Vlietdagen – Leven aan de Sluis – 2023

Op zaterdag 16 september 2023, rond 13:00 uur, verzamelden wij in de Vrolijke Noot om onze waarde collega´s van Feestkapel De Blaasbalgen te volgen in het uitpakken van de instrumenten en ons gereed te maken voor een supergezellige middag op de laatste editie van de “Vlietdagen – Leven aan de Sluis” in Leidschendam. Om vijf over één kwam de schipper al bij ons vrolijk binnen stappen met de vraag of wij al zin hadden om op de boot te stappen. Wij waren geheel compleet, dus lieten we ons graag in de boot nemen en aan boord stappen van zijn sloep “De Vlietzeilers”, om ons al musicerend naar de Sluisjes te varen. Er was bloedmooi zomerweer voorspeld, dus was de hele vereniging lekker in zomertenue. De temperatuur was lekker behaaglijk en ideaal voor de gemiddelde Nederlander, zodat het op het water lekker vertoeven was.

Eenmaal aan boord begonnen we met ons geijkte inspeelnummertje, waarna met korte tussenpauzes vele ‘moppies muziek’ volgden. De sfeer was erg gezellig en relaxed. Aangekomen bij de Sluisjes bleken we toch nog iets te vroeg te zijn en stelde de schipper voor om nog een stuk terug te varen, zodat we een extra muzikaal rondje weg konden geven aan de watersporters, vissers, pleziervaarders en ieder ander die wij aan- en op het water passeerden. Toen we voor de tweede keer aankwamen, mochten we aanmeren en van boord en mochten wij achter het podium onze instrumenten parkeren. Er was van alles te doen voor de kids, zoals kanovaren, suppen, klauteren, schminken en nog veel meer. Ook was er om de hoek een braderie met allemaal kraampjes te vinden, dus was er voor ieder wat wils. Zoals ieder jaar was Scouting Hubertus-Brandiaan aanwezig met hun altijd goed gemutste mascotte Huubje de Beer.

Na kort gevolg was het tijd voor ons eerste setje, waar we lekker doorheen fietsten met leuke interactie van het publiek. Zo hebben we vier setjes gedaan, in afwisseling met Feestkapel De Blaasbalgen, zangers en een disco. Om een lang verhaal kort te houden, hebben we met z’n allen een heerlijke middag gehad; genoten van het weer, de boottocht, het muziek maken, het publiek en al het andere wat we tegenkwamen tijdens dit prachtige evenement. Als afsluiter gezamenlijk met De Blaasbalgen het nummer “Dan Ben Ik Weer Thuis” gespeeld, waarna wij weer aan boord mochten stappen om ons al spelend terug richting de Vrolijke Noot te laten varen en iedereen voldaan van een heerlijke middag huiswaarts keerde.

Vanaf deze plek bedanken wij de gemeente Leidschendam-Voorburg hartelijk voor de uitnodiging en de gastvrijheid. Hopelijk tot volgend jaar in de nieuwe vorm en onder de nieuwe naam.