Carnaval Brabant 2019.

Zondag 3 maart 2019. In verband met de slechte weersomstandigheden en –vooruitzichten werden wij al vroeg middels de Blaasknarren-app door Bert voor de keuze gesteld om de optocht in Prinsenbeek wel of niet te laten varen. Het zag er naar uit, dat het in het Brabantse land de hele dag zou blijven gieten met koude wind en er zou langs de route nergens gelegenheid zijn om te schuilen. In sneltreinvaart reageerden alle leden hierop en was er al snel unaniem voor gekozen om niet mee te doen aan de optocht, zodat we ons ’s avonds fris en fruitig op het muziekfeest van Hofkapel De Leutefleuters in Dringersgat (Gilze tijdens carnaval) konden laten zien en horen…
Om 16:15 uur vertrokken wij dan ook met de bus, die bestuurd werd door Raymond Been, vanaf de Vrolijke Noot richting Rijen, waar Bert voor alle leden een all-in arrangementje gereserveerd had in wok-restaurant Dining Plaza, waar we even voor 17:30 uur arriveerden. Aan een lange tafel mochten we ons twee uur vermaken en onbeperkt eten en drinken. De goede sfeer uit de bus werd aan tafel onverminderd voortgezet; we hebben veel gelachen en goed gegeten en gedronken. Dat zijn dé ingrediënten voor een perfect ondergrondje voor een mooie carnavalsavond!
Om 19:45 uur naar de plaats der feestelijkheden in Dringersgat, waar wij een kwartiertje later dan ook aankwamen en hartelijk ontvangen werden door Hofkapel De Leutefleuters. Na het ‘parkeren’ van ons instrumentarium werden wij door Bert voorzien van het gezelligste betaalmiddel ter wereld: consumptiemuntjes. Aan de bar werden deze dan ook dankbaar verzilverd, terwijl wij ook de prestaties van de andere orkesten konden bewonderen, met name Sorry, Fist, Booh, De Hofrakkers en natuurlijk De Leutefleuters.
Verspreid over de avond werden ook wij geacht twee keer een set te spelen, wat we dan ook met veel plezier en vol overgave deden. Wat een feest was het en wat een publiek!!! We hebben wat nieuwe nummers gelanceerd, maar ook onze eigen vertrouwde knallers lieten we niet ongemoeid. Het was een supergezellige avond en we hebben heerlijk gespeeld en na afloop kregen we behoorlijk wat complimenten, wat natuurlijk altijd leuk is om te horen.
Om 23:15 uur was de inzet van onze kant ten einde en ondanks dat er nog volop feest was en lange rijen jongeren voor de deur stonden om toegelaten te worden en het feest nog de hele nacht door ging, laadden wij onze spulletjes weer in en aanvaardden wij de terugreis naar Leidschendam.
Wij kunnen terugkijken op een heerlijk dagje. Eerst met z’n allen lekker uitgebreid wokken en dan deelnemen aan een dijk van een carnavalsavond, wie wil dat nou niet!
“Hofkapel De Leutefleuters, bedankt voor de gastvrijheid!”