VERSLAG Ooievaarsrun 2023.

Op zaterdag 9 september 2023 kwamen de Blaasknarren bijtijds bijeen bij de Vrolijke Noot voor het ophalen van de instrumenten en zoveel mogelijk met elkaar te carpoolen richting de Visafslag te Scheveningen. Er was tropisch weer voorspeld, dus waren wij allen gekleed in onze ‘tropen-outfit’. Door wat vroeg vertrek en een slimme route te kiezen, reden wij soepeltjes in colonne naar de plaats der feestelijkheden en werden wij warm ontvangen met koffie en gebak. Ook het parkeren was prima geregeld. Er was voor ons ook weer een plekje ‘achter de coulissen’ gereserveerd voor de instrumentkoffers en om ons naar behoefte even terug te kunnen trekken uit het feestgedruis.

Na het inspelen van een paar nummers en het stemmen van de blaasinstrumenten begaven wij ons richting podium, waar wij werden aangekondigd door presentator Patrick Cilon. We hadden er allemaal onwijs veel zin in en de eerste set voelde meteen al goed. Tijdens deze set arriveerde ook de eerste run en waren we al gauw omringd door een leuk stukje publiek. Daarna kregen wij allemaal een lunchpakket aangeboden, waar wij natuurlijk dankbaar gebruik van maakten, net als de bij aankomst verkregen consumptiebonnen.

Er was van alles te doen en buiten het muziek maken, hebben wij ons in de pauzes goed vermaakt. Zo gingen een aantal leden de uitdaging aan op de Rodeo-stier, heeft Martijn eindelijk eigenhandig onze naam op de bus geschilderd (alleen was het de verkeerde bus hahaha) en heeft Angelique haar zangtalent getoond op de karaoke met De Engelbewaarder, samen met een gedreven deelneemster. Verspreid over de middag arriveerden er vier runs, die wij feestelijk binnenhaalden, waarbij alles uit de kast werd gehaald. En ook de steltloopsters “Fleurig en Vrolijk” waren daarbij van de partij. Buiten de runs werd de dag muzikaal gevuld door DJ Joop, in afwisseling met verschillende professionele zangers. Naar mate de runs arriveerden, liep het natuurlijk weer lekker vol en in de loop van de middag was de visafslag een bomvolle feestzaal en ging het dak er helemaal af! Op de dansvloer voor het grote podium gingen vele voetjes van de vloer en een aantal Knarren zweepten daar de feeststemming ook nog extra op door mensen uit het publiek mee te trekken in de polonaise en op te gaan in het feest. Het was een feestdag ten top en we hebben er allen in volle teugen van genoten! Heel veel gelachen met elkaar en om elkaar. Altijd goed voor de clubgeest!

Aan alles komt een einde en na onze inzet voor de vierde en laatste run werd er nog een afzakkertje gehaald en vertrokken wij naar……. het volgende optreden! Er was namelijk een last-minute aanvraag gekomen voor een feest in de buurt, namelijk de opening van het nieuwe café “Route 66”, die  wij er als muziektoetje nog even achteraan plakten. Ook daar ging het muzikaal verschrikkelijk lekker en na een kort, maar krachtig optreden werden we uitgenodigd voor een drankje van het Huis en keerden we weer terug naar de Vrolijke Noot, waarmee deze geweldige Knarrendag ten einde was.

Via deze weg bedanken wij de organisatie van de Ooievaarsrun voor de uitnodiging, gastvrijheid en goede zorgen. Hopelijk tot volgend jaar…