Kerst in het Wijndaelercentrum.

Op maandag 23 december 2019, om 18:10 uur, vertrokken wij in onze mooie touringcar naar Woonzorgcentrum Wijndaelercentrum in Loosduinen, waar een gezellige kerstborrel was georganiseerd voor de bewoners, vrijwilligers, medewerkers en de omwonenden. De bus werd deze keer bestuurd door Lex, die wij via deze wat onpersoonlijke, maar niet minder gemeende weg nogmaals willen bedanken voor deze inzet! Even later kwamen wij aan op de plaats van bestemming en het voorterrein van het tehuis bleek in een supergezellige kerstsfeer te zijn gebracht met een levende kerststal, een Luikse wafelkraam, een aantal vuurkorven, warme choco en glühwein, een heus sneeuwkanon, een oliebollenkraam en ook de kerstman ontbrak niet. Het weer was goed: het was fris maar niet echt heel koud en het was droog. Prima weer voor een buitenoptreden! Petra had weer een setje op maat samengesteld, waarmee we vanaf 19:00 uur een leuk optreden hebben kunnen neerzetten van een ruim half uur. Dat het optreden wederzijds leuk gevonden werd, vertaalde zich ook wel in de interactie met het publiek. Er werd ‘her en der’ uit volle borst meegezongen en ook gingen er voetjes van de vloer!
Na ons optreden werden wij uitgenodigd een drankje te komen drinken van het huis, waar wij dankbaar gebruik van maakten. Tijdens dat moment kwam er een buurtbewoner binnen, die uitbundig en niet-te-misverstaan onze aandacht vroeg:

“Ik rook het vuur van de vuurkorven en de geur van de wafel- en oliebollenkraampjes op mijn balcon en jullie muziek maakte de kerstsfeer compleet. Ik heb er vanaf mijn balkon met mijn gezin van genoten. Bedankt!!!”

Dat is natuurlijk een superleuk compliment om als orkest te mogen ontvangen! Ook wij vonden het een erg leuk optreden en een hele leuke avond, waar we met veel plezier aan terug kunnen denken. Vanaf deze plaats bedanken wij de organisatie van Wzc Wijndaelercentrum voor de gastvrijheid!

[bekijk de foto’s op onze facebookpagina]

Stompcity Music 20 jaar!

Op zaterdag 21 september 2019, om 10:45 uur, verzamelden deze keer vier orkesten, Foutje Bedankt, Ff Anderz, De Blaasknarren en De Blaasbalgen, bij de Vrolijke Noot, waar iedereen dan natuurlijk ook verwelkomd werd met een lekker kopje koffie. Er was schitterend nazomerweer voor het hele weekend voorspeld, dus daaraan kon het nooit gaan liggen en het beloofde dan ook een hele mooie dag te gaan worden. De intentie was om ons muzikaal te laten zien en horen tijdens de zeer druk bezochte feestelijkheden rond de jaarlijkse Vlietdagen, bij de Oude Sluis in ons eigen mooie, pittoreske Leidschendam.
Op aanwijzingen van het bestuur mochten wij tegenover onze repetitielokatie op de boot stappen en al spelend voeren wij onderweg naar het feest, waar wij dan ook even later aanmeerden, uitstapten en onze instrumenten mochten ‘parkeren’ op een daarvoor aangewezen plek. Tsjongejonge, wat was het daar gezellig!!! Heel veel kraampjes, oude ambachten, kindervertier, muziek en noem het allemaal maar op: er was van alles te beleven. En ook aan publiek kwamen we niets tekort.
Verspreid over de middag hebben we met de vier genoemde orkesten mooie optredens verzorgd voor het hoofdpodium, bij de Oude Sluis en op het winkelplein. Het was een geweldige dag, die niets te wensen overliet. Om 15:00 uur was het voor ons ten einde en de andere drie orkesten gingen nog een tijdje door. Het was een mooie dag, waar we nog lang met veel plezier aan terug zullen denken.

20 jaar Stompcity Music!

Zondag 07 juli 2019 was een mooie zomerdag met een temperatuur van rond de 20 graden, een heerlijk temperatuurtje voor de gemiddelde Nederlander. In de middag werd flink gewedijverd door bestuur, enkele leden en horecacommissie om De Vrolijke Noot om te toveren in een feestzaal, compleet met overdekte BBQ-faciliteit en zelfs een bioscoophoekje voor de Oranje Leeuwinnenfanaten onder ons, die de wedstrijd tegen Amerika niet wilden missen. Ook onze mooie touringcar stond voor de deur met afgedekte achterkant.
Zoals gepland begon de zaal vanaf 16:00 uur vol te druppelen met (oud-)leden, ereleden en sponsoren. Het was dan ook erg leuk om zo veel oude bekenden weer eens tegen te komen en te kunnen bijbabbelen, onder genot van een lekker drankje.
Een klein uurtje later ving een gezamenlijk optreden aan van beide orkesten, speciaal voor alle genodigden, maar in het bijzonder voor de sponsors. Na een aantal nummers nam het bestuur de microfoon ter hand, waarbij de dames Van Rijswijk (onze hoofdsponsors) naar voren werden geroepen om de achterkant van de bus te onthullen, zodat alle huidige- en nieuwe sponsors voor de komende vijf jaar bekend werden gemaakt. Dit zijn Transportbedrijf Van Rijswijk, Atelier Pfeiffer, Hoveniersbedrijf Van Marwijk, Contra Zorgbemiddeling, Prikkewater Packhuys Partycentrum, Visual Print, Organisatiebureau Been, Bevestigingsmaterialen Hacé en De Blaasbalgen Babes. Daarmee is de achterkant van de bus aardig aangevuld door deze toonaangevende bedrijven, waarvoor uiteraard onze grote dank!!!
Denk nu niet dat u als belangstellende achter het net vist, want er zijn nog drie open plaatsen. De bus komt met regelmaat door geheel Nederland en soms ook daarbuiten. Een mooie manier om uw naamsbekendheid te verbreden en voorbij te laten komen. 😉 Dus even een mailtje naar promotie@deblaasbalgen.nl en dan komt het helemaal goed.
Na de onthulling volgde er nog een korte toespraak, waarna een optreden van De Blaasbalgen. Daarna werd eenieder uitgenodigd deel te nemen aan de op-en-top verzorgde barbecue. Aan alles was gedacht en men hoefde niets tekort te komen. Het was super gezellig, maar aan alles komt een einde. Tegen de klok van acht werd er opgeruimd en was dit geweldige feest ten einde. We kunnen terugzien op een mooi jubileumfeest…

BLAASKNARREN WINNAAR HULSTER DWEILDAG!

We hebben ons al een tijd op verheugd, maar eindelijk was het dan zo ver. Op zondag 16 juni verzamelden wij bij De Vrolijke Noot, waar onze Geertje koffie had klaar staan voor ieder die ruim op tijd was. Ook mochten we kennis maken met Ed van Helden, onze interim buschauffeur, die ons in gezelschap van zijn vrouw Imka veilig naar Hulst en terug ging brengen. Wij zaten namelijk onverhoopt zonder chauffeur, maar dankzij een breed uitgezette oproep op facebook reageerde Ed en daar waren en zijn wij natuurlijk superblij mee!
Even voor de afgesproken tijd van half 10 vertrokken wij dan ook en al gauw hing er in de bus een gezellige en gemoedelijke sfeer. Het was te merken dan iedereen er heel veel zin in had. We hadden, zeker voor ons doen, een lange rit te gaan en al gauw haalde Laila wat te snoepen tevoorschijn voor onderweg. De dames waren creatief geweest en hadden voor een kleine improvisatie op onze outfit gezorgd. Zo werden de dames voorzien van een klein hoedje en de heren van een heuse stropdas (zie foto’s) en konden we de slingertjes achterwege laten.
Aangekomen op de plaats van bestemming werden wij verzocht de instrumenten uit te pakken en oefenden we nog even een paar inzetten. Daarna moesten we nog een stuk lopen naar het startpunt, waar we hartelijk werden verwelkomd door onze begeleider Henny en een broodje met koffie konden pakken. Na een half uurtje werden alle 400 muzikanten geacht positie in te nemen in de stoet, waarna we met muziek naar het hoofdpodium op de Grote Markt liepen. De terrassen zaten er al aardig vol en ook het weer zag er inmiddels veel belovend uit. Het eerste orkest zette zijn set in, waarmee de muzikale strijd echt was begonnen! Toen het eerste orkest klaar was, werden wij geacht onze muzikale kunsten ten toon te spreiden. Eigenlijk ging ons wedstrijdsetje, die we op vier verschillende podia (met jury) moesten doen, meteen al goed en naar mate we hem herhaalden, ging hij steeds lekkerder, zo was ons gevoel.
Na de laatste set begaven wij ons weer richting Grote Markt voor de prijsuitreiking. En wat gebeurde er toen we er aankwamen??? Het weer sloeg snel om en het begon te hozen! Er werd massaal gescholen onder luifels en partytenten en het duurde nog een behoorlijke tijd tot het weer een beetje rustig was en iedereen zich weer het plein op dorst te begeven. Een beetje later dan gepland werd dan ook begonnen met de prijsuitreiking. En wat schetste onze verbazing? De presentator opende het geheel met de woorden: “DE EERSTE PRIJS GAAT NAAR FEESTKAPEL DE BLAASKNARREN UIT LEIDSCHENDAM!” Die hadden we even niet verwacht en we waren de hoosbui dan ook spontaan meteen weer vergeten. Met z’n allen moesten we op het podium komen en kregen we de wisselbokaal overhandigd en kreeg ieder lid een doosje met twee flessen gezelligheid (zie foto’s).
Na vele felicitaties liepen we weer richting bus, waar Ed ons al op stond te wachten om te helpen met het inladen van de instrumenten. Op de terugweg waren wij natuurlijk ook allemaal in de feeststemming en alhoewel wij altijd naar een festival gaan met als insteek ‘Samen Lol In Muziek’ en ‘leve de gezelligheid’, zijn we natuurlijk wel supertrots op dit resultaat, wat ons als feestorkest ook weer sterker en zekerder maakt.
Onderweg werd er ongeveer op de helft gestopt bij de Mc. Donalds, om de inwendige mens een beetje aan te sterken, want dat konden we natuurlijk goed gebruiken na zo’n dag. Daar trokken we een kleine drie kwartier voor uit, waarna we de bus weer instapten richting de Vrolijke Noot. Daar kreeg chauffeur Ed namens de hele club nog een woord van dank en een doosje gezelligheid (niet die uit Hulst hoor  ) van Bert. Wij waren erg blij met zijn hulp en hopen vaker een beroep op hem te mogen doen als dat nodig is, maar dat zit geloof ik wel goed, heb ik vernomen.
“Hulster Dweildag-organisatie: het was een heerlijke dag en we hebben op en top genoten; de organisatie was weer van grote klasse! Namens ons allemaal: Bedankt voor de gastvrijheid!”

Vierdaagse Welthuis Buytenhaghe.

Op donderdag 6 juni jl. waren wij uitgenodigd om de avondvierdaagse van dit mooie woonzorgcentrum binnen te halen onder onze gezellige Knarrenklanken. Deze keer was er geen buschauffeur beschikbaar, dus gingen we met eigen vervoer. Rond 19:00 uur aangekomen op het parkeerterrein aldaar namen wij onze intrumenten ter hand en even later stonden wij voor de entree van het tehuis met Adio Amore ‘in’ te spelen. Omdat we toch al op de juiste plek stonden, besloten we om maar meteen door te gaan met de muzikale binnenhaling van de deelnemers, die na kort gevolg aankwamen. Het was er prima weer voor en we maakten er een royaal buitenoptreden van. Daarna naar binnen waar we onze set voor de befaamde Hulster Dweildag (zondag 16 juni a.s.) met succes ten gehore brachten…

Een toespraak volgde met uitreiking van de medailles en dat betekende voor ons een time-out, waarbij we een drankje kregen aangeboden van het huis.

Na de pauze gooiden we er de swing in met een set van nummers, die het altijd goed doen bij onze oudere garde en werd er dan ook fanatiek meegeklapt en uit volle borst meegezongen. Als slagwerkers moesten wij zelfs een paar keer plaats maken voor het passeren van polonaises! Het was een leuk feest en men genoot er zichtbaar van.

Aan bijna alles komt echter een einde en was het rond een uur of negen ook wel weer genoeg geweest voor de bewoners, die moe, maar zeer waarschijnlijk ook voldaan van een leuke dag, de behoefte hadden hun bed op te zoeken. Door de organisatie werden wij zeer hartelijk toegesproken met een woord van dank en zij zien ons volgend jaar graag weer terug, zo werd er gezegd. Natuurlijk willen wij daar graag gehoor aan geven. Na deze leuke, motiverende woorden gingen ook wij weer huiswaarts en kunnen terugzien op een hele leuke avond, waarop we heerlijk met elkaar gemusiceerd hebben voor een geweldig publiek.

Avondvierdaagse Sammersbrug.

Op donderdag 16 mei 2019 waren wij te gast in Woonzorgcentrum Sammersbrug in Den Haag, waar wij voor de muzikale omlijsting van de avondvierdaagse mochten zorgen. Rond een uur of 18:30 uur werd er dan ook weer “traditiegetrouw” verzameld bij De Vrolijke Noot, zodat wij zoals afgesproken om 18:45 uur konden vertrekken. De bus werd deze keer bestuurd door Richard Drop, waarvoor uiteraard onze dank. In de bus werd nog even een kleine vertimmering aan het programma gedaan en verkleinde muziek uitgedeeld en toen dat gebeurd was, waren we er alweer bijna. Niet dat Richard zo hard reed, maar het was gewoon een kort ritje.
Aangekomen bij Sammersbrug werden we geacht de instrumenten uit te laden en meteen op te stellen, daar de wandelaars al in aantocht bleken te zijn, dus niet lang na het opstellen begonnen we meteen met een paar “lekkere inspeelnummers”. Toen alle wandelaars en vrijwilligers waren aangekomen, gingen we nog door met een kleine serenade, waarna we samen met deze mensen naar binnen gingen. De aula zat al gauw vol en we wisten er weer een leuk feestje van te maken met een mooie set. Rond acht uur namen we even pauze, waarin we een drankje van het huis kregen aangeboden. Daarna was het tijd voor de tweede set, waarmee we de sfeer nog lekker extra opdreven met oldies. De mensen genoten er zichtbaar van en dat is waar we het voor doen!
Rond 21:00 uur was er weer een tijd van gaan. In de bus werd er nog even nagepraat en zoals een goede feestkapel betaamt, werd er natuurlijk ook nog wat onzin getrapt achter in de bus. 
We kunnen terug kijken op een leuke avond. Als het aan ons ligt: volgend jaar weer!

Carnaval Brabant 2019.

Zondag 3 maart 2019. In verband met de slechte weersomstandigheden en –vooruitzichten werden wij al vroeg middels de Blaasknarren-app door Bert voor de keuze gesteld om de optocht in Prinsenbeek wel of niet te laten varen. Het zag er naar uit, dat het in het Brabantse land de hele dag zou blijven gieten met koude wind en er zou langs de route nergens gelegenheid zijn om te schuilen. In sneltreinvaart reageerden alle leden hierop en was er al snel unaniem voor gekozen om niet mee te doen aan de optocht, zodat we ons ’s avonds fris en fruitig op het muziekfeest van Hofkapel De Leutefleuters in Dringersgat (Gilze tijdens carnaval) konden laten zien en horen…
Om 16:15 uur vertrokken wij dan ook met de bus, die bestuurd werd door Raymond Been, vanaf de Vrolijke Noot richting Rijen, waar Bert voor alle leden een all-in arrangementje gereserveerd had in wok-restaurant Dining Plaza, waar we even voor 17:30 uur arriveerden. Aan een lange tafel mochten we ons twee uur vermaken en onbeperkt eten en drinken. De goede sfeer uit de bus werd aan tafel onverminderd voortgezet; we hebben veel gelachen en goed gegeten en gedronken. Dat zijn dé ingrediënten voor een perfect ondergrondje voor een mooie carnavalsavond!
Om 19:45 uur naar de plaats der feestelijkheden in Dringersgat, waar wij een kwartiertje later dan ook aankwamen en hartelijk ontvangen werden door Hofkapel De Leutefleuters. Na het ‘parkeren’ van ons instrumentarium werden wij door Bert voorzien van het gezelligste betaalmiddel ter wereld: consumptiemuntjes. Aan de bar werden deze dan ook dankbaar verzilverd, terwijl wij ook de prestaties van de andere orkesten konden bewonderen, met name Sorry, Fist, Booh, De Hofrakkers en natuurlijk De Leutefleuters.
Verspreid over de avond werden ook wij geacht twee keer een set te spelen, wat we dan ook met veel plezier en vol overgave deden. Wat een feest was het en wat een publiek!!! We hebben wat nieuwe nummers gelanceerd, maar ook onze eigen vertrouwde knallers lieten we niet ongemoeid. Het was een supergezellige avond en we hebben heerlijk gespeeld en na afloop kregen we behoorlijk wat complimenten, wat natuurlijk altijd leuk is om te horen.
Om 23:15 uur was de inzet van onze kant ten einde en ondanks dat er nog volop feest was en lange rijen jongeren voor de deur stonden om toegelaten te worden en het feest nog de hele nacht door ging, laadden wij onze spulletjes weer in en aanvaardden wij de terugreis naar Leidschendam.
Wij kunnen terugkijken op een heerlijk dagje. Eerst met z’n allen lekker uitgebreid wokken en dan deelnemen aan een dijk van een carnavalsavond, wie wil dat nou niet!
“Hofkapel De Leutefleuters, bedankt voor de gastvrijheid!”

CNOTS BOEM!!!!!

Op woensdag 6 februari 2019, om 18:50 uur, vertrokken wij met de bus richting het repetitielokaal van drumband Cnots Boem aan de Brasserskade in Nootdorp. Cnots Boem is een muziekkorps voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor dit verrassingsoptreden hadden wij een speciaal programma ingestudeerd, zodat wij staat waren deze nummers op volwaardige wijze gezamenlijk met Cnots Boem ten gehore te kunnen brengen. Het optreden was ter ere van het afscheid van hun dirigent-instructeur Ben Wassink, bij ons ook bekend als ‘Opa Wassink’, die na 25 jaar zijn ziel en zaligheid had gegeven om het orkest te laten zijn wat het nu is. Omstreeks 19:20 uur kwamen wij aan en was Cnots Boem nog aan het spelen. Na een warm welkom met een lekker kopje koffie en een gebakje namen ook wij onze instrumenten ter hand en namen we plaats op een groot podium, waar we samen met Cnots Boem alle liederen speelden, speciaal ingestudeerd onder de bezielende leiding van onze instructeur Bart. Na het intellen van Ben brak het muziekgeweld los en kwamen er twee emmertjes water, moeders paraplu, de uil in de olmen, een klein stationnetje en hop Marjanneke voorbij. Erg herkenbaar dus! Daarna gingen alle instrumenten van Cnots Boem aan de kant, want het was polonaisetijd, die natuurlijk verzorgd werd door niemand minder dan Feestkapel De Blaasknarren! Ook daarvoor hadden wij vooraf een leuk programmaatje samengesteld en gingen vele voetjes van de vloer en exclusief voor deze gelegenheid eindigden wij deze polonaise met het alom bekende Paard In De Gang. Omdat er twee jarigen in de zaal bleken te zijn, speelden wij op verzoek ook nog Lang Zal Die Leven, die spontaan werd verlengd met Hij Leve Hoog en Daar Moet Op Gedronken Worden. Daarna volgde een toespraak van Opa Wassink, waarbij het stokje werd overgedragen aan zijn zoon Wilfred, die zijn pa natuurlijk naadloos op gaat volgen. Tot slot kregen we een frisdrankje aangeboden, waarna Hennie Baltus ons weer veilig en wel met de bus terug bracht naar de Vrolijke Noot. Het was een grappig optreden. Wij wensen Opa Wassink nog heel veel gezonde en plezierige jaren toe en Wilfred veel succes met deze carrière.