Knarren bij rolstoelvierdaagse Nieuw Berkendael.

Op dinsdag 4 juni 2024 waren wij uitgenodigd om de jaarlijkse rolstoelvierdaagse van woonzorgcentrum Nieuw Berkendael in Den Haag/Loosduinen muzikaal te ondersteunen. Daartoe verzamelden wij in De Vrolijke Noot om 18:15 uur. Het was even zoeken waar we precies moesten zijn en kon onze chauffeur Ton zijn stuurmankunsten demonstreren in heel veel kleine, smalle zijstraatjes, waar we in beland waren. Daar bleek hij zijn hand niet voor om te draaien. Super! Uiteindelijk werden we verwezen naar de achterkant van het wzc, waar de bus veilig achter een hek mocht parkeren en waar we ongestoord en veilig uit konden pakken. Daarna moesten we ons begeven naar de brug, om daar muziek te maken voor de intocht. Nu waren er in die omgeving echter nogal wat bruggetjes en na een paar keer bij de verkeerde brug gestaan te hebben en ook de stappentellers aardig warm waren gelopen, waren we toch nog ruim op tijd bij de juiste brug.

Na een tijdje wachten kwamen de deelnemers in zicht en werd De Engelbewaarder ingezet. Vlak voor het passeren van de stoet wilde de contactpersoon ons voor de stoet hebben, om de mensen muzikaal te begeleiden naar de hoofdingang. Zo flexibel als we zijn, voldeden we daar natuurlijk aan en maakten we ook nog een ereronde rond het plein voor de ingang, waar we uiteindelijk op konden stellen voor de muzikale omlijsting van de toespraak met medaille-uitreikingen, compleet met een gladiool, certificaat en een bos bloemen. Daarna was aan ons de eer om er nog verder een feest op het plein van te maken. Het publiek vond het duidelijk helemaal geweldig! Zelfs na het spelen van De Woonboot wilde het publiek, dat we hem nog een keer speelden en ontstond er volop interactie! Het was één groot feest op het plein!

Het leek er om te hangen met het weer, maar we mochten ons wederom gelukkig prijzen met een aangename temperatuur en droog weer. Tegen negenen was het laatste nummer uitgespeeld en werden we uitgenodigd om binnen in de aula een frisdrankje te komen drinken, waarna we de terugreis naar ons aller Leidschendam weer aanvaardden, om vervolgens huiswaarts te keerden.

Wij kunnen terug kijken op een erg leuk optreden met een zeer dankbaar publiek. Via deze weg bedanken wij wzc Nieuw Berkendael. dan ook nogmaals voor de uitnodiging en de gastvrijheid.

(Deze keer helaas geen foto’s/filmpjes)