Kerstknarren in Winkelcentrum Veenendaal.

Op de zaterdagen 16 en 23 december 2023 hadden wij de eer en het genoegen de kerstmarktweek  in het mooie, gezellige winkelcentrum “Scheepjeshof” te Veenendaal (Utrecht) muzikaal op te komen leuken met onze kerstband. Hiertoe verzamelden wij in de loop van de ochtend in onze vertrouwde Vrolijke Noot, om na het omturnen van burger naar kerstmuzikant en een lekker bakkie koffie de bus in te stijgen, waarmee we in een stief uurtje op de respectievelijke data door Ed en Ton veilig en wel ter plaatse werden gebracht (en na afloop natuurlijk ook weer terug). Best humor: zo’n touringcar vol met kerstmannen.

Aangekomen op de plaats van bestemming werden we opgevangen door Laura, onze contactpersoon, die met Petra het draaiboek doornam en tips gaf voor leuke plekjes om te spelen. Dit was prima geregeld en voelden wij ons meteen al zeer welkom. Met z’n allen liepen we met instrumentenkoffers naar een soort culturele ruimte, waar we de koffers uit konden pakken en ons optredensgereed maakten. Nieuw vakterm: “optredensgereed”, hahaha. Toen we zo ver waren, gingen we meteen ‘de hort op’ en speelden verspreid over de hele markt en in het (overdekte) winkelcentrum overal waar het ons goed dunkte, of op verzoek, een paar kerstnummers uit ons prachtige kerstrepertoire. En dit verspreid over de hele middag. De vele leuke reacties en her en der gezellige interacties vanuit het publiek, alsmede de vele foto’s en filmpjes die gemaakt werden zeiden ons, dat ons kerstorkest bij ieder prima in de smaak viel. Ook wilden er mensen met ons samen op de foto of hun kinderen met een paar kerstknarren; we waren overal voor in. Zo hebben we bijvoorbeeld ook gespeeld bij het Griekse Specialiteitenrestaurant Bodega, waar we allemaal een lekker Ouzo’tje kregen aangeboden: een lekkere opwarmer en oppepper, waarvoor nogmaals onze dank, en een kerstbijeenkomst extra opgeleukt bij de Rituals. Voor ons voelt ons spiksplinternieuwe “Kerstknarrenorkest” vooral daardoor als ‘een schot in de roos’. De start is met succes gemaakt, kunnen we stellen, en het smaakt ons allemaal zeker naar meer voor 2024!

Samengevat hebben wij twee hele leuke, succesvolle zaterdagmiddagen beleefd in- en om winkelcentrum Scheepjeshof. Wij bedanken via deze weg Winkelstad Veenendaal voor de uitnodigingen, de begeleiding en de gastvrijheid. Wij vonden het allemaal verschrikkelijk leuk om te doen. Bedankt!

Net als bij Feestkapel De Blaasbalgen zit het er nu voor ons ook op voor 2023 en houden we een kleine kerstvakantie. Op zaterdag 6 januari zijn wij echter weer vrolijk van de partij tijdens de carnavalsavond van CV De Belhamels in Delft, waar we ons ook weer van onze beste kant zullen laten zien. Het is maar dat u het weet. 😉

Wij wensen u allemaal hele fijne feestdagen, een geweldige jaarwisseling en een mooi en gezond 2024 toe. Tot gauw!!!