VLAARDINGER BLAASFESTIVAL 2023

Zondag 26 maart 2023 beloofde weer een leuke en gezellige dag te worden voor onze feestkapel, want wij waren wederom uitgenodigd om onze muzikale vaardigheden te mogen komen vertonen op het Vlaardinger Blaaskapellenfestival in partycentrum ’t Prikkewater Packhuys. Hiervoor verzamelden wij in de loop van de ochtend ter plaatse, daar onze bus helaas niet kon rijden omdat er geen chauffeur beschikbaar was. Tja… al komt dat (gelukkig) niet vaak voor; het kan ook gebeuren.

Bij de zij-ingang werden wij, zoals altijd, weer hartelijk ontvangen en konden wij meteen doorlopen naar onze “oude vertrouwde plek”, waar onze instrumenten even konden acclimatiseren, zodat wij even lekker aan de koffie konden gaan van de verkregen consumptiemuntjes. Om 12:00 uur gaf Foutje Bedankt de aftrap met de eerste set op deze middag. Wij hadden nog ruimschoots de tijd, die wij dan ook benutten om buiten een nummertje in te spelen en te stemmen. Ook daarna hadden we nog tijd over om optredens van de andere orkesten te bewonderen, een praatje te maken met de vele bekenden die we tegenkwamen of ons gewoon even te onttrekken uit het feestgeweld. Ieder orkest werd geacht twee sets te brengen, dus dat was best relaxed. Stressen was dan ook nergens voor nodig: gezellig met elkaar muziek maken en een mooi feest bouwen was immers de norm voor deze dag en dat zat helemaal goed, kan ik u vertellen. Wie niet geweest is, heeft echt wat gemist!

Het festival kende wel een klein wedstrijdelementje, waarvan de jurering in handen was van van de orkestleden zelf; de bedoeling was om elkaar te beoordelen. Om kort te gaan: de wisselbokaal mocht deze keer mee naar “huis” met CV De Pierewaaiers, die dus nog even mochten blijven om een royale toegift te geven. De klok tikte inmiddels 18:00 uur aan en was het feest ten einde, waarbij de zalen dan ook weer langzaam leeg liepen.

Wij kunnen terug kijken op een geweldige middag, waarop we veel gelachen hebben en mooie muziek hebben gehoord en gemaakt. Vanaf deze plek willen wij dan ook nogmaals de organisatie van die mooie festijn bedanken voor de uitnodiging en gastvrijheid!

Maar was dit feest voor De Blaasknarren hiermee afgelopen? Uh… even terugdenken hoor… nee, eerlijk gezegd niet!

Met een leuke groep van zo’n 10 man gingen we na afloop aan de wandel richting het clubhuis van De Haringkoppen, waar we het ons ter overbrugging van de tijd nog even gezellig mochten maken. Tegen zevenen gingen onder begeleiding van onze stadsgids Martijn wederom aan de wandel richting Grieks Specialiteitenrestaurant Delphi, waar hij een tafel had gereserveerd. Daar werden we hartelijk ontvangen door het personeel en werd ons onze tafel gewezen op de eerste etage, waar we nog heerlijk getafeld hebben en veel lol gemaakt. Om kort te gaan: het was supergezellig! “Geweldig initiatief, Martijn; mag je vaker doen.” (hahaha)

CPC-loop Den Haag 2023.

Op zondagmiddag 12 maart hadden wij weer de eer en het genoegen om de deelnemers van de CPC-loop in Den Haag een muzikaal hart onder de riem te steken. Hiertoe verzamelden wij eerst in De Vrolijke Noot, waar een lekker bakkie koffie met een koekje klaar stond, instrumenten werden gepakt en ingeladen in onze mooie touringcar en zoals gepland vertrokken wij om 12:45 uur naar de plaats, die ons was toebedeeld: hoek Conradkade/Groot Hertoginnelaan te Den Haag. Om zoveel mogelijk verkeersdrukte en afzettingen te omzeilen, moesten we wel een flink stuk omrijden, maar daar draaide onze kundige chauffeur Raymond zijn hand niet voor om! “Alweer bedankt, Raymond!”

Aangekomen op de plaats van bestemming werd er driftig uitgeladen en bombardeerden wij de bushalte weer tot podium, waar wij al onze feestnummers uit de kast haalden om de deelnemers zo veel mogelijk op te zwepen en aan te moedigen. Er was heel veel publiek aanwezig, het weer was goed en de sfeer was keigezellig. Ook gingen vele duimen weer omhoog van de lopers. Het was weer heel leuk, om hier ons steentje aan bij te dragen. Zo rond half vier hadden alle lopers ons wel gepasseerd en kwamen de veegwagens langs en werden de dranghekken opgeruimd, waarmee dit leuke optreden voor ons ten einde was.

Terug in de bus werd er nog een lekker koud drankje uitgedeeld en gingen we weer dezelfde uitdaging aan als op de heenweg, dus hebben we het onszelf in de bus nog even gezellig gemaakt. Na aankomst bij het clubgebouw werden de instrumenten weer overgeladen in de privéauto’s, waarna iedereen huiswaarts keerde en thuis moe, maar voldaan van een goed en leuk optreden nog van een (mag ik hopen) fijne avond kon gaan genieten.

Carnaval Brabant 2023.

CARNAVAL BRABANT 2023.

Ja ja, het was eindelijk weer zo ver. Het mag weer en het kan weer: Carnaval Brabant! En “Carnaval” natuurlijk wel met een hoofdletter, want we hebben het wel over het feest der feesten!

Op zondag 19 februari vertrokken wij om kwart voor twee, na een lekker bakkie in de Vrolijke Noot, met de bus, bestuurd door Raymond Been, naar het Brabantse land. Zoals wij in 2020 (vlak voor de corona uitbraak voor het eerst deden, gingen we in carnavalskleding. Een hoop leden kwamen binnen in een andere outfit als een paar weken geleden op de Kakofonie. Best verrassend. Eenmaal in de bus zat de stemming er meteen al in en er werd gelachen, gezongen en heel veel lol gemaakt. Voor ons was de Carnaval al begonnen!

Als eerste gingen wij richting Dommelbaorzedurp (Vught). Daar werden wij om vier uur verwacht door CV De Knolderapen in theater De Speeldoos, waar we buiten een aantal nummers speelden. Daarna werden we naar binnen geloodst en ook in De Speeldoos was het natuurlijk groot feest. Daar werden wij hartelijk ontvangen aan de ingang en speelden na een poosje wachten tot de voorgaande orkesten klaar waren, onze vaste set. Hier speelden wij onze vaste set. En die kwam weer lekker uit de verf, al zeg ik het zelf. Na deze set konden we onze consumptiemuntjes verzilveren, waarna wij weer werden geacht weer de bus in te stappen en gingen we naar Kruikenstad (Tilburg), waar wij verwacht werden door CV Craen Open in café Bet Kolen. Ook daar werden we hartelijk ontvangen en hebben we heerlijk muziek gemaakt in een stampvolle zaal. Aan publiek kwamen we ook niet niets tekort!

Maar goed, ook Blaasknarren zijn maar mensen en moet er dus ook gegeten worden. Na vertrek uit café Bet Kolen begaven wij ons met de bus naar FamilieWok, waar Petra tafels had gereserveerd. Daar hebben we heerlijk gegeten, maar het feesten ging wel door. Veel gelachen en zelfs ontstond er een polonaise in de vorm van alle leden, aangevuld door wat publiek en zelfs het personeel. GEWELDIG! Het personeel was zo enthousiast, dat we zelfs een dienblad bier van het huis kregen aangeboden.

Na het eten vervolgden wij onze weg naar CV De Vattebieren in Kruikenstad voor nog twee sets in een stampvol café, waarvan ik de naam niet weet. Tussen die twee sets in hadden we een royale pauze, die wij benutten om ons even terug te trekken uit het feestgeweld, een frisse neus te halen en/of de andere orkesten te bewonderen. Ook daar was het lekker spelen in een bomvolle zaal en toen onze laatste noot gespeeld was, begaven we ons weer naar de bus, waar druk werd ingeladen en ingestapt. Op de terugweg was zo’n beetje iedereen wel aardig uitgeblust en gingen vele hoofden regelmatig tegen de hoofdsteun aan met de ogen op snoozen.

Rond de klok van 01:45 uur kwamen wij weer aan bij de Vrolijke Noot, waar weer werd uitgeladen en moe, maar voldaan huiswaarts werd gekeerd. We kunnen terugzien op een geweldige carnavalsdag, die we niet hadden willen missen en waarop we absoluut niets tekort kwamen. Het was een Topdag met een grote T!

Carnaval in Wzc Moerwijk, Den Haag

In de avond van vrijdag 17 februari waren wij uitgenodigd in Woonzorgcentrum Moerwijk om ons carnavaleske muziekplezier te komen delen met de oudere garde. Het was voor iedereen vroeg eten, want om 18:00 uur zouden we verzamelen bij de Vrolijke Noot, om van daaruit met onze bus naar de plaats van bestemming te gaan. Alhoewel het niet zo ver rijden was, bleek het toch wel een uitdaging om op tijd te zijn door wat onverwachte tegenslagen in het verkeer, maar… op een paar minuutjes na is dat gelukkig toch gelukt!

Aangekomen bij de hoofdingang was het even zoeken naar iets van een contactpersoon, maar na vrij kort gevolg kwam dit toch weer op z’n pootjes terecht en na het stoppen van de discomuziek werden wij aangekondigd, waarop wij ons naar het podium begaven en een leuke set ten gehore brachten. Dit werd zichtbaar erg gewaardeerd door de aanwezige bewoners. We hebben drie sets gespeeld, met daartussen erg gezellige pauzes in een aparte ruimte met een drankje van het huis, waar we ook onze koffers e.d. konden parkeren.

Even leuk om te benoemen is, dat wij dit optreden in geheel nieuwe blouses deden. We hebben er weer een gezellig feest van weten te maken met onze muziek én entertainment. Voetjes gingen van de vloer, er werd her en der uit volle borst meegezongen en ook polonaises ontbraken niet. Voor ons een leuke opwarmer voor de carnavalsfeesten morgen in het Brabantse land!

Wij kunnen terugzien op een leuke avond met een geslaagd optreden. Vanaf deze plaats bedanken wij het personeel van Woonzorgcentrum Moerwijk hartelijk voor de uitnodiging en de gastvrijheid.

De Knarren zwabberen er op los! (deel 2)

Het feest der feesten bij CV de Damzwabbers kon niet op, want ook op zondag 5 februari 2023 was ons de eer en het genoegen toebedeeld om ons te laten zien en horen op het gehandicaptencarnaval. Nog in de ban van de vorige dag verzamelden wij dan ook, rond twaalven,  weer bij sportvereniging RKAVV in Leidschendam, waar we weer hartelijk werden ontvangen. Onze instrumenten hadden mogen overnachten in een afgesloten zaaltje van RKAVV, waar wij natuurlijk hartstikke blij mee waren, want dat scheelde weer twee ritjes Vrolijke Noot en een hoop gesjouw.

De meeste leden begonnen met een lekker bakje koffie, waarna we door onze muzikaal leider Hennie richting podium in de feestzaal werden geleid, waar de feestelijkheden al behoorlijk op gang waren. Er volgde een welkomstwoord en vervolgens mochten wij ‘los’ met de intocht van de niet-mis-te-verstane Damzwabberpolonaise, waar het enthousiaste publiek gretig bij aansloot. Natuurlijk was ook Tim er weer bij met zijn trompet, die wij meteen voorzien hebben van een nieuw verenigingsshirt, want die ouwe gele kon echt niet meer! Ook werden wij meteen muzikaal bijgestaan door een stuk of drie nieuwe dirigenten. Gelukkig maar, anders kwam het vast niet goed!

Er volgde een welkomstwoord van de voorzitter van de Damzwabbers, waarna Jan Karaoke het dak er af blies, vooral dankzij de vele optredens van het publiekelijk zangtalent. Het was de hele middag dan ook één groot knalfeest, waarbij het dak er dan ook behoorlijk af ging. Alle feestnummers werden uit ons repertoire geplukt en vele voetjes gingen dan ook van de vloer. Het was een erg leuke middag, waar we nog lang met veel plezier aan terug kunnen denken.

Wij bedanken Carnavalsvereniging De Damzwabbers voor de uitnodiging, de gastvrijheid en bovenal voor dit verschrikkelijk leuke weekend!

De Knarren zwabberen er op los!

Tsjongejongejongejonge, wat was dát een leuk weekend: het aller-, aller-, allereerste weekend van februari 2023! Daarin hadden wij de eer en het genoegen de feestzaal van Carnavalsvereniging De Damzwabbers extra te mogen komen versieren met onze muzikale feestslingers.

Het ging een bijzonder optreden worden, want op de valreep was onze muzikaal leider/contactpersoon/1ste trompettist Petra thuis met corona en onze andere 1ste trompettist Martijn kon even niet blazen om medische redenen, maar was er wel gezellig bij. Gelukkig zijn er toch ad-hoc vervangers gevonden, zodat het optreden toch door kon gaan. Zo hebben Alissa, Gert-Jan en Aad de trompetsectie opgevangen en Hennie nam de muzikale leiding op zich en onderhield de contacten met de opdrachtgever. En zo was alles toch goed ondervangen. Vanaf deze plaats bedanken wij deze mensen nogmaals van harte voor hun inzet in dezen! Daar waren we verschrikkelijk blij mee.

Maar goed; we dwalen af. Zoals afgesproken verzamelden we op zaterdag 4 februari om 20:20 uur bij de kantine van sportvereniging RKAVV in Leidschendam. De commissiekamer fungeerde deze avond als “Knarrenkast”, waar we onze koffers en andere benodigdheden kwijt konden en onze instrumenten konden stallen op de momenten dat we niet speelden. Er waren al aardig wat mensen aanwezig en ook klonk er gezellige muziek uit de kantine van DJ Jan Groeneweg. Om negen uur was het dan zo ver. Wij begaven ons naar de zaal, richting het podium, waar wij begonnen met “Op de dam daar zijn de Zwabbers” en “Ik kom uit Leidschendam”. Op deze muzikale klanken vond meteen ook de intocht plaats en kwam de polonaise de zaal in, bestaande uit de Prins & Page, de Nar, de Tussendoortjes, Raad en Bestuur, gastraden en natuurlijk ook carnavalsgasten die aan wilden sluiten. Een welkomstwoord van de Prins en Page volgde en de rest van onze eerste set, die net als de andere sets met zorg door Hennie waren samengesteld, volgde. Daarbij gingen heel veel voetjes van de vloer en ook de polonaises waren niet van de lucht. Een klein half uurtje later liepen we al spelend de zaal uit en was het tijd voor een gezellig drankje en lekker feesten, want het was de beurt aan DJ Jan Groeneweg om met zijn muziek het publiek te entertainen. En dat ging hem prima af; dat was wel duidelijk.

Zo hebben wij om toerbeurt met de DJ de muzikale invulling verzorgd en bij elkaar vier setjes gebracht, zoals dit was afgesproken. Omstreeks 00:20 uur was ons laatste setje dan ook uitgespeeld en werd er na een afzakkertje weer huiswaarts gekeerd, waarmee voor ons deze geweldige avond ten einde was. Het was TOP!

Blaasknarren 1ste keer op Kakofonie Reeuwijk!

Op zaterdag 28 januari 2023 was het dan toch eindelijk zo ver: onze eerste deelname aan de alom bekende Kakofonie in Reeuwijk. SPANNEND! Dit festival droeg vooral een carnavalesk karakter, hadden wij begrepen en dat deed ons besluiten om in carnavalsoutfit te gaan, wat ook – net als in 2019 – weer  een hoop creativiteit en voorpret met zich meebracht. Als ontzettend fijne bijkomstigheid valt ook nog te benoemen dat sinds begin januari ook onze mooie, knusse, gezellige touringcar weer de straat op kan en mag en mochten wij, de Blaasknarren, de spits afbijten naar dit toonaangevende festival! Ed van Helden beet met ons mee (de spits af) als buschauffeur, waarvoor natuurlijk onze grote dank.

Zoals afgesproken was het rond 18:30 uur verzamelen in de Vrolijke Noot en een gedeelte van de leden ging rechtstreeks. Het voelde weer erg fijn en vertrouwd om weer met de bus naar het optreden te gaan. We hadden dan ook een hoop lol in de bus. Aangekomen bij de Kakofonie in Reeuwijk werd er uitgeladen en was er in een aparte ruimte voor elk orkest een lange tafel gereserveerd waar wij onze spullen op kwijt konden. Maar wat was het daar krap met zo veel mensen in de zaal. Het was passen en meten om je instrument in orde te krijgen, maar het is allemaal gelukt.

Na een lekker bekertje koffie begaven wij ons naar de grote zaal, waar we na de officiële opening en het eerste optreden van de Batenbouwers, omstreeks 20:30 uur als tweede orkest onze set ten gehore brachten, nadat we uitgebreid waren voorgesteld aan het publiek door de presentator. De set kwam naar ons gevoel uitstekend uit de verf, wat zich ook wel vertaalde in de interactie van het publiek en ook werd er nog spontaan en met succes een stuk extra show ingelast door onze trombonist/entertainer Hennie. Na onze set volgde een zeer royale pauze, want onze tweede opwachting was pas tegen 22:30 uur. In deze pauze werd er natuurlijk veel plezier gemaakt en ook de optredens van de andere orkesten werden volop bewonderd. Het was supergezellig!!! Rond genoemd tijdstip was het tijd voor onze tweede en laatste set. Dat vond plaats in de kleine zaal. Daar hadden wij dan ook een stuk minder ruimte en stonden we, na wat passen en meten om het hele orkest op- en voor het podium te krijgen, behoorlijk hutje op mutje te spelen, maar het was te doen.

Rond de klok van 00:45 uur vond de grote finale plaats, waar alle kapellen aan meededen; u kent het wel. Na de finale kwamen de stemmingsladys binnen voor de bekendmaking en uitreiking van de Kakofoon, die was vastgesteld door de stemmingsmeters. Uit elke club moest namelijk een stemmingsmeter worden gekozen, die de andere verenigingen met behulp van een lijst beoordeelden op verschillende criteria, waar dan uiteindelijk de winnaar uit voort moest vloeien. Namens de Blaasknarren was dit Hennie, die unaniem gekozen was door de leden. De Kakofoon was sinds 2020 in bezit geweest van Dameskapel De Chicas (door de coronacrisis), die hem op deze avond persoonlijk mocht overdragen aan de winnaar van Kakofonie 2023: De Duveldragers. Vanaf deze plek willen wij De Duveldragers dan ook hartelijk feliciteren!!! Deze “champions” werden geacht nog even te blijven om er nog even een finale set uit te knallen, waarbij de zaal langzaam maar zeker leeg liep – velen hadden nog een behoorlijke thuisreis voor de boeg – en dit geweldige evenement rond de klok van twee ten einde was.

Het was een avond waar we nog lang met plezier aan terug zullen denken. Lekker gespeeld en het was super-, supergezellig! Vanaf deze plaats willen wij de organisatie hartelijk bedanken voor de uitnodiging en de gastvrijheid.