25 Jaar Dweilorkest Dorst!

Op zaterdag 2 maart 2024 waren wij uitgenodigd om deel te nemen aan het jubileumfeest van dweilorkest DORST in Mijdrecht. Wij verzamelden daarvoor om 18:30 uur in De Vrolijke Noot en even later vertrokken wij met de bus, die deze keer bestuurd werd door Lex. Het was een klein uurtje rijden, dus maakten we het ons onderweg lekker gezellig. De vlaggetjes van de carnaval hingen er nog feestelijk bij, dus met de entourage in de bus zat het ook goed.

Aangekomen bij het clubgebouw van Dorst pakten we de instrumenten bij de bus uit en werden we bij binnenkomst via een trap naar de eerste etage geleid, waar studio 1 voor ons was gereserveerd om onze instrumenten te stallen. Daarna weer naar beneden waar Dorst een mooie openingsset weg gaf en het feest al behoorlijk op toeren was. Het was gezellig druk. Het optreden van Dorst werd gevolgd door de Nu Je Er Toch Band, De Blaaskaken, De Blaasknarren en Ladderzat. Tussendoor een toespraak van Dorst, waarbij vooral de geschiedenis met vele highlights van Dorst werd aangehaald. Rond de klok van tien een korte pauze, waarbij de audio apparatuur het even overnam van het live muziekgeweld. Daarna volgde de tweede helft met een tweede set van ieder orkest. De sfeer zat er flink in en de nodige voetjes gingen van de vloer met polonaises en her en der werd een couplet uit volle borst meegezongen. Wat een geweldig feest!!!

Rond de klok van half twaalf was het voor ons klaar en vertrokken we, na een laatste drankje te hebben genomen, om middernacht richting Leidschendam, waar we onze spullen uitlaadden en moe, maar zeer voldaan van een superleuke avond huiswaarts keerden.

Via deze weg bedanken wij Dorst van harte voor de uitnodiging om deel uit te komen maken van dit mooie feest en voor de gastvrijheid. Wij wensen jullie nog een lange, mooie succesvolle toekomst toe.