Carnaval 2024.

Op zaterdag 10 februari verzamelden wij in onze spiksplinternieuwe carnavalsoutfit bij De Vrolijke Noot om na een gezellig bakkie koffie met de bus te vertrekken naar de Damlaan in Leidschendam, waar we ter hoogte van het Veurtheater de stoet mochten binnenhalen. Na het passeren van de stoet gingen we weer snel richting bus, om af te reizen naar het Brabantse land. Qua tijd was het strak geregeld en helaas wilde het ongelukkige toeval, dat bij het afslaan naar de A12 een automobilist voor ons langs wilde schieten en daarbij het linker voorlicht van de bus meenam. Gevolg was een aardig oponthoud die ons niet goed uitkwam. Het was behoorlijk schrikken voor iedereen. Een paar leden die in het gangpad liepen, werden tijdens de aanrijding “gelanceerd” en liepen wat blauwe plekken op, maar gelukkig geen gewonden. Buschauffeur Raymond kon geen kant op, hoorde ik hem achteraf zeggen. Maar – naar omstandigheden toch snel opgelost – kon de carnavalstour toch voortgezet worden en werd het incident al vrij gauw weer vergeten.

Aangekomen in Goirle was het dan natuurlijk ook meteen uitstappen, uitpakken en spelen langs de optocht. Daar speelden we een flinke set van allemaal losse nummers. Daarna door naar het Veurtoeterfeest Stadscafé Willeke Oisterwijk, waar het dak er af ging toen we binnenkwamen en ook daar speelden we een royale set. Na afloop kregen we een hele schaal frikandellen aangeboden, wat er met deze inspanningen bij iedereen wel in ging. Na afloop weer de bus in richting Oisterwijk, waar een tafel voor ons was gereserveerd bij Sammy’s Eethuis, waar we heerlijk gegeten hebben. Een aanrader voor ieder die er in de buurt is!!! Na het eten weer de bus in, richting Berkel Enschot, waar de carnavalsfeesten en -optredens niet van de lucht waren bij het Bullekes Bloasfist. Daar was ons de eer en het genoegen toebedeeld om 2 sets te brengen. Dus ook daar gingen we lekker helemaal los. Rond de klok van 12 werd er weer ingeladen en vertrokken wij weer naar de Vrolijke Noot, waar de om 02:00 uur aankwamen en waarmee een mooie, intensieve, supergave carnavalsdag met De Blaasknarren ten einde was.

Dit keer een klein verslagje van een lange, intensieve dag in een notendop. Ga voor de foto’s even naar onze facebookpagina….

Opening van het jubileumjaar

Hoe kan je een jubileumjaar nog beter beginnen dan met een feestje? Afgelopen zondag was het zover, Stompcity Music en daarmee Feestkapel De Blaasbalgen bestaan in 2024 25 jaar en dit hebben we gevierd met een feestje.

Onze Vrolijke Noot was voor de gelegenheid voorzien van een mooie ballonnenboog van Rohalt Ballondecoraties en ook binnen mocht de versiering niet ontbreken. Rond 14 uur kwamen de leden van Feestkapel De Blaasbalgen en Feestkapel De Blaasknarrenbinnen, niet veel later gevolgd door ereleden, leden van verdienste, chauffeurs, oud-leden, invallers en andere genodigden die Stompcity Music een warm hart toedragen. De slagwerk sectie van De Blaasbalgen maakte van de gelegenheid gebruik om Rohalt hartelijk te bedanken voor zijn invalbeurten het afgelopen jaar. Een mooi begin van de middag.

Het was een drukke bedoeling, er werd druk bij gekletst en ook voor de inwendige mens werd prima gezorgd. Dank jullie wel dames!

Daar waar het toch even stil viel werd dit muzikaal ingevuld door Johnny Steenbergen, ook hiervoor dank. Het was ook Johnny die ons ondersteunde bij het inzetten van het “Lang zal ze leven” maar niet voordat Ada uitgebreid in het zonnetje was gezet. Ada, bij menigeen van jullie beter bekend als één van de dekselse dames van De Blaasbalgen, is een van de oprichters van onze vereniging en misschien nog wel mooier nog steeds met veel plezier actief lid. Ada is betrokken bij de bar, de kleding, is bij elke repetitie aanwezig en nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. Voor ons was dit meer dan reden om Ada een bijzondere oorkonde te geven voor 25-jaar lidmaatschap.

Naast het terugkijken op de afgelopen 25 jaar werden er ook nieuwe plannen gemaakt. Stompcity Music verkeerd in de gelukkige positie dat niet alleen met de hoofdsponsor A. van Rijswijk maar ook met drie bus sponsoren de contracten (opnieuw) voor vijf jaar aangegaan. Eerst was het de beurt aan Marcel van Atelier-Pfeiffer Rijswijk om zijn handtekening te zetten, waarna Richard van D&R Sportponys en Bert van 2020 Reclame volgde. Mannen dank voor de fijne samenwerking en het vertrouwen. Mocht je ook interesse hebben in een advertentieplek achter op onze fijne bus, neem dan contact op met penningmeester@deblaasbalgen.nl voor meer informatie.

Na een paar mooie dankwoorden en de belofte dat we nog zeker 25 jaar door mochten gaan was het ook tijd voor Conny van Rijswijk om namens de familie haar handtekening te zetten. Wat mogen we blij zijn dat we na 25 jaar nog steeds terecht kunnen op het terrein en dan niet alleen voor muziek maken maar ook voor de stalling van de bus en technisch advies. Super bedankt, namens alle leden!

Bij een verjaardag horen ook cadeautjes en in dit geval zijn het cadeautjes voor de leden, zowel De Blaasbalgen als De Blaasknarren hebben de kledingkast weer aangevuld. De Blaasbalgen met een tweetal frisse polo’s in geel en groen en De Blaasknarren met een grijs vest en een rode blouse. Met dank aan Visualprint komen we de komende maanden weer helemaal nieuw voor de dag.

Voordat we aan mochten vallen aan het buffet was het de beurt aan Arjan Hinkenkemper, lid van het eerste uur, oud-voorzitter en erelid om ons mee te nemen in de geschiedenis van De Blaasbalgen. De nodige anekdotes kwamen voorbij, van een aanhangwagentje met een eigen column, een witte scooter op het taptoeterrein en de legendarische trainingsweekend. Arjan, dank voor deze trip langs alle herinneringen en de mooie complimenten.

Na dat een ieder zijn buikje meer dan vol had gegeten, de laatste glaasjes leeg waren was het tijd om afscheid te nemen, wij vonden het een zeer geslaagde middag en als dit voorbode is van hoe ons jubileumjaar gaat verlopen, dan wordt het een top jaar!

Knarren op thema-avond CV De Belhamels

Op zaterdag 6 januari 2024 was het al meteen zo ver: ons allereerste optreden in het nieuwe jaar! Nog maar net opgedroogd van de feestdagen verzamelden wij die avond rond de klok van acht in de voetbalkantine van DVC (Delftse Voetbal Club) te Delft. Daar werden we verwelkomd door ‘prinses Karina 1ste Belhamel de 23ste ‘ en meteen doorgeleid naar een ons toegewezen kleedruimte, waar we onze koffers e.d. mochten stallen. Ook werd ieder van ons voorzien van een paar gezellige consumptiemuntjes en begaven we ons naar de kantine, waar de mensen al aardig binnen kwamen druppelen en de dj’s er al lekker op los aan het knallen waren. Het zag er veelbelovend uit!
Enkele minuten later werden wij door de prinses uitgenodigd ons samen met CV De Belhamels naar een kleedruimte te begeven voor een welkomstwoord en een toost, waarvoor iedereen een glaasje Schrobbelèr kreeg overhandigd. Ook werden wij voorzien van een button en medaille, omdat wij als Blaasknarren er voor het eerst op hun avond bij waren, en voelden wij ons na dit alles natuurlijk meteen meer dan welkom!

Om kwart voor negen was het even wachten tot de disco ophield, zodat wij het muzikale stokje over konden nemen en opkwamen met De Keukendeur met voorop niemand minder dan prinses Karina, waarop een feestelijke set volgde en de polonaises al gauw lekker los kwamen. Er volgde een royale pauze, waarin we lekker konden opgaan in het feestgedruis op muziek van Muziekmakerij ’t Zootje en de disco. Dat we daarbij heel veel lol hebben gehad, behoeft maar weinig uitleg.
Zo tegen middernacht was weer aan ons de eer en het genoegen de zaal te vullen met onze “Vrolijke Noten” door middel van een flinke set. Als afsluiter brachten wij de Woonboot, maar in de eerste aanleg kregen we niet goed aan het publiek overgebracht wat daar van het publiek verwacht werd, hoe Frits ook zijn best deed! Dus speelden we maar een doodgewone woonboot zonder poespas en zonder hoofdletter. Dat werd echter niet goedgekeurd door Prinses Karina 1ste Belhamel de 23ste . Onze hoogheid liet de herhaling niet zomaar smakeloos voorbij gaan: ze zette de boot stil en sommeerde mensen uit het publiek te gaan zitten voor de bijbehorende menselijke boot, waarna Martijn de motor van de boot weer startte en de Woonboot toch op gepaste wijze de Amstel veilig kon trotseren en liep het allemaal gelukkig toch nog goed af…
Toen ook deze set er weer helemaal op zat, ruimden we onze instrumenten weer op. Inmiddels was het rond half één. Tegen enen werden alle aanwezigen door de dj’s verzocht om voor het allerlaatste nummer met elkaar in een grote kring schouder aan schouder te gaan staan en uit volle borst het nummer You’ll Never Walk Alone mee te zingen, wat natuurlijk gepaard ging met de nodige danspasjes. Daarna liep de zaal weer leeg en gingen wij allen voldaan van een geweldig muziekfeest huiswaarts.

Via deze weg willen wij dan ook CV De Belhamels verschrikkelijk bedanken voor de uitnodiging, de gastvrijheid en het mee mogen beleven van dit geweldige feest.