BLAASKNARREN WINNAAR HULSTER DWEILDAG!

We hebben ons al een tijd op verheugd, maar eindelijk was het dan zo ver. Op zondag 16 juni verzamelden wij bij De Vrolijke Noot, waar onze Geertje koffie had klaar staan voor ieder die ruim op tijd was. Ook mochten we kennis maken met Ed van Helden, onze interim buschauffeur, die ons in gezelschap van zijn vrouw Imka veilig naar Hulst en terug ging brengen. Wij zaten namelijk onverhoopt zonder chauffeur, maar dankzij een breed uitgezette oproep op facebook reageerde Ed en daar waren en zijn wij natuurlijk superblij mee!
Even voor de afgesproken tijd van half 10 vertrokken wij dan ook en al gauw hing er in de bus een gezellige en gemoedelijke sfeer. Het was te merken dan iedereen er heel veel zin in had. We hadden, zeker voor ons doen, een lange rit te gaan en al gauw haalde Laila wat te snoepen tevoorschijn voor onderweg. De dames waren creatief geweest en hadden voor een kleine improvisatie op onze outfit gezorgd. Zo werden de dames voorzien van een klein hoedje en de heren van een heuse stropdas (zie foto’s) en konden we de slingertjes achterwege laten.
Aangekomen op de plaats van bestemming werden wij verzocht de instrumenten uit te pakken en oefenden we nog even een paar inzetten. Daarna moesten we nog een stuk lopen naar het startpunt, waar we hartelijk werden verwelkomd door onze begeleider Henny en een broodje met koffie konden pakken. Na een half uurtje werden alle 400 muzikanten geacht positie in te nemen in de stoet, waarna we met muziek naar het hoofdpodium op de Grote Markt liepen. De terrassen zaten er al aardig vol en ook het weer zag er inmiddels veel belovend uit. Het eerste orkest zette zijn set in, waarmee de muzikale strijd echt was begonnen! Toen het eerste orkest klaar was, werden wij geacht onze muzikale kunsten ten toon te spreiden. Eigenlijk ging ons wedstrijdsetje, die we op vier verschillende podia (met jury) moesten doen, meteen al goed en naar mate we hem herhaalden, ging hij steeds lekkerder, zo was ons gevoel.
Na de laatste set begaven wij ons weer richting Grote Markt voor de prijsuitreiking. En wat gebeurde er toen we er aankwamen??? Het weer sloeg snel om en het begon te hozen! Er werd massaal gescholen onder luifels en partytenten en het duurde nog een behoorlijke tijd tot het weer een beetje rustig was en iedereen zich weer het plein op dorst te begeven. Een beetje later dan gepland werd dan ook begonnen met de prijsuitreiking. En wat schetste onze verbazing? De presentator opende het geheel met de woorden: “DE EERSTE PRIJS GAAT NAAR FEESTKAPEL DE BLAASKNARREN UIT LEIDSCHENDAM!” Die hadden we even niet verwacht en we waren de hoosbui dan ook spontaan meteen weer vergeten. Met z’n allen moesten we op het podium komen en kregen we de wisselbokaal overhandigd en kreeg ieder lid een doosje met twee flessen gezelligheid (zie foto’s).
Na vele felicitaties liepen we weer richting bus, waar Ed ons al op stond te wachten om te helpen met het inladen van de instrumenten. Op de terugweg waren wij natuurlijk ook allemaal in de feeststemming en alhoewel wij altijd naar een festival gaan met als insteek ‘Samen Lol In Muziek’ en ‘leve de gezelligheid’, zijn we natuurlijk wel supertrots op dit resultaat, wat ons als feestorkest ook weer sterker en zekerder maakt.
Onderweg werd er ongeveer op de helft gestopt bij de Mc. Donalds, om de inwendige mens een beetje aan te sterken, want dat konden we natuurlijk goed gebruiken na zo’n dag. Daar trokken we een kleine drie kwartier voor uit, waarna we de bus weer instapten richting de Vrolijke Noot. Daar kreeg chauffeur Ed namens de hele club nog een woord van dank en een doosje gezelligheid (niet die uit Hulst hoor  ) van Bert. Wij waren erg blij met zijn hulp en hopen vaker een beroep op hem te mogen doen als dat nodig is, maar dat zit geloof ik wel goed, heb ik vernomen.
“Hulster Dweildag-organisatie: het was een heerlijke dag en we hebben op en top genoten; de organisatie was weer van grote klasse! Namens ons allemaal: Bedankt voor de gastvrijheid!”