Carnaval in verpleeghuis Moerwijk.

Op zaterdag 22 februari 2020 hadden wij een optreden te verzorgen voor onze oudere garde in Verpleeghuis Moerwijk te Den Haag, waarvoor we tussen 13 en 14 uur ter plaatse verzamelden, aangezien de touringcar niet beschikbaar was vanwege meerdere optredens van De Blaasbalgen in Leidschendam en Brabant.

Een paar minuten over tweeën betraden wij de aula, waar iedereen was uitgedost in carnavalskleding en vol spanning zat te wachten op wat er komen ging. Petra had weer wat lekkere setjes op maat voor elkaar getoverd en het speelde allemaal lekker weg, terwijl de stemming in de zaal langzaam vanuit het niets op gang kwam. We speelden drie setjes met daar tussen twee tussenpauzes onder genot van een lekker drankje van het huis. Vooral tijdens het derde setje werden er uit volle borst vele passages meegezongen en gingen er ook nogal wat voetjes van de vloer. Een leuke uitspraak van een verzorgster:

“Ik zag mensen die normaal echt nooit uit hun stoel komen en nu zag ik ze opeens spontaan meegaan in de polonaise!”

Om 16:00 uur zat het er weer op en begaven wij ons richting onze auto’s, waar de instrumenten werden ingeladen, werd ingestapt en huiswaarts werd gekeerd. We kunnen terugkijken op een leuk, gezellig en gemoedelijk carnavalsoptreden; het was een leuke middag.

Via deze weg bedanken wij Verpleeghuis Moerwijk voor de uitnodiging en de gastvrijheid.

 

Bekijk de foto’s op onze facebookpagina…