Optreden burendag Wijndaelercentrum.

Op zaterdag 26 september jl. was het dan eindelijk weer eens zo ver: ons eerste optreden sinds 8 maart voor de jaarlijkse CPC-loop, waarna de ‘intelligente lock down’ werd afgekondigd. En wat hádden we er weer zin in, na een ruim half jaar!

Rond de klok van 13:15 uur werd er verzameld voor de ingang van woonzorgcentrum Wijndaelercentrum in Den Haag/Loosduinen, om daar de burendag muzikaal op te leuken. Ook de weergoden vonden dat een goed idee, wat zich vertaalde in een lekker temperatuurtje en er is geen druppel regen gevallen, alhoewel dat wel voorspeld was. Het was een lekker weertje voor een buitenoptreden, uiteraard geheel coronaproof. Er was weer een mooi uitgebreid programma op maat samengesteld met allemaal bekende melodieën uit de tijden van weleer. We speelden twee royale sets van zo’n half uur, met daartussen een pauze, waarbij we koffie en thee van het huis kregen aangeboden. Men heeft zichtbaar genoten van ons optreden, wat ook bleek uit enkele reacties na het optreden.

Omstreeks half drie was het optreden ten einde, waarna de instrumenten weer werden ingepakt en ieder huiswaarts keerde. We waren deze keer met eigen vervoer, omdat de bus even niet beschikbaar is vanwege de coronatoestand. Al met al kunnen we terugkijken op een leuke middag met een leuk optreden en leuk, dankbaar publiek. Via deze weg bedanken wij de organisatie voor de gastvrijheid.

Afscheid instructeur Bart Spiekstra.

Geheel onverwachts lanceerde onze instructeur Bart Spiekstra onlangs de mededeling dat hij ons, na drie jaar, ging verlaten, wegens het aanvaarden van een baan in de zorg, waardoor hij geen ruimte meer zou hebben om op maandagavond naar De Vrolijke Noot te komen. Dit kwam ons erg rauw op ons dak, maar wij respecteren zijn genomen besluit uiteraard wel.

Op maandag 13 juli, de laatste repetitie voor de aanvang van onze zomerstop, was het dan zover: de laatste repetitie met ‘onze Bart’. En de Blaasknarren zouden de Blaasknarren natuurlijk niet zijn, als zij niets in petto hadden om hem in het zonnetje te zetten met een woord van dank. Tot 21:00 uur werd er “normaal” (coronaproof) gerepeteerd en ving onze pauze aan, waarbij meteen om ieders aandacht werd gevraagd en Bart naar voren werd geroepen door Petra en Margareth. Er volgde een woord van dank en waardering en het overhandigen van een paar leuke presentjes als aandenken. Daarbij valt te denken aan een mooie collage, een transparante paraplu met de namen van alle knarrendames. Ook door het bestuur werd niet aan zijn vertrek voorbij gegaan en maakte onze secretaris Mark hierna van de gelegenheid gebruik om hem een gezellige biermand aan te bieden met een woord van dank namens Stompcity Music. Eindelijk zagen wij Bart nu ook eens een keertje emotioneel met een mond vol tanden!

Na de pauze volgde er een toespraak van Bart zelf, waarbij hij onder andere uitgebreid en gedetailleerd uitlegde hoe hij het muziekles geven zelf ziet. Na zijn relaas werd er nog even gerepeteerd, maar werd eerst nog even aan Bart medegedeeld dat wij een afscheidsnummer voor hem wilden spelen. En dat vond Bart natuurlijk wel goed. Zoals met elkaar (en voor Bart in het diepste geheim) afgesproken gingen we allemaal staan en speelden we voor Bart het toepasselijke “I Did It My Way”, gevolgd door nog wat andere populaire “Spiekstra-nummers”; we maakten er maar meteen een gezellig feestje van.

De repetitie was om 22:00 uur ten einde en werd er nog een tijdje gezellig na geborreld met een drankje van de club, vanwege zowel het afscheid van Bart als de aanvang van de zomerstop.

Via deze weg willen wij Bart nogmaals bedanken voor wat hij allemaal voor ons gedaan heeft. We hebben zowel theoretisch als praktisch veel van hem geleerd en hij wist ons, in toch wel vrij korte tijd, naar een hoger niveau te tillen. “Bart, we gaan je missen en wensen je heel veel succes toe in je carrière. Je zei, dat je nog eens langs zou komen als de crisis voorbij is en alles weer normaal is. De koffie staat dan zeker voor je klaar in De Vrolijke Noot! Tot dan…”.

 

Eerste repetitie na de lockdown.

Op maandag 22 juni 2020 was het dan eindelijk zo ver. In het kader van de versoepelingen mochten we weer van start gaan. Dat de realisatie daarvan heel veel ‘voeten in de aarde’ heeft gehad, behoeft al lang geen nadere uitleg meer. Grote complimenten voor het bestuur zijn hier dan ook zeker op z’n plaats! Zij hebben er constant ‘bovenop gezeten’ en bergen verzet om dit voor elkaar te krijgen.

Deze eerste repetitie werd gehouden van 20:00-21:00 uur. Slechts een uurtje om even te wennen aan de tijdelijke nieuwe locatie én situatie. Het weer liet het prima toe om buiten te repeteren en zodoende waren de stoelen buiten opgesteld, waar wij bij minder weer binnen kunnen en zullen repeteren. Bart, onze instructeur, had een leuk programma opgesteld om op deze avond door te spelen en ondanks dat we best lang stil hebben gelegen, klonk het bijna alsof we niet weg waren geweest. Het was erg leuk om weer gezamenlijk muziek te kunnen maken, wat we heel erg gemist hebben.

Morgen is de beurt aan de Blaasbalgen. Wij wensen ze een fijne eerste repetitie toe.

Corona bijeenkomst Blaasknarren.

Op maandag 8 juni 2020, van 19:00-20:00 uur, waren alle leden van de Blaasknarren door het bestuur uitgenodigd om naar de Vrolijke Noot te komen, want daar had het bestuur een kleinigheidje voor ons in petto als dank voor het geduld dat wij hadden – en op dit moment van schrijven nog steeds hebben – vanwege de coronacrisis. Meteen was het ook een mooie gelegenheid om elkaar weer eens life te zien en te spreken.
Het was best raar om opeens bij binnenkomst je handen te moeten desinfecteren en heel bewust afstand van elkaar te moeten houden. Al gauw waren we, op een enkeling na, allemaal aanwezig. Het was erg leuk om elkaar na ruim 3 maanden weer ‘in het echt’ te mogen begroeten en er viel heel veel bij te babbelen. Alhoewel er wel een gezellig achtergrondmuziekje op stond, was de bar gesloten, op grond van de coronamaatregelen. Tijdens dit samenzijn gaf Bert een uitgebreide toespraak over de huidige gang van zaken rond het virus (besprekingen gemeente e.d.), de impact die het heeft op de club en de maatregelen die genomen moeten worden als we weer van start gaan. Ook konden er natuurlijk meteen vragen gesteld worden en wij vonden dat heel prettig en verhelderend!
Ietsje over achten namen wij afscheid van elkaar en mochten we een hele mooie grote bos lelies en een ‘pakketje voor de gezelligheid’ meenemen, bestaande uit een flesje witbier, een flesje wijn en een pak partymix knabbels.
Wij bedanken het bestuur voor deze leuke actie!

Coronavirus en de muziek.

Helaas liggen alle optredens en repetities van Feestkapel De Blaasbalgen en Feestkapel De Blaasknarren op dit moment stil vanwege het coronavirus. Wat is het vreemd om elkaar zo lang niet te spreken en om zo lang geen muziek met elkaar te mogen maken.

Gelukkig zoeken de leden van Stompcity Music allerlei manieren om elkaar toch te spreken. Zo organiseren ze bij De Blaasknarren een muziek quiz en is er voor De Blaasbalgen elke dinsdagavond een virtuele bar.
Ook blijft de muziekcommissie op de achtergrond hard bezig met het samenstellen van de leukste setjes en met nieuwe muziek zodat we, wanneer we weer mogen repeteren, verder kunnen.

We wensen iedereen heel veel sterkte de aankomende tijd. Blijf binnen, blijf gezond en blijf positief!
Bestuur Stompcity Music.

Knarren op de loop!

Het was zondag 8 maart 2020, dat wij verzamelden bij De Vrolijke Noot. Er stond ons een leuk optreden te wachten in de sportieve sfeer, namelijk de 45ste editie van de CPC-loop in Den Haag. Tijd geleden, dat we voor zo’n evenement hebben opgetreden en daarom ook des te leuker om het weer eens te doen. Zoals afgesproken vertrokken wij al om 12:00 uur, rekening gehouden met de nodige omleidingen, oponthoud en andere uitdagingen, want de aanvang van ons optreden was gepland om 14:00 uur. Alles verliep echter (gelukkig) op rolletjes en kwamen we zodoende veel te vroeg op de plaats van bestemming aan (kruising Groot Hertoginnelaan/Suezkade), waardoor we ons zo’n vijf kwartier in de bus moesten vermaken, maar ja, we zijn een feestkapel, dus dat kwam wel goed met de nodige woordspelletjes en onzinschopperij.

Om 13:45 uur stapten- en laadden we uit en arresteerden we meteen de daar aanwezige bushalte, die we omdoopten tot onze speelplek voor deze middag, want om 14:00 uur moesten wij van start gaan. Ware het niet dat wij te horen kregen dat de eerste personen pas een half uur later verwacht werden. Dat stelde ons in de luxe staat om op ons gemak te beginnen met wat inspeelnummertjes. En na een half uurtje werd het dan ook drukker en drukker. We ontvingen leuke reacties vanuit de lopers in de vorm van een duim of meeklappen tijdens het langslopen en ook de interactie met het publiek was aardig aanwezig. Motiverend voor iedere muzikant! Tijdens dit optreden hebben we zo’n beetje alles uit de kast gehaald, wat ons repertoire te bieden heeft en tegen vieren was het spektakel ten einde, waarna wij de bus weer instapten richting Leidschendam.

Zoals voorspeld is het de hele dag droog gebleven. Het was wel behoorlijk fris, maar voor een optreden én zo’n run was het prima weer! We hebben heerlijk gespeeld en het was een hele leuke middag. Als het aan ons ligt, zijn we er volgend jaar zeker weer bij! Wij bedanken de organisatie van de CPC-loop dan ook van harte voor de uitnodiging!!!

Bekijk onze foto’s en filmpjes via de facebookpagina.

Dweilen Met De Kraan Open!

Eindelijk was het dan zo ver: carnavalsmaandag 24 februari, een dag waar we met z’n allen behoorlijk naartoe geleefd hebben en ook de nodige voorpret hebben gehad. Zo is ook het spontane idee ontstaan om onze verenigingskleding die dag te verruilen voor zelf te bepalen carnavalskleding, onder het motto: “Wa hedde gij nou oan?” Als spelregel hadden wij wel gesteld, dat iedereen zijn creatie geheim zou houden tot op de 24ste, dus waren we extra benieuwd hoe wij elkaar aan gingen treffen. Toen iedereen aanwezig was, moest er na een lekker bakje koffie natuurlijk ook een groepsfoto gemaakt worden. We hadden al eerder bericht gekregen van Bert, dat de touringcar het die avond ervoor bij terugkomst van de Blaasbalgen had begeven en dat er een andere bus geregeld was. Deze kwam dan ook om 11:00 uur voor rijden en bleek tot onze verrassing óók een feestbus te zijn en wel die van Carnavalsvereniging De Damzwabbers, bestuurd door chauffeur Guus. Onze dank voor deze ad hoc hulp is dan ook overweldigend groot!!!

Nadat iedereen was ingestapt, bagage had ‘geparkeerd’ en plaats had genomen, konden we vertrekken naar de provincie der feestelijkheden, met name naar het Brabantse Ganzengat (Aarle Rixtel). De stemming zat er al gauw in en de rit verliep voorspoedig. Aangekomen op de plaats van bestemming werd het instrumentarium meteen uitgepakt en konden we vrijwel meteen van start gaan in Café Van Bracht, waar de carnavalssfeer natuurlijk volop aanwezig was en het dak er al volledig aardig af ging! Daar dienden de orkesten maar een paar nummers te spelen om zich even voor te stellen. Wij deden dit met de nummers “Atemlos durch die Nacht”, “Ik Moet Zuipen” en “You’ll Never Walk Alone”. Vandaag stonden onze optredens overigens dit keer onder de bezielende leiding van “sergeant-majoor” B. Spiekstra, wat hij geweldig deed. Na dit openingsoptreden werden wij het café weer uitgeloodst, waar Bert klaar stond met een dienblad vol lekkere drankjes, waar we na deze leuke en succesvolle aftrap dankbaar gebruik van maakten.

Na een royale pauze begaven wij ons naar de overkant en brachten we vol overgave onze carnavalsset ten gehore in De Kantine Van Jantine. Daar was het dringen geblazen, want er waren te veel mensen in een te kleine ruimte, maar dat mocht natuurlijk de pret niet drukken. Ook speelden we onze set in café De Stal, waarna onze inzet zo rond 17:30 uur ten einde was.

Na afloop begaven wij ons naar WOK-restaurant Wok-Inn, waar we nog onder een super gezellige sfeer prima gegeten hebben en niemand iets tekort kwam.

Zo’n twee uur later vertrokken wij weer richting Leidschendam. Tijdens de rit heerste er een flinke feeststemming in de bus en passeerden vele songs, hits en krakers uit volle borst de revue. Wat hebben we gelachen en wat was het gezellig! Onderweg werd ook nog even aandacht gevraagd om met name Geertje en Anita te bedanken voor hun inzet: zij hebben namelijk het besluit moeten nemen te stoppen bij de Blaasknarren en was dit hun laatste optreden met ons. Zij kregen namens de leden een leuk presentje ter afscheid. Ook was er een woord van dank en een kleinigheidje voor de invallers, waardoor we een stevig stuk muziek konden neerzetten.

Het was een ‘Topdag met een grote T’ en we hebben er allemaal in volle teugen van genoten!!!

 

Bekijk de foto’s op onze facebookpagina…

Carnaval in verpleeghuis Moerwijk.

Op zaterdag 22 februari 2020 hadden wij een optreden te verzorgen voor onze oudere garde in Verpleeghuis Moerwijk te Den Haag, waarvoor we tussen 13 en 14 uur ter plaatse verzamelden, aangezien de touringcar niet beschikbaar was vanwege meerdere optredens van De Blaasbalgen in Leidschendam en Brabant.

Een paar minuten over tweeën betraden wij de aula, waar iedereen was uitgedost in carnavalskleding en vol spanning zat te wachten op wat er komen ging. Petra had weer wat lekkere setjes op maat voor elkaar getoverd en het speelde allemaal lekker weg, terwijl de stemming in de zaal langzaam vanuit het niets op gang kwam. We speelden drie setjes met daar tussen twee tussenpauzes onder genot van een lekker drankje van het huis. Vooral tijdens het derde setje werden er uit volle borst vele passages meegezongen en gingen er ook nogal wat voetjes van de vloer. Een leuke uitspraak van een verzorgster:

“Ik zag mensen die normaal echt nooit uit hun stoel komen en nu zag ik ze opeens spontaan meegaan in de polonaise!”

Om 16:00 uur zat het er weer op en begaven wij ons richting onze auto’s, waar de instrumenten werden ingeladen, werd ingestapt en huiswaarts werd gekeerd. We kunnen terugkijken op een leuk, gezellig en gemoedelijk carnavalsoptreden; het was een leuke middag.

Via deze weg bedanken wij Verpleeghuis Moerwijk voor de uitnodiging en de gastvrijheid.

 

Bekijk de foto’s op onze facebookpagina…

Repetitiezondag.

Vandaag, zondag 2 februari 2020, hadden wij een heerlijke repetitiedag ter voorbereiding op het komende carnaval in Noord Brabant. Tijdens deze dag hebben wij een aantal nieuwe nummers ingestudeerd en “bestaande” nummers bijgespijkerd. Om 9:30 uur was het verzamelen met een bakje koffie, cake en koekjes. Kort daarna werden we voorzien van nieuwe nummers en tegen tienen was de repetitie officieel begonnen. Ook ‘bestaande’ nummers werden op deze dag bijgespijkerd en zijn er hele leuke setjes samengesteld. Het was een gezellige, leerzame en nuttige repetitiedag.

Foto’s: zie onze facebookpagina…

Nieuwjaarreceptitie 2020.

Nieuwjaarsreceptitie 2020.

Op maandag 6 januari 2020 hielden wij onze eerste repetitie van het jaar. Wij hadden in het jaar ervoor al afgesproken om deze te combineren met een nieuwjaarsborrel en om dit een extra feestelijk tintje te geven werd een speciale dresscode afgesproken: iedereen op chique!

Zo tussen half 8 en 8 uur druppelde iedereen gezellig binnen en werd er gezoend en de nodige handen geschud op een gelukkig, gezond en muzikaal 2020. Zoals gebruikelijk werd er om 20:00 uur aangevangen met de repetitie, die door zou gaan tot 21:30 uur, waarna we gezellig aan de nieuwjaarsborrel gingen, waarbij we onze feestdagen-ervaringen en andere zaken met elkaar konden uitwisselen. De horecacommissie had de hapjes en de drankjes weer prima in orde en kwamen we niets tekort. Kortom, het was een avondje van lekker repeteren en gezellig borrelen: helemaal leuk!
Wij wensen iedereen die dit leest (en eigenlijk ook iedereen die dit niet leest) een geweldig, succesvol, gezond, veilig en muzikaal 2020 toe.

Groetjes van De Blaasknarren.