor deze bijzondere gebeurtenis nog wat voor haar in petto. Terug gekomen bij de bus werd er een mooie groepsfoto gemaakt als aandenken; foto met dank aan Raymond Been, en speelden we nog één keer Margaret’s lijflied “I Did It My Way”, wat behoorlijk emotioneel was voor ons allemaal; er werd na dit nummer menig traantje weg gepinkt.

De instrumenten werden weer ingeladen en vertrok de bus, gevuld met allemaal diepvriesknarren, richting Leidschendam, waar we onze spulletjes opruimden en huiswaarts keerden om te ontdooien en bij te komen van een erg leuk optreden.

Via deze weg bedanken wij de Inofec Maastunnelloop en de Epic Runs voor de uitnodiging en gastvrijheid. Ook Restaurant De Ballentent én dat snacktentje ernaast willen wij bedanken voor de heerlijke opwarmer. Mochten jullie ons volgend jaar weer willen hebben, dan houden wij ons “warm” aanbevolen. J

Margaret Verroen uitgeknard.

Onze lieve Moeder Overste: wie De Blaasknarren kent, kent Margaret, doorgaans Mar genoemd. Zo’n 20 jaar geleden kwam zij een kijkje nemen op de repetitie bij feestkapel De Blaasknarren en voelde zich al gauw geroepen om de bekkens ter hand te nemen. Niet veel later wist zij ook haar man, haar zus en haar twee zonen te strikken om op diverse instrumenten onze gelederen te komen versterken. Samen met haar zus Lia vormde zij “de Dekselse Meiden” van de Blaasknarren en stalen zij destijds de show van menig optreden. Vele leden sloten Mar in hun hart, vooral vanwege haar spontane humor en positiviteit. Ook vanwege haar tomeloze inzet voor de Knarren op de achtergrond en draaide ze een tijd mee in het bestuur van Stompcity Music. Helaas moest haar zus er op een gegeven moment mee stoppen wegens medische ongemakken en koos Mar ervoor om een ander instrument te kiezen. Dat werd de trompet. En de trompet bleek een schot in de roos, want tot op de dag van vandaag heeft zij haar deuntje vol overgave meegespeeld en in volle teugen genoten van “haar Knarren-avondjes” (voor zover het de laatste tijd ging).

Dat er aan alle leuke dingen een einde komt, daar kunnen zélfs de leden van Feestkapel De Blaasknarren niet onderuit. Dat moment is voor onze Mar nu aangebroken. Na lang overwegen en wijs beraad heeft zij het moeilijke besluit moeten forceren om te stoppen bij De Blaasknarren, omdat haar lichamelijke gezondheid deze inspanningen niet meer toelaat.

Op de repetitie van maandag 6 november jl. heeft zij nog een keertje gezellig meegedaan en zij beschouwt dit als haar aller laatste repetitie. Dit was vooral erg ontroerend. Namens ons allemaal heeft zij een mooie XXL-kaart gekregen en een persoonlijke noot van alle aanwezige leden en een mooie bos bloemen. Als afsluiter van deze ouderwets gezellige repetitie droegen wij het toepasselijke nummer “My Way” aan haar op. Dat dat erg gevoelig lag, is wel aan het filmpje af te zien. Aanstaande zondag geniet Mar van haar laatste optreden voor de Maastunnelloop in Rotterdam.

Wij hebben haar laten weten, dat ze te aller tijden welkom blijft voor een bakkie en een babbeltje en mocht ze zich goed en sterk genoeg voelen, dan is er altijd een stoel voor haar vrij.

“Margaret, bedankt voor alles! Blijf sterk en positief. We’ll meet again.”

 

Bloasavond Iaadoeje 2023.

Op zaterdag 14 oktober verzamelden wij rond de klok van 18:30 uur in De Vrolijke Noot voor onze deelname aan het jaarlijkse festival “Bloasavond Iaadoeje” in Heemskerk te Utrecht. Er werd dan ook druk ingeladen en ingestapt en op genoemd tijdstip vertrokken wij dan ook in onze mooie touringcar, bestuurd door niemand minder dan Raymond Been. Een uurtje later aangekomen bij partycentrum Horeca de Jansheeren mochten we meteen uitladen en werden we naar een aparte zaal geloodst om onze spullen te parkeren. Om 20:00 uur beet Iaadoeje in de grote zaal de spits af met een knallende set, waarna meteen de beurt aan ons was. En die ging lekker, hadden wij het idee! Er deden negen orkesten mee en van elk orkest werden twee setjes verwacht. Ons tweede setje brachten we om kwart voor elf in de kleine zaal. Er werd niet gejureerd; gezelligheid en met elkaar een mooi muziekfeest bouwen was de norm. Dat is prima gelukt, kunnen we stellen. Het dak ging er onafgebroken af, we zijn veel bekenden tegengekomen, het was één groot muziekvriendenfeest!

Na onze tweede set hebben we nog iets gedronken en zijn we afgetaaid richting Leidschendam, want voor sommige leden ging de volgende ochtend de wekker weer vroeg, zo begreep ik. Bij vertrek werden we verrast met een presentje in de vorm van een Scrobbelèrset met een afdruk van het Knarrenlogo op het borrelplankje, welke inmiddels een ereplaatsje heeft gekregen in De Vrolijke Noot.

Het was een geweldige avond, die we niet hadden willen missen! Via deze weg bedanken wij dan ook nogmaals Iaadoeje hartelijk  voor de uitnodiging en de gastvrijheid.

30 jarig huwelijksjubileum Martin en Petra Boot.

 

Het was zaterdagavond 23 september 2023. De Knarren verzamelden zich om 20.30 uur in de Vrolijke Noot om af te reizen naar Leiderdorp. Daar, waar het echtpaar Martin en Petra Boot hun 30 jarig huwelijksfeest vierden. Wij waren hiervoor uitgenodigd omdat wij op 23 april 2022 ook bij hen te gast waren ter ere van de verjaardag van Martin Boot in Voorschoten, wat een denderend feest was! Met ontzettend veel zin in nog zo’n feestje stapten we in de bus onderweg naar Leiderdorp, die werd gereden door Pieter Drop die ons perfect naar de locatie bracht waar het feest werd gehouden, dankjewel Pieter!

Het was een verrassingsoptreden, dus hielden we ons stil totdat de zoon van het echtpaar ons rond 21.30 uur kwam halen. De deuren van de feestzaal gingen open en met een “lang zullen ze leven” was de verrassing een feit.

Na een pittige set, met nummers zoals ”Radar Love” en “Born to be Wild” de boel lekker op z’n kop gezet te hebben en het bruidspaar werd gefeliciteerd, was het tijd voor een pauze. Het ontbrak ons werkelijk aan niets: drankjes en hapjes waren er in overvloed.

Een kwartiertje later pakten wij ons instrumenten weer op en knalden wij onze feest-set er in. Maak me Gek, Joost en de Woonboot gingen erin als koek, mede namens onze invallers Rene, Hans, Ilse en Aad.

Na een kleine pauze om af te koelen en wat te drinken, hebben we nog een aantal nummers gespeeld en was het tijd om naar huis te gaan. De bus stond keurig klaar op het afgesproken tijdstip, Top Pieter!

We kregen allemaal nog een presentje bij vertrek, en hup spullen inpakken en naar de vrolijke noot. Wat een geweldige avond met dank aan de familie Boot voor deze uitnodiging.

Tot het volgende feestje?!?

 

Vlietdagen – Leven aan de Sluis – 2023

Op zaterdag 16 september 2023, rond 13:00 uur, verzamelden wij in de Vrolijke Noot om onze waarde collega´s van Feestkapel De Blaasbalgen te volgen in het uitpakken van de instrumenten en ons gereed te maken voor een supergezellige middag op de laatste editie van de “Vlietdagen – Leven aan de Sluis” in Leidschendam. Om vijf over één kwam de schipper al bij ons vrolijk binnen stappen met de vraag of wij al zin hadden om op de boot te stappen. Wij waren geheel compleet, dus lieten we ons graag in de boot nemen en aan boord stappen van zijn sloep “De Vlietzeilers”, om ons al musicerend naar de Sluisjes te varen. Er was bloedmooi zomerweer voorspeld, dus was de hele vereniging lekker in zomertenue. De temperatuur was lekker behaaglijk en ideaal voor de gemiddelde Nederlander, zodat het op het water lekker vertoeven was.

Eenmaal aan boord begonnen we met ons geijkte inspeelnummertje, waarna met korte tussenpauzes vele ‘moppies muziek’ volgden. De sfeer was erg gezellig en relaxed. Aangekomen bij de Sluisjes bleken we toch nog iets te vroeg te zijn en stelde de schipper voor om nog een stuk terug te varen, zodat we een extra muzikaal rondje weg konden geven aan de watersporters, vissers, pleziervaarders en ieder ander die wij aan- en op het water passeerden. Toen we voor de tweede keer aankwamen, mochten we aanmeren en van boord en mochten wij achter het podium onze instrumenten parkeren. Er was van alles te doen voor de kids, zoals kanovaren, suppen, klauteren, schminken en nog veel meer. Ook was er om de hoek een braderie met allemaal kraampjes te vinden, dus was er voor ieder wat wils. Zoals ieder jaar was Scouting Hubertus-Brandiaan aanwezig met hun altijd goed gemutste mascotte Huubje de Beer.

Na kort gevolg was het tijd voor ons eerste setje, waar we lekker doorheen fietsten met leuke interactie van het publiek. Zo hebben we vier setjes gedaan, in afwisseling met Feestkapel De Blaasbalgen, zangers en een disco. Om een lang verhaal kort te houden, hebben we met z’n allen een heerlijke middag gehad; genoten van het weer, de boottocht, het muziek maken, het publiek en al het andere wat we tegenkwamen tijdens dit prachtige evenement. Als afsluiter gezamenlijk met De Blaasbalgen het nummer “Dan Ben Ik Weer Thuis” gespeeld, waarna wij weer aan boord mochten stappen om ons al spelend terug richting de Vrolijke Noot te laten varen en iedereen voldaan van een heerlijke middag huiswaarts keerde.

Vanaf deze plek bedanken wij de gemeente Leidschendam-Voorburg hartelijk voor de uitnodiging en de gastvrijheid. Hopelijk tot volgend jaar in de nieuwe vorm en onder de nieuwe naam.

VERSLAG Ooievaarsrun 2023.

Op zaterdag 9 september 2023 kwamen de Blaasknarren bijtijds bijeen bij de Vrolijke Noot voor het ophalen van de instrumenten en zoveel mogelijk met elkaar te carpoolen richting de Visafslag te Scheveningen. Er was tropisch weer voorspeld, dus waren wij allen gekleed in onze ‘tropen-outfit’. Door wat vroeg vertrek en een slimme route te kiezen, reden wij soepeltjes in colonne naar de plaats der feestelijkheden en werden wij warm ontvangen met koffie en gebak. Ook het parkeren was prima geregeld. Er was voor ons ook weer een plekje ‘achter de coulissen’ gereserveerd voor de instrumentkoffers en om ons naar behoefte even terug te kunnen trekken uit het feestgedruis.

Na het inspelen van een paar nummers en het stemmen van de blaasinstrumenten begaven wij ons richting podium, waar wij werden aangekondigd door presentator Patrick Cilon. We hadden er allemaal onwijs veel zin in en de eerste set voelde meteen al goed. Tijdens deze set arriveerde ook de eerste run en waren we al gauw omringd door een leuk stukje publiek. Daarna kregen wij allemaal een lunchpakket aangeboden, waar wij natuurlijk dankbaar gebruik van maakten, net als de bij aankomst verkregen consumptiebonnen.

Er was van alles te doen en buiten het muziek maken, hebben wij ons in de pauzes goed vermaakt. Zo gingen een aantal leden de uitdaging aan op de Rodeo-stier, heeft Martijn eindelijk eigenhandig onze naam op de bus geschilderd (alleen was het de verkeerde bus hahaha) en heeft Angelique haar zangtalent getoond op de karaoke met De Engelbewaarder, samen met een gedreven deelneemster. Verspreid over de middag arriveerden er vier runs, die wij feestelijk binnenhaalden, waarbij alles uit de kast werd gehaald. En ook de steltloopsters “Fleurig en Vrolijk” waren daarbij van de partij. Buiten de runs werd de dag muzikaal gevuld door DJ Joop, in afwisseling met verschillende professionele zangers. Naar mate de runs arriveerden, liep het natuurlijk weer lekker vol en in de loop van de middag was de visafslag een bomvolle feestzaal en ging het dak er helemaal af! Op de dansvloer voor het grote podium gingen vele voetjes van de vloer en een aantal Knarren zweepten daar de feeststemming ook nog extra op door mensen uit het publiek mee te trekken in de polonaise en op te gaan in het feest. Het was een feestdag ten top en we hebben er allen in volle teugen van genoten! Heel veel gelachen met elkaar en om elkaar. Altijd goed voor de clubgeest!

Aan alles komt een einde en na onze inzet voor de vierde en laatste run werd er nog een afzakkertje gehaald en vertrokken wij naar……. het volgende optreden! Er was namelijk een last-minute aanvraag gekomen voor een feest in de buurt, namelijk de opening van het nieuwe café “Route 66”, die  wij er als muziektoetje nog even achteraan plakten. Ook daar ging het muzikaal verschrikkelijk lekker en na een kort, maar krachtig optreden werden we uitgenodigd voor een drankje van het Huis en keerden we weer terug naar de Vrolijke Noot, waarmee deze geweldige Knarrendag ten einde was.

Via deze weg bedanken wij de organisatie van de Ooievaarsrun voor de uitnodiging, gastvrijheid en goede zorgen. Hopelijk tot volgend jaar…

 

Kids Heroes Fun Cruise.

Op zaterdag 19 augustus waren wij te gast op het spectaculaire Kids Heroes Fun Cruise in Leidschendam. Daarom druppelde De Vrolijke Noot rond de klok van 12 vol met Blaasknarren in goed humeur en korte broek, om eens te beginnen met een lekker bakkie van het Huis en het gereed maken van de attributen. Ook onze welbekende Mark was van de partij om ons, als buschauffeur, naar de plaats van bestemming te brengen en zo vertrokken we even later dan ook richting het startpunt, namelijk Huygenshaven Voorburg, waar wij muzikaal bewapend op de boot stapten. Daar was het behoorlijk lang wachten voordat we mochten starten, maar die tijd vulden we natuurlijk met wat Knarrenlol en werd er ook nog een nummer ingespeeld. Je staat er niet bij stil als je als toeschouwer langs de kade staat te kijken naar zo’n varende optocht, maar wat komt er veel bij kijken om al die boten op de juiste volgorde te krijgen zonder aanvaringen en met al die regels!

Vanaf onze schuit zagen we vele VIP’s aan boord van de vele andere sloepen stappen, zoals onder meer Broer Konijn, Buurman & Buurman, Popeye en de Smurfen.  Het was supergezellig en we hadden er allemaal verschrikkelijk veel zin in!

Na zo’n drie kwartier was het dan zo ver. Alles was geregeld en de botenparade kon beginnen! Onze boot werd keurig overal doorheen geloodst door onze kundige schipper en zijn dochter; twee zeer aardige, leuke en gezellige mensen. Zoals voorspeld was het heerlijk zomerweer en we ‘fietsten’, te midden van de parade, al varende lekker door ons repertoire heen. We gingen allemaal lekker ‘los’ en muzikaal ging het gewoonweg super! Aangekomen bij de sluizen van Leidschendam met haar bomvolle terrassen was het een drukte van jewelste, waarbij de omvang en interactie van het publiek letterlijk niets te wensen overlieten. Dat werd dus nog even behoorlijk doorknallen! En dat deden we natuurlijk conform onze voorschriften uit het Knarrenlied: “met plezier en vertier”.

Na bij deze terrassen nog lekker met succes de boel op z’n kop te hebben gezet, werden we weer aan de kant geholpen en was dit superleuke, gezellige optreden ten einde. Terug naar De Vrolijke Noot gingen we lekker sportief nog even aan de wandel en hebben we nog een dik uur onder het genot van een drankje nagenoten. Dat het een heerlijke dag was, daar kan geen mens ter wereld onderuit!

Vanaf deze plaats bedanken wij de organisatie van Kids Heroes Fun Cruise onwijs voor de uitnodiging en de gastvrijheid!!!

Uitvaart Hennie Baltus.

Vrijdag 09-06-2023: een gedenkwaardige dag van een lach en een traan. Met alle leden van Feestkapel De Blaasknarren waren wij erbij om hem onze laatste eer te bewijzen.

Wij wensen de familie en ook ieder die hem lief had alle sterkte toe met het dragen van dit verlies.

“Rust zacht, Hennie. Maandag nemen we er één op jou. Bedankt voor alles.”