Knarren bij kampioenswedstrijd REFLEKS.

Op zaterdag 9 maart 2024 waren wij met ons Knarren-orkest paraat voor een belangrijke kampioenswedstrijd van Korfbalvereniging Refleks tegen Korfbalvereniging Ondo. Grappig, want anderhalve week ervoor wisten we nog niet dat we op deze avond “op de planken” zouden staan met de feestkapel. Een ‘last minute’ optreden dus…

Rond de klok van vier verzamelden wij op het parkeerterrein van Sporthal De Schilp aan de Schaapweg in Rijswijk, waar wij ons nog even stil moesten houden, want het betrof een verrassingoptreden, aldus onze gegevens. Het weer was wat aan de frisse kant, maar het was goed te doen. Esmee, onze contactpersoon, kwam ook nog een tas met frisdrank brengen en een beknopte briefing geven van wat de bedoeling was. Niet veel later kwam zij ons dan ook ophalen, om ons via een zij-ingang naar binnen te begeleiden, waar wij meteen met het nummer ‘Ik Ga Leven’ de zaal in liepen en onze positie in namen. Na enkele nummers kregen we het sein dat we moesten stoppen, want de wedstrijd was weer begonnen. De instrumenten gingen langs de kant en konden wij de wedstrijd volgen. Je hoefde eigenlijk niet veel verstand te hebben van korfbal, om te kunnen zien dat het een spannende wedstrijd was. Ook in de pauze speelden we nog een moppie en aan het einde bleek Refleks de wedstrijd vet gewonnen te hebben, dus lieten wij de Vrolijke Noten van het ‘Lang Zal Die Leven’ door de sporthal galmen. Om de sfeer er in te houden, maakten we nog een geïmproviseerd feestelijk setje en besloten we met ‘Dondert en Bliksemt’. Daarna was het optreden ten einde en keerden we weer huiswaarts.

Wij feliciteren Refleks hartelijk met het winnen van deze mooie wedstrijd en bedanken de organisatie voor de uitnodiging en gastvrijheid. Het was een erg leuk optreden.