Knarren bij rolstoelvierdaagse Nieuw Berkendael.

Op dinsdag 4 juni 2024 waren wij uitgenodigd om de jaarlijkse rolstoelvierdaagse van woonzorgcentrum Nieuw Berkendael in Den Haag/Loosduinen muzikaal te ondersteunen. Daartoe verzamelden wij in De Vrolijke Noot om 18:15 uur. Het was even zoeken waar we precies moesten zijn en kon onze chauffeur Ton zijn stuurmankunsten demonstreren in heel veel kleine, smalle zijstraatjes, waar we in beland waren. Daar bleek hij zijn hand niet voor om te draaien. Super! Uiteindelijk werden we verwezen naar de achterkant van het wzc, waar de bus veilig achter een hek mocht parkeren en waar we ongestoord en veilig uit konden pakken. Daarna moesten we ons begeven naar de brug, om daar muziek te maken voor de intocht. Nu waren er in die omgeving echter nogal wat bruggetjes en na een paar keer bij de verkeerde brug gestaan te hebben en ook de stappentellers aardig warm waren gelopen, waren we toch nog ruim op tijd bij de juiste brug.

Na een tijdje wachten kwamen de deelnemers in zicht en werd De Engelbewaarder ingezet. Vlak voor het passeren van de stoet wilde de contactpersoon ons voor de stoet hebben, om de mensen muzikaal te begeleiden naar de hoofdingang. Zo flexibel als we zijn, voldeden we daar natuurlijk aan en maakten we ook nog een ereronde rond het plein voor de ingang, waar we uiteindelijk op konden stellen voor de muzikale omlijsting van de toespraak met medaille-uitreikingen, compleet met een gladiool, certificaat en een bos bloemen. Daarna was aan ons de eer om er nog verder een feest op het plein van te maken. Het publiek vond het duidelijk helemaal geweldig! Zelfs na het spelen van De Woonboot wilde het publiek, dat we hem nog een keer speelden en ontstond er volop interactie! Het was één groot feest op het plein!

Het leek er om te hangen met het weer, maar we mochten ons wederom gelukkig prijzen met een aangename temperatuur en droog weer. Tegen negenen was het laatste nummer uitgespeeld en werden we uitgenodigd om binnen in de aula een frisdrankje te komen drinken, waarna we de terugreis naar ons aller Leidschendam weer aanvaardden, om vervolgens huiswaarts te keerden.

Wij kunnen terug kijken op een erg leuk optreden met een zeer dankbaar publiek. Via deze weg bedanken wij wzc Nieuw Berkendael. dan ook nogmaals voor de uitnodiging en de gastvrijheid.

(Deze keer helaas geen foto’s/filmpjes)

Rolstoelvierdaagse WZC Welthuis Buytenhaghe.

Op donderdag 30 mei 2024 verzamelden wij rond de klok van zes in ons mooie, knusse, vertrouwde clubgebouw ‘De Vrolijke Noot’, waar Geertje tot onze grote verrassing de koffie al klaar had staan, aangezien onze waarde clubgenoten van De Blaasbalgen ook zouden verzamelen voor een soortgelijk optreden elders. Daar waren we eventjes heel erg blij mee. “Geertje, bedankt!!!”

Maar goed, om niet af te dwalen van het verslag: zoals afgesproken, vertrokken wij om kwart voor zeven met een kleine colonne auto’s richting Woonzorgcentrum Buytenhaghe in Zoetermeer, om daar een klein half uurtje later op het terrein van het Wzc te arriveren. Het vinden van een deugdelijk parkeerplekje bleek een aardige uitdaging te zijn, maar dat hadden we na vrij kort gevolg toch voor elkaar. Aangekomen bij de hoofdingang werden we hartelijk ontvangen met een lekker bakje koffie, waarna wij door Petra geacht werden onze instrumenten ter hand te nemen om een nummertje in te spelen. Niet veel later kregen we te horen dat de eerste deelnemers in aantocht waren en vingen we aan met een non-stop set. Gelukkig bleef het droog en ook de temperatuur leende zich super voor een optreden als dit. De interactie met het publiek was geweldig en ook de passerende deelnemers konden onze inzet zichtbaar waarderen. Het was een superleuk optreden, net als voorgaande jaren. Na afloop nog een hapje en een alcoholvrije borrel, waarna we met een voldaan gevoel vertrokken. We kunnen met plezier terugzien op een erg leuk optreden.

Via deze weg willen wij Wzh Buytenhaghe nogmaals verschrikkelijk bedanken voor de uitnodiging en gastvrijheid op deze leuke avond!

Knarren op Wandelvierdaagse Gouda.

Op woensdag 29 mei 2024 was onze feestkapel uitgenodigd om vanaf 18:00 uur avondvierdaagse in Gouda muzikaal te omlijsten, ter hoogte van de Rentmeesterslag 60. Dit is Gouda’s grootste (jaarlijkse) wandelevenement voor alle leeftijden. Wij lijken er een beetje “kind aan huis” te worden en reizen dan ook met veel plezier af voor onze muzikale bijdrage aan dit geweldige evenement!

Zoals afgesproken verzamelden wij bij het Driewegplein en maakten we een kleine wandeling met instrument naar onze speelplek, waar we hartelijk ontvangen werden met een lekker  frisdrankje. Daarop mochten we meteen stand-by staan om de eerste lopers muzikaal op te wachten en niet veel later was het dan zover. De eerste groep kwam in aantocht en zetten wij ons eerste nummer in. Dat was De Engelbewaarder. Daarna volgde de feestmuziekvolgorde van ons muziekboekje met tussenposes en naar gelang het drukker werd met lopers werden die tussenposes korter en ging op een gegeven moment over in non-stop. We zagen echt mensen van alle leeftijden langskomen: van kleuters tot en met ouderen. Geweldig! Alhoewel de weersvoorspellingen vooraf niet veel goeds hadden beloofd, mochten we ons toch gelukkig prijzen met droog weer en een heerlijk temperatuurtje.

Tegen half negen passeerden ons de laatste lopers en kregen we een seintje dat het afgelopen was, waarop wij weer vertrokken. Wij kunnen zeker met veel plezier terugkijken op dit leuke optreden!

Wij bedanken de organisatie van de Wandelvierdaagse Gouda voor de uitnodiging en de gastvrijheid.

Vlaardings Blaasfestival 2024.

Op zondag 24 maart jl. waren wij uitgenodigd in partycentrum ’t Prikkewater Packhuys in Vlaardingen om daar onze muzikale bijdrage te leveren aan het jaarlijkse Vlaardingse Blaasfestival. Rond de klok van half twaalf hadden wij afgesproken ter plaatse te verzamelen. We werden geacht onze voertuigen elders te parkeren waar het wat hoger gelegen was, omdat er hoog water werd verwacht en het daar bij de haven al eerder niet zo goed was gegaan met dergelijke weersomstandigheden, met veel schade tot gevolg, zo liet ik me vertellen. Maar gelukkig bleef dit uit, bleek achteraf.

Bij binnenkomst werden we, zoals altijd, hartelijk verwelkomd en begeleid naar ons oude, vertrouwde hoekje waar we onze instrumenten en toebehoren mochten stallen, om eens te beginnen met een lekker bakje koffie. Het beloofde weer een groot feest te worden, want Dorst, ‘t Zootje, Leidse Gabbers, 3igenwijs, de Pierewaaiers, de Haringkoppen en de Zwiebels waren er ook. Na een openingspraatje werd de spits niet veel later afgebeten door De Pierewaaiers, waarmee het festival begonnen was. Wij hadden er hard naartoe gewerkt op de repetities met twee spiksplinternieuwe sets, die er zeker wel mochten zijn! Verspreid over de hele middag zette ieder orkest op twee podia zijn beste beentje voor en was er veel moois te zien en te horen.

Rond kwart over vijf was het tijd voor de finale, waarbij we met alle muziekvrienden een lekker potje konden jammen met als afsluiter ‘De Engelbewaarder’. Daarna volgde de uitslag van de jury, bestaande uit niemand minder dan de deelnemende orkesten zelf! Het ging daarbij om de wisseltroffee en dat was ook het enige wedstrijdelement. Deze werd gewonnen door Blaaskapel De Haringkoppen, die wij via deze weg dan ook nogmaals hartelijk willen feliciteren!

Ook willen wij via deze weg de organisatie van ’t Prikkewater Packhuys hartelijk bedanken voor de uitnodiging, de goede verzorging en de gastvrijheid. Het was weer SUPER!!!

Knarren bij kampioenswedstrijd REFLEKS.

Op zaterdag 9 maart 2024 waren wij met ons Knarren-orkest paraat voor een belangrijke kampioenswedstrijd van Korfbalvereniging Refleks tegen Korfbalvereniging Ondo. Grappig, want anderhalve week ervoor wisten we nog niet dat we op deze avond “op de planken” zouden staan met de feestkapel. Een ‘last minute’ optreden dus…

Rond de klok van vier verzamelden wij op het parkeerterrein van Sporthal De Schilp aan de Schaapweg in Rijswijk, waar wij ons nog even stil moesten houden, want het betrof een verrassingoptreden, aldus onze gegevens. Het weer was wat aan de frisse kant, maar het was goed te doen. Esmee, onze contactpersoon, kwam ook nog een tas met frisdrank brengen en een beknopte briefing geven van wat de bedoeling was. Niet veel later kwam zij ons dan ook ophalen, om ons via een zij-ingang naar binnen te begeleiden, waar wij meteen met het nummer ‘Ik Ga Leven’ de zaal in liepen en onze positie in namen. Na enkele nummers kregen we het sein dat we moesten stoppen, want de wedstrijd was weer begonnen. De instrumenten gingen langs de kant en konden wij de wedstrijd volgen. Je hoefde eigenlijk niet veel verstand te hebben van korfbal, om te kunnen zien dat het een spannende wedstrijd was. Ook in de pauze speelden we nog een moppie en aan het einde bleek Refleks de wedstrijd vet gewonnen te hebben, dus lieten wij de Vrolijke Noten van het ‘Lang Zal Die Leven’ door de sporthal galmen. Om de sfeer er in te houden, maakten we nog een geïmproviseerd feestelijk setje en besloten we met ‘Dondert en Bliksemt’. Daarna was het optreden ten einde en keerden we weer huiswaarts.

Wij feliciteren Refleks hartelijk met het winnen van deze mooie wedstrijd en bedanken de organisatie voor de uitnodiging en gastvrijheid. Het was een erg leuk optreden.

25 Jaar Dweilorkest Dorst!

Op zaterdag 2 maart 2024 waren wij uitgenodigd om deel te nemen aan het jubileumfeest van dweilorkest DORST in Mijdrecht. Wij verzamelden daarvoor om 18:30 uur in De Vrolijke Noot en even later vertrokken wij met de bus, die deze keer bestuurd werd door Lex. Het was een klein uurtje rijden, dus maakten we het ons onderweg lekker gezellig. De vlaggetjes van de carnaval hingen er nog feestelijk bij, dus met de entourage in de bus zat het ook goed.

Aangekomen bij het clubgebouw van Dorst pakten we de instrumenten bij de bus uit en werden we bij binnenkomst via een trap naar de eerste etage geleid, waar studio 1 voor ons was gereserveerd om onze instrumenten te stallen. Daarna weer naar beneden waar Dorst een mooie openingsset weg gaf en het feest al behoorlijk op toeren was. Het was gezellig druk. Het optreden van Dorst werd gevolgd door de Nu Je Er Toch Band, De Blaaskaken, De Blaasknarren en Ladderzat. Tussendoor een toespraak van Dorst, waarbij vooral de geschiedenis met vele highlights van Dorst werd aangehaald. Rond de klok van tien een korte pauze, waarbij de audio apparatuur het even overnam van het live muziekgeweld. Daarna volgde de tweede helft met een tweede set van ieder orkest. De sfeer zat er flink in en de nodige voetjes gingen van de vloer met polonaises en her en der werd een couplet uit volle borst meegezongen. Wat een geweldig feest!!!

Rond de klok van half twaalf was het voor ons klaar en vertrokken we, na een laatste drankje te hebben genomen, om middernacht richting Leidschendam, waar we onze spullen uitlaadden en moe, maar zeer voldaan van een superleuke avond huiswaarts keerden.

Via deze weg bedanken wij Dorst van harte voor de uitnodiging om deel uit te komen maken van dit mooie feest en voor de gastvrijheid. Wij wensen jullie nog een lange, mooie succesvolle toekomst toe.

Carnaval 2024.

Op zaterdag 10 februari verzamelden wij in onze spiksplinternieuwe carnavalsoutfit bij De Vrolijke Noot om na een gezellig bakkie koffie met de bus te vertrekken naar de Damlaan in Leidschendam, waar we ter hoogte van het Veurtheater de stoet mochten binnenhalen. Na het passeren van de stoet gingen we weer snel richting bus, om af te reizen naar het Brabantse land. Qua tijd was het strak geregeld en helaas wilde het ongelukkige toeval, dat bij het afslaan naar de A12 een automobilist voor ons langs wilde schieten en daarbij het linker voorlicht van de bus meenam. Gevolg was een aardig oponthoud die ons niet goed uitkwam. Het was behoorlijk schrikken voor iedereen. Een paar leden die in het gangpad liepen, werden tijdens de aanrijding “gelanceerd” en liepen wat blauwe plekken op, maar gelukkig geen gewonden. Buschauffeur Raymond kon geen kant op, hoorde ik hem achteraf zeggen. Maar – naar omstandigheden toch snel opgelost – kon de carnavalstour toch voortgezet worden en werd het incident al vrij gauw weer vergeten.

Aangekomen in Goirle was het dan natuurlijk ook meteen uitstappen, uitpakken en spelen langs de optocht. Daar speelden we een flinke set van allemaal losse nummers. Daarna door naar het Veurtoeterfeest Stadscafé Willeke Oisterwijk, waar het dak er af ging toen we binnenkwamen en ook daar speelden we een royale set. Na afloop kregen we een hele schaal frikandellen aangeboden, wat er met deze inspanningen bij iedereen wel in ging. Na afloop weer de bus in richting Oisterwijk, waar een tafel voor ons was gereserveerd bij Sammy’s Eethuis, waar we heerlijk gegeten hebben. Een aanrader voor ieder die er in de buurt is!!! Na het eten weer de bus in, richting Berkel Enschot, waar de carnavalsfeesten en -optredens niet van de lucht waren bij het Bullekes Bloasfist. Daar was ons de eer en het genoegen toebedeeld om 2 sets te brengen. Dus ook daar gingen we lekker helemaal los. Rond de klok van 12 werd er weer ingeladen en vertrokken wij weer naar de Vrolijke Noot, waar de om 02:00 uur aankwamen en waarmee een mooie, intensieve, supergave carnavalsdag met De Blaasknarren ten einde was.

Dit keer een klein verslagje van een lange, intensieve dag in een notendop. Ga voor de foto’s even naar onze facebookpagina….

Opening van het jubileumjaar

Hoe kan je een jubileumjaar nog beter beginnen dan met een feestje? Afgelopen zondag was het zover, Stompcity Music en daarmee Feestkapel De Blaasbalgen bestaan in 2024 25 jaar en dit hebben we gevierd met een feestje.

Onze Vrolijke Noot was voor de gelegenheid voorzien van een mooie ballonnenboog van Rohalt Ballondecoraties en ook binnen mocht de versiering niet ontbreken. Rond 14 uur kwamen de leden van Feestkapel De Blaasbalgen en Feestkapel De Blaasknarrenbinnen, niet veel later gevolgd door ereleden, leden van verdienste, chauffeurs, oud-leden, invallers en andere genodigden die Stompcity Music een warm hart toedragen. De slagwerk sectie van De Blaasbalgen maakte van de gelegenheid gebruik om Rohalt hartelijk te bedanken voor zijn invalbeurten het afgelopen jaar. Een mooi begin van de middag.

Het was een drukke bedoeling, er werd druk bij gekletst en ook voor de inwendige mens werd prima gezorgd. Dank jullie wel dames!

Daar waar het toch even stil viel werd dit muzikaal ingevuld door Johnny Steenbergen, ook hiervoor dank. Het was ook Johnny die ons ondersteunde bij het inzetten van het “Lang zal ze leven” maar niet voordat Ada uitgebreid in het zonnetje was gezet. Ada, bij menigeen van jullie beter bekend als één van de dekselse dames van De Blaasbalgen, is een van de oprichters van onze vereniging en misschien nog wel mooier nog steeds met veel plezier actief lid. Ada is betrokken bij de bar, de kleding, is bij elke repetitie aanwezig en nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. Voor ons was dit meer dan reden om Ada een bijzondere oorkonde te geven voor 25-jaar lidmaatschap.

Naast het terugkijken op de afgelopen 25 jaar werden er ook nieuwe plannen gemaakt. Stompcity Music verkeerd in de gelukkige positie dat niet alleen met de hoofdsponsor A. van Rijswijk maar ook met drie bus sponsoren de contracten (opnieuw) voor vijf jaar aangegaan. Eerst was het de beurt aan Marcel van Atelier-Pfeiffer Rijswijk om zijn handtekening te zetten, waarna Richard van D&R Sportponys en Bert van 2020 Reclame volgde. Mannen dank voor de fijne samenwerking en het vertrouwen. Mocht je ook interesse hebben in een advertentieplek achter op onze fijne bus, neem dan contact op met penningmeester@deblaasbalgen.nl voor meer informatie.

Na een paar mooie dankwoorden en de belofte dat we nog zeker 25 jaar door mochten gaan was het ook tijd voor Conny van Rijswijk om namens de familie haar handtekening te zetten. Wat mogen we blij zijn dat we na 25 jaar nog steeds terecht kunnen op het terrein en dan niet alleen voor muziek maken maar ook voor de stalling van de bus en technisch advies. Super bedankt, namens alle leden!

Bij een verjaardag horen ook cadeautjes en in dit geval zijn het cadeautjes voor de leden, zowel De Blaasbalgen als De Blaasknarren hebben de kledingkast weer aangevuld. De Blaasbalgen met een tweetal frisse polo’s in geel en groen en De Blaasknarren met een grijs vest en een rode blouse. Met dank aan Visualprint komen we de komende maanden weer helemaal nieuw voor de dag.

Voordat we aan mochten vallen aan het buffet was het de beurt aan Arjan Hinkenkemper, lid van het eerste uur, oud-voorzitter en erelid om ons mee te nemen in de geschiedenis van De Blaasbalgen. De nodige anekdotes kwamen voorbij, van een aanhangwagentje met een eigen column, een witte scooter op het taptoeterrein en de legendarische trainingsweekend. Arjan, dank voor deze trip langs alle herinneringen en de mooie complimenten.

Na dat een ieder zijn buikje meer dan vol had gegeten, de laatste glaasjes leeg waren was het tijd om afscheid te nemen, wij vonden het een zeer geslaagde middag en als dit voorbode is van hoe ons jubileumjaar gaat verlopen, dan wordt het een top jaar!

Knarren op thema-avond CV De Belhamels

Op zaterdag 6 januari 2024 was het al meteen zo ver: ons allereerste optreden in het nieuwe jaar! Nog maar net opgedroogd van de feestdagen verzamelden wij die avond rond de klok van acht in de voetbalkantine van DVC (Delftse Voetbal Club) te Delft. Daar werden we verwelkomd door ‘prinses Karina 1ste Belhamel de 23ste ‘ en meteen doorgeleid naar een ons toegewezen kleedruimte, waar we onze koffers e.d. mochten stallen. Ook werd ieder van ons voorzien van een paar gezellige consumptiemuntjes en begaven we ons naar de kantine, waar de mensen al aardig binnen kwamen druppelen en de dj’s er al lekker op los aan het knallen waren. Het zag er veelbelovend uit!
Enkele minuten later werden wij door de prinses uitgenodigd ons samen met CV De Belhamels naar een kleedruimte te begeven voor een welkomstwoord en een toost, waarvoor iedereen een glaasje Schrobbelèr kreeg overhandigd. Ook werden wij voorzien van een button en medaille, omdat wij als Blaasknarren er voor het eerst op hun avond bij waren, en voelden wij ons na dit alles natuurlijk meteen meer dan welkom!

Om kwart voor negen was het even wachten tot de disco ophield, zodat wij het muzikale stokje over konden nemen en opkwamen met De Keukendeur met voorop niemand minder dan prinses Karina, waarop een feestelijke set volgde en de polonaises al gauw lekker los kwamen. Er volgde een royale pauze, waarin we lekker konden opgaan in het feestgedruis op muziek van Muziekmakerij ’t Zootje en de disco. Dat we daarbij heel veel lol hebben gehad, behoeft maar weinig uitleg.
Zo tegen middernacht was weer aan ons de eer en het genoegen de zaal te vullen met onze “Vrolijke Noten” door middel van een flinke set. Als afsluiter brachten wij de Woonboot, maar in de eerste aanleg kregen we niet goed aan het publiek overgebracht wat daar van het publiek verwacht werd, hoe Frits ook zijn best deed! Dus speelden we maar een doodgewone woonboot zonder poespas en zonder hoofdletter. Dat werd echter niet goedgekeurd door Prinses Karina 1ste Belhamel de 23ste . Onze hoogheid liet de herhaling niet zomaar smakeloos voorbij gaan: ze zette de boot stil en sommeerde mensen uit het publiek te gaan zitten voor de bijbehorende menselijke boot, waarna Martijn de motor van de boot weer startte en de Woonboot toch op gepaste wijze de Amstel veilig kon trotseren en liep het allemaal gelukkig toch nog goed af…
Toen ook deze set er weer helemaal op zat, ruimden we onze instrumenten weer op. Inmiddels was het rond half één. Tegen enen werden alle aanwezigen door de dj’s verzocht om voor het allerlaatste nummer met elkaar in een grote kring schouder aan schouder te gaan staan en uit volle borst het nummer You’ll Never Walk Alone mee te zingen, wat natuurlijk gepaard ging met de nodige danspasjes. Daarna liep de zaal weer leeg en gingen wij allen voldaan van een geweldig muziekfeest huiswaarts.

Via deze weg willen wij dan ook CV De Belhamels verschrikkelijk bedanken voor de uitnodiging, de gastvrijheid en het mee mogen beleven van dit geweldige feest.