Dweilen Met De Kraan Open!

Eindelijk was het dan zo ver: carnavalsmaandag 24 februari, een dag waar we met z’n allen behoorlijk naartoe geleefd hebben en ook de nodige voorpret hebben gehad. Zo is ook het spontane idee ontstaan om onze verenigingskleding die dag te verruilen voor zelf te bepalen carnavalskleding, onder het motto: “Wa hedde gij nou oan?” Als spelregel hadden wij wel gesteld, dat iedereen zijn creatie geheim zou houden tot op de 24ste, dus waren we extra benieuwd hoe wij elkaar aan gingen treffen. Toen iedereen aanwezig was, moest er na een lekker bakje koffie natuurlijk ook een groepsfoto gemaakt worden. We hadden al eerder bericht gekregen van Bert, dat de touringcar het die avond ervoor bij terugkomst van de Blaasbalgen had begeven en dat er een andere bus geregeld was. Deze kwam dan ook om 11:00 uur voor rijden en bleek tot onze verrassing óók een feestbus te zijn en wel die van Carnavalsvereniging De Damzwabbers, bestuurd door chauffeur Guus. Onze dank voor deze ad hoc hulp is dan ook overweldigend groot!!!

Nadat iedereen was ingestapt, bagage had ‘geparkeerd’ en plaats had genomen, konden we vertrekken naar de provincie der feestelijkheden, met name naar het Brabantse Ganzengat (Aarle Rixtel). De stemming zat er al gauw in en de rit verliep voorspoedig. Aangekomen op de plaats van bestemming werd het instrumentarium meteen uitgepakt en konden we vrijwel meteen van start gaan in Café Van Bracht, waar de carnavalssfeer natuurlijk volop aanwezig was en het dak er al volledig aardig af ging! Daar dienden de orkesten maar een paar nummers te spelen om zich even voor te stellen. Wij deden dit met de nummers “Atemlos durch die Nacht”, “Ik Moet Zuipen” en “You’ll Never Walk Alone”. Vandaag stonden onze optredens overigens dit keer onder de bezielende leiding van “sergeant-majoor” B. Spiekstra, wat hij geweldig deed. Na dit openingsoptreden werden wij het café weer uitgeloodst, waar Bert klaar stond met een dienblad vol lekkere drankjes, waar we na deze leuke en succesvolle aftrap dankbaar gebruik van maakten.

Na een royale pauze begaven wij ons naar de overkant en brachten we vol overgave onze carnavalsset ten gehore in De Kantine Van Jantine. Daar was het dringen geblazen, want er waren te veel mensen in een te kleine ruimte, maar dat mocht natuurlijk de pret niet drukken. Ook speelden we onze set in café De Stal, waarna onze inzet zo rond 17:30 uur ten einde was.

Na afloop begaven wij ons naar WOK-restaurant Wok-Inn, waar we nog onder een super gezellige sfeer prima gegeten hebben en niemand iets tekort kwam.

Zo’n twee uur later vertrokken wij weer richting Leidschendam. Tijdens de rit heerste er een flinke feeststemming in de bus en passeerden vele songs, hits en krakers uit volle borst de revue. Wat hebben we gelachen en wat was het gezellig! Onderweg werd ook nog even aandacht gevraagd om met name Geertje en Anita te bedanken voor hun inzet: zij hebben namelijk het besluit moeten nemen te stoppen bij de Blaasknarren en was dit hun laatste optreden met ons. Zij kregen namens de leden een leuk presentje ter afscheid. Ook was er een woord van dank en een kleinigheidje voor de invallers, waardoor we een stevig stuk muziek konden neerzetten.

Het was een ‘Topdag met een grote T’ en we hebben er allemaal in volle teugen van genoten!!!

 

Bekijk de foto’s op onze facebookpagina…