Knarren op de loop!

Het was zondag 8 maart 2020, dat wij verzamelden bij De Vrolijke Noot. Er stond ons een leuk optreden te wachten in de sportieve sfeer, namelijk de 45ste editie van de CPC-loop in Den Haag. Tijd geleden, dat we voor zo’n evenement hebben opgetreden en daarom ook des te leuker om het weer eens te doen. Zoals afgesproken vertrokken wij al om 12:00 uur, rekening gehouden met de nodige omleidingen, oponthoud en andere uitdagingen, want de aanvang van ons optreden was gepland om 14:00 uur. Alles verliep echter (gelukkig) op rolletjes en kwamen we zodoende veel te vroeg op de plaats van bestemming aan (kruising Groot Hertoginnelaan/Suezkade), waardoor we ons zo’n vijf kwartier in de bus moesten vermaken, maar ja, we zijn een feestkapel, dus dat kwam wel goed met de nodige woordspelletjes en onzinschopperij.

Om 13:45 uur stapten- en laadden we uit en arresteerden we meteen de daar aanwezige bushalte, die we omdoopten tot onze speelplek voor deze middag, want om 14:00 uur moesten wij van start gaan. Ware het niet dat wij te horen kregen dat de eerste personen pas een half uur later verwacht werden. Dat stelde ons in de luxe staat om op ons gemak te beginnen met wat inspeelnummertjes. En na een half uurtje werd het dan ook drukker en drukker. We ontvingen leuke reacties vanuit de lopers in de vorm van een duim of meeklappen tijdens het langslopen en ook de interactie met het publiek was aardig aanwezig. Motiverend voor iedere muzikant! Tijdens dit optreden hebben we zo’n beetje alles uit de kast gehaald, wat ons repertoire te bieden heeft en tegen vieren was het spektakel ten einde, waarna wij de bus weer instapten richting Leidschendam.

Zoals voorspeld is het de hele dag droog gebleven. Het was wel behoorlijk fris, maar voor een optreden én zo’n run was het prima weer! We hebben heerlijk gespeeld en het was een hele leuke middag. Als het aan ons ligt, zijn we er volgend jaar zeker weer bij! Wij bedanken de organisatie van de CPC-loop dan ook van harte voor de uitnodiging!!!

Bekijk onze foto’s en filmpjes via de facebookpagina.

Dweilen Met De Kraan Open!

Eindelijk was het dan zo ver: carnavalsmaandag 24 februari, een dag waar we met z’n allen behoorlijk naartoe geleefd hebben en ook de nodige voorpret hebben gehad. Zo is ook het spontane idee ontstaan om onze verenigingskleding die dag te verruilen voor zelf te bepalen carnavalskleding, onder het motto: “Wa hedde gij nou oan?” Als spelregel hadden wij wel gesteld, dat iedereen zijn creatie geheim zou houden tot op de 24ste, dus waren we extra benieuwd hoe wij elkaar aan gingen treffen. Toen iedereen aanwezig was, moest er na een lekker bakje koffie natuurlijk ook een groepsfoto gemaakt worden. We hadden al eerder bericht gekregen van Bert, dat de touringcar het die avond ervoor bij terugkomst van de Blaasbalgen had begeven en dat er een andere bus geregeld was. Deze kwam dan ook om 11:00 uur voor rijden en bleek tot onze verrassing óók een feestbus te zijn en wel die van Carnavalsvereniging De Damzwabbers, bestuurd door chauffeur Guus. Onze dank voor deze ad hoc hulp is dan ook overweldigend groot!!!

Nadat iedereen was ingestapt, bagage had ‘geparkeerd’ en plaats had genomen, konden we vertrekken naar de provincie der feestelijkheden, met name naar het Brabantse Ganzengat (Aarle Rixtel). De stemming zat er al gauw in en de rit verliep voorspoedig. Aangekomen op de plaats van bestemming werd het instrumentarium meteen uitgepakt en konden we vrijwel meteen van start gaan in Café Van Bracht, waar de carnavalssfeer natuurlijk volop aanwezig was en het dak er al volledig aardig af ging! Daar dienden de orkesten maar een paar nummers te spelen om zich even voor te stellen. Wij deden dit met de nummers “Atemlos durch die Nacht”, “Ik Moet Zuipen” en “You’ll Never Walk Alone”. Vandaag stonden onze optredens overigens dit keer onder de bezielende leiding van “sergeant-majoor” B. Spiekstra, wat hij geweldig deed. Na dit openingsoptreden werden wij het café weer uitgeloodst, waar Bert klaar stond met een dienblad vol lekkere drankjes, waar we na deze leuke en succesvolle aftrap dankbaar gebruik van maakten.

Na een royale pauze begaven wij ons naar de overkant en brachten we vol overgave onze carnavalsset ten gehore in De Kantine Van Jantine. Daar was het dringen geblazen, want er waren te veel mensen in een te kleine ruimte, maar dat mocht natuurlijk de pret niet drukken. Ook speelden we onze set in café De Stal, waarna onze inzet zo rond 17:30 uur ten einde was.

Na afloop begaven wij ons naar WOK-restaurant Wok-Inn, waar we nog onder een super gezellige sfeer prima gegeten hebben en niemand iets tekort kwam.

Zo’n twee uur later vertrokken wij weer richting Leidschendam. Tijdens de rit heerste er een flinke feeststemming in de bus en passeerden vele songs, hits en krakers uit volle borst de revue. Wat hebben we gelachen en wat was het gezellig! Onderweg werd ook nog even aandacht gevraagd om met name Geertje en Anita te bedanken voor hun inzet: zij hebben namelijk het besluit moeten nemen te stoppen bij de Blaasknarren en was dit hun laatste optreden met ons. Zij kregen namens de leden een leuk presentje ter afscheid. Ook was er een woord van dank en een kleinigheidje voor de invallers, waardoor we een stevig stuk muziek konden neerzetten.

Het was een ‘Topdag met een grote T’ en we hebben er allemaal in volle teugen van genoten!!!

 

Bekijk de foto’s op onze facebookpagina…

Carnaval in verpleeghuis Moerwijk.

Op zaterdag 22 februari 2020 hadden wij een optreden te verzorgen voor onze oudere garde in Verpleeghuis Moerwijk te Den Haag, waarvoor we tussen 13 en 14 uur ter plaatse verzamelden, aangezien de touringcar niet beschikbaar was vanwege meerdere optredens van De Blaasbalgen in Leidschendam en Brabant.

Een paar minuten over tweeën betraden wij de aula, waar iedereen was uitgedost in carnavalskleding en vol spanning zat te wachten op wat er komen ging. Petra had weer wat lekkere setjes op maat voor elkaar getoverd en het speelde allemaal lekker weg, terwijl de stemming in de zaal langzaam vanuit het niets op gang kwam. We speelden drie setjes met daar tussen twee tussenpauzes onder genot van een lekker drankje van het huis. Vooral tijdens het derde setje werden er uit volle borst vele passages meegezongen en gingen er ook nogal wat voetjes van de vloer. Een leuke uitspraak van een verzorgster:

“Ik zag mensen die normaal echt nooit uit hun stoel komen en nu zag ik ze opeens spontaan meegaan in de polonaise!”

Om 16:00 uur zat het er weer op en begaven wij ons richting onze auto’s, waar de instrumenten werden ingeladen, werd ingestapt en huiswaarts werd gekeerd. We kunnen terugkijken op een leuk, gezellig en gemoedelijk carnavalsoptreden; het was een leuke middag.

Via deze weg bedanken wij Verpleeghuis Moerwijk voor de uitnodiging en de gastvrijheid.

 

Bekijk de foto’s op onze facebookpagina…

Repetitiezondag.

Vandaag, zondag 2 februari 2020, hadden wij een heerlijke repetitiedag ter voorbereiding op het komende carnaval in Noord Brabant. Tijdens deze dag hebben wij een aantal nieuwe nummers ingestudeerd en “bestaande” nummers bijgespijkerd. Om 9:30 uur was het verzamelen met een bakje koffie, cake en koekjes. Kort daarna werden we voorzien van nieuwe nummers en tegen tienen was de repetitie officieel begonnen. Ook ‘bestaande’ nummers werden op deze dag bijgespijkerd en zijn er hele leuke setjes samengesteld. Het was een gezellige, leerzame en nuttige repetitiedag.

Foto’s: zie onze facebookpagina…

Nieuwjaarreceptitie 2020.

Nieuwjaarsreceptitie 2020.

Op maandag 6 januari 2020 hielden wij onze eerste repetitie van het jaar. Wij hadden in het jaar ervoor al afgesproken om deze te combineren met een nieuwjaarsborrel en om dit een extra feestelijk tintje te geven werd een speciale dresscode afgesproken: iedereen op chique!

Zo tussen half 8 en 8 uur druppelde iedereen gezellig binnen en werd er gezoend en de nodige handen geschud op een gelukkig, gezond en muzikaal 2020. Zoals gebruikelijk werd er om 20:00 uur aangevangen met de repetitie, die door zou gaan tot 21:30 uur, waarna we gezellig aan de nieuwjaarsborrel gingen, waarbij we onze feestdagen-ervaringen en andere zaken met elkaar konden uitwisselen. De horecacommissie had de hapjes en de drankjes weer prima in orde en kwamen we niets tekort. Kortom, het was een avondje van lekker repeteren en gezellig borrelen: helemaal leuk!
Wij wensen iedereen die dit leest (en eigenlijk ook iedereen die dit niet leest) een geweldig, succesvol, gezond, veilig en muzikaal 2020 toe.

Groetjes van De Blaasknarren.