Vlaardings Blaasfestival 2024.

Op zondag 24 maart jl. waren wij uitgenodigd in partycentrum ’t Prikkewater Packhuys in Vlaardingen om daar onze muzikale bijdrage te leveren aan het jaarlijkse Vlaardingse Blaasfestival. Rond de klok van half twaalf hadden wij afgesproken ter plaatse te verzamelen. We werden geacht onze voertuigen elders te parkeren waar het wat hoger gelegen was, omdat er hoog water werd verwacht en het daar bij de haven al eerder niet zo goed was gegaan met dergelijke weersomstandigheden, met veel schade tot gevolg, zo liet ik me vertellen. Maar gelukkig bleef dit uit, bleek achteraf.

Bij binnenkomst werden we, zoals altijd, hartelijk verwelkomd en begeleid naar ons oude, vertrouwde hoekje waar we onze instrumenten en toebehoren mochten stallen, om eens te beginnen met een lekker bakje koffie. Het beloofde weer een groot feest te worden, want Dorst, ‘t Zootje, Leidse Gabbers, 3igenwijs, de Pierewaaiers, de Haringkoppen en de Zwiebels waren er ook. Na een openingspraatje werd de spits niet veel later afgebeten door De Pierewaaiers, waarmee het festival begonnen was. Wij hadden er hard naartoe gewerkt op de repetities met twee spiksplinternieuwe sets, die er zeker wel mochten zijn! Verspreid over de hele middag zette ieder orkest op twee podia zijn beste beentje voor en was er veel moois te zien en te horen.

Rond kwart over vijf was het tijd voor de finale, waarbij we met alle muziekvrienden een lekker potje konden jammen met als afsluiter ‘De Engelbewaarder’. Daarna volgde de uitslag van de jury, bestaande uit niemand minder dan de deelnemende orkesten zelf! Het ging daarbij om de wisseltroffee en dat was ook het enige wedstrijdelement. Deze werd gewonnen door Blaaskapel De Haringkoppen, die wij via deze weg dan ook nogmaals hartelijk willen feliciteren!

Ook willen wij via deze weg de organisatie van ’t Prikkewater Packhuys hartelijk bedanken voor de uitnodiging, de goede verzorging en de gastvrijheid. Het was weer SUPER!!!