Carnaval in verpleeghuis Moerwijk.

Op zaterdag 22 februari 2020 hadden wij een optreden te verzorgen voor onze oudere garde in Verpleeghuis Moerwijk te Den Haag, waarvoor we tussen 13 en 14 uur ter plaatse verzamelden, aangezien de touringcar niet beschikbaar was vanwege meerdere optredens van De Blaasbalgen in Leidschendam en Brabant.

Een paar minuten over tweeën betraden wij de aula, waar iedereen was uitgedost in carnavalskleding en vol spanning zat te wachten op wat er komen ging. Petra had weer wat lekkere setjes op maat voor elkaar getoverd en het speelde allemaal lekker weg, terwijl de stemming in de zaal langzaam vanuit het niets op gang kwam. We speelden drie setjes met daar tussen twee tussenpauzes onder genot van een lekker drankje van het huis. Vooral tijdens het derde setje werden er uit volle borst vele passages meegezongen en gingen er ook nogal wat voetjes van de vloer. Een leuke uitspraak van een verzorgster:

“Ik zag mensen die normaal echt nooit uit hun stoel komen en nu zag ik ze opeens spontaan meegaan in de polonaise!”

Om 16:00 uur zat het er weer op en begaven wij ons richting onze auto’s, waar de instrumenten werden ingeladen, werd ingestapt en huiswaarts werd gekeerd. We kunnen terugkijken op een leuk, gezellig en gemoedelijk carnavalsoptreden; het was een leuke middag.

Via deze weg bedanken wij Verpleeghuis Moerwijk voor de uitnodiging en de gastvrijheid.

Repetitiezondag.

Vandaag, zondag 2 februari 2020, hadden wij een heerlijke repetitiedag ter voorbereiding op het komende carnaval in Noord Brabant. Tijdens deze dag hebben wij een aantal nieuwe nummers ingestudeerd en “bestaande” nummers bijgespijkerd. Om 9:30 uur was het verzamelen met een bakje koffie, cake en koekjes. Kort daarna werden we voorzien van nieuwe nummers en tegen tienen was de repetitie officieel begonnen. Ook ‘bestaande’ nummers werden op deze dag bijgespijkerd en zijn er hele leuke setjes samengesteld. Het was een gezellige, leerzame en nuttige repetitiedag.

Foto’s: zie onze facebookpagina…

Nieuwjaarreceptitie 2020.

Nieuwjaarsreceptitie 2020.

Op maandag 6 januari 2020 hielden wij onze eerste repetitie van het jaar. Wij hadden in het jaar ervoor al afgesproken om deze te combineren met een nieuwjaarsborrel en om dit een extra feestelijk tintje te geven werd een speciale dresscode afgesproken: iedereen op chique!

Zo tussen half 8 en 8 uur druppelde iedereen gezellig binnen en werd er gezoend en de nodige handen geschud op een gelukkig, gezond en muzikaal 2020. Zoals gebruikelijk werd er om 20:00 uur aangevangen met de repetitie, die door zou gaan tot 21:30 uur, waarna we gezellig aan de nieuwjaarsborrel gingen, waarbij we onze feestdagen-ervaringen en andere zaken met elkaar konden uitwisselen. De horecacommissie had de hapjes en de drankjes weer prima in orde en kwamen we niets tekort. Kortom, het was een avondje van lekker repeteren en gezellig borrelen: helemaal leuk!
Wij wensen iedereen die dit leest (en eigenlijk ook iedereen die dit niet leest) een geweldig, succesvol, gezond, veilig en muzikaal 2020 toe.

Groetjes van De Blaasknarren.