Blaasknarren naar Blaosavond IAADOEJE 2018.

Op zaterdag 6 oktober, net iets voor 18:30 uur, vertrok onze feestkapel naar het centrum van Heemskerk in Noord-Holland voor deelname aan de “Blaosavond 2018”, welke jaarlijks georganiseerd wordt door dweilorkest Iaadoeie uit Heemskerk in het gezellige partycentrum Jansheeren. Dit evenement is overigens aangedragen door onze huidige instructeur Bart Spiekstra, die deel uitmaakt van dit orkest.
Onze bus werd deze keer bestuurd door interim-chauffeur Raymond Been van organisatiebureau Been, daar onze Wim deze keer niet in de gelegenheid was. We konden overal lekker doorrijden en de reis verliep soepeltjes, zodat we in een klein uurtje ter plaatse waren. Via deze onpersoonlijke, maar niet minder gemeende weg willen wij Raymond nogmaals bedanken voor het invallen! Toen wij Heemskerk in reden, leek het trouwens nog even spannend te worden met heel veel blauwe zwaailichten en brandweersirenes, maar dit bleek een ander evenement te betreffen met o.a. oldtimer-brandweerauto’s.
Aangekomen om 19:20 uur bij het partycentrum mochten we meteen uitladen en naar binnen, waar het feestgedruis al in volle gang was. Ook waren we nog mooi op tijd voor het openingsoptreden van Iaadoeje, die op dat moment net aanstalten maakten om meteen het dak eraf te laten gaan. Het festival was opgedeeld in twee zalen: de grote en de kleine zaal. In de kleine zaal was weinig publiek en kon je gewoon lekker relaxed losse nummertjes spelen en in de grote zaal mocht het dak eraf met de wedstrijdsets van alle orkesten en daar deze zaal was dan ook afgestampt met publiek. Wij werden geacht om om 20:00 uur in de kleine zaal een half uur vol te spelen, wat ons prima afging. We hadden bij aankomst van Bert ieder twee consumptiebonnen verstrekt gekregen, waar we gezien de warmte in de zaal dankbaar gebruik van maakten. Ons optreden in de grote zaal stond gepland op 22:00 uur, dus onze pauze was wel ‘zeer royaal’ te noemen. Zoals gebruikelijk op dit soort evenementen vulden we deze pauze in met het bewonderen van de muzikale verrichtingen van de andere orkesten en het was supergezellig!
Rond 21:15 uur kregen wij echter te horen, dat er een orkest tussenuit was gevallen en dat wij een half uur eerder op moesten in de grote zaal, waaraan wij uiteraard gehoor gaven. Daar mochten wij een half uur vol maken, wat wij deden met onze wedstrijdset en een tweetal toegiften. Resultaat was wel, dat wij een half uur eerder klaar waren en na nog even gezellig naborrelen en feesten vertrokken wij uiteindelijk om 23:00 uur weer richting De Vrolijke Noot, waar we rond middernacht aankwamen en voldaan van een geweldige avond onze spulletjes uitlaadden en huiswaarts keerden. Onze complimenten gaan uit naar de organiserende vereniging Iaadoeje voor de organisatie van deze topavond met onze dank voor de gastvrijheid!
Tijdens dit optreden heeft Hennie Baltus zich voor het laatst ingezet als muzikaal leider. Na wijs beraad heeft hij besloten het stokje over te dragen aan iemand anders binnen onze gelederen. Alhoewel we het natuurlijk erg jammer vinden dat hij dit besluit heeft moeten nemen, willen wij hem via deze weg hartelijk bedanken voor zijn inzet voor deze functie en hopen uiteraard dat hij nog lang in goede gezondheid (want dat is en blijft toch altijd het belangrijkste) zijn deuntje mee zal blijven spelen.

Ooievaarsrun 2018

In de ochtend van zaterdag 15 september 2018 verzamelden de leden van De Blaasknarren zich bij de Vrolijke Noot om af te reizen naar de visafslag in Scheveningen, die jaarlijks voor dit geweldige evenement wordt omgebouwd tot gigantische feestzaal. Om 11:00 uur vertrokken wij met de bus, waarbij Wim de nodige omleidingen moest trotseren om er te komen, maar toch waren we op tijd op onze plaats van bestemming, waar een ereplaatsje voor onze mooie touringcar was gereserveerd. Erg leuk was, dat ook Opa Wassink erbij was om ons te promoten. Hij was ook druk bezig in de bus met promotiekaartjes vouwen (zie foto) en kon hij ter plaatse meteen zijn borst nat maken met het verspreiden over de vele lange tafels. Ook hebben wij weer enkele steunkrachten mogen begroeten, waarvoor onze dank natuurlijk erg groot is! Er werd bij aankomst druk uitgeladen en we gingen naar binnen, waar we meteen al aan de bak konden gaan, want de eerste run was al in zicht! In de visafslag was men nog druk bezig met de laatste hand te leggen aan het opstarten van de stands, attracties, catering en al wat er nog meer te bieden was.

We liepen maar meteen met instrument door naar het podium, waar we begonnen met een lekker setje van gezellige meedeiners. Doordat de loods nog zo goed als leeg was, klonk onze muziek al gauw drie keer zo hard als dat we daadwerkelijk stonden te spelen, want dat weergalmde aan alle kanten! Maar na de eerste run begon de visafslag langzaam maar zeker vol te lopen en kwam het al gauw goed met de akoestiek. Grappig is op die Ooievaarsrun wel steeds weer, dat je met een lege zaal begint te spelen, maar dat het publiek na de eerste run begint binnen te druppelen en voor je het weet heb je kort daarna echt een bomvolle zaal! Maar goed, we konden zo lekker inspelen en brachten een uitgebreide set, waarna we in de eerste pauze een armbandje konden halen, waarmee we op vertoon van zo’n armbandje, gecombineerd met onze verenigingskleding, consumpties mochten halen. Ook werden we voorzien van een lunchpakket, bestaande uit een broodje ham, een broodje kaas en een krentenbol. En alles wat we op het culinaire gebied tegenkwamen was echt superdesupervers en je hoefde niets tekort te komen. Het was allemaal echt weer geweldig geregeld!

Verspreid over de middag hebben wij vier royale sets gespeeld bij aankomst van iedere run. Buiten onze optredens was er ook veel afwisseling met zang, dans en disco. We hebben heel veel lol gehad, zowel onder elkaar als in het muziek maken als de interactie met het publiek. Ondanks het toch wel wisselvallige weer van de afgelopen week en de twijfelachtige weersvoorspellingen, hadden we heerlijk zomerachtig weer, waar we in de pauzes dankbaar gebruik van maakten met een lekker drankje en gezellig babbeltje in de buitenlucht aan de haven. Die weergoden lijken toch wel regelmatig een zeker zwak te hebben voor de Blaasknarren. Leuke lui, die weergoden!

Rond de klok van kwart voor vijf waren wij klaar met onze optredens en mochten we de instrumenten weer inladen, waarna we nog een afzakkertje mochten halen, zodat we omstreeks 17:30 uur konden vertrekken. Zoals gepland kwamen we netjes tegen 18:00 uur aan bij de Vrolijke Noot, waar driftig werd uitgeladen en iedereen moe maar voldaan van een superleuke dag met succesvolle optredens en geweldig publiek huiswaarts keerde.

Halve Marathon Oostland

Op zondag 9 september 2018 vertrokken wij om 13:00 uur naar de gemeente Pijnacker om de halve marathon muzikaal op te luisteren. We waren met een kleine bezetting, maar dankzij de steun van enkele Blaasbalgen werd dit aardig opgevangen, zodat we toch goed beslagen ten ijs konden komen. Deze mensen bedanken wij dan ook hartelijk voor hun steun in dezen!

“Het is maar een klein stukje rijden en we zijn er zo!”, hoorde ik onze buschauffeur Wim tegen een paar leden roepen voor vertrek. En inderdaad, het was niet zo gek ver rijden. Maar gezien de vele pleintjes en hobbels die Wim moest trotseren werden onze magen toch wel aardig op proef gesteld.
Aangekomen bij het Oranjeplein in Pijnacker werd er uitgeladen en begonnen we vrijwel meteen met een gezellig nummertje inspelen met ons “favo-inspeelnummer” Adio Mi Amore. Even later kwamen de eerste marathonlopers in het zicht en begonnen wij ons daadwerkelijke optreden en hebben wij tot omstreeks half vier heel wat nummers weg gespeeld. Ondanks de wat negatieve weersvoorspellingen hadden wij heerlijk weer, waar voor een optreden helemaal niks mis mee was.

Tegen het einde van het optreden kregen wij spontaan een kratje met bier en fris aangeboden van een paar omwonenden, die prima te spreken waren over onze inzet. En zulke reacties zijn dan toch ook altijd weer heel erg leuk!
Terug gekomen bij De Vrolijke Noot werd er uitgeladen en deden wij ons nog tegoed aan een gezellig afzakkertje, want evalueren over een optreden is immers ook niet onbelangrijk. Het was een leuk optreden met prima weer en we hebben lekker gespeeld.

Barbecue Stompcity Music

Voor vandaag, zondag 26 augustus 2018, stond onze jaarlijkse BBQ gepland om, na onze zomerstop, met z’n allen het nieuwe seizoen in te luiden. Op de achtergrond was onze horecacommissie druk bezig geweest om dit zo goed mogelijk te organiseren. En één ding is zeker: dat is ze wederom goed gelukt! Voor de ingang van de Vrolijke Noot stond een behoorlijke partytent, zodat het toch wel twijfelachtige weer geen spelbreker kon zijn. En ook aan het vertier van de jongere garde was gedacht. Tegenover het clubgebouw konden zij zich helemaal uitleven op een groot springkussen!

Rond 16:00 uur kwam iedereen dan ook binnen druppelen. In de partytent stonden onze topkoks Wilfred en Opa Wassink druk te kokkerellen met al het lekkers dat zij voor ons in petto hadden en werd ieder die binnenkwam hartelijk begroet, waarna je door kon lopen naar de bar om een lekker drankje te halen bij onze Geertje. In no-time was het gezellig druk. Het was erg leuk om bepaalde mensen weer eens te mogen begroeten en ook om enkele oud leden te spreken. Om 16:30 uur was het tijd voor het openingswoordje van onze geachte voorzitter Karel Boers. Tot slot van zijn relaas nodigde hij ieder uit om “toe te happen”. Het BBQ-buffet was weer klasse verzorgd, zoals u wel aan de foto’s kunt zien; het smaakte weer net zo lekker als dat het er uit zag! Chapeau voor iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!!!!!

Zo’n drie kwartier later werd iedereen door de voorzitter naar binnen geroepen, omdat ieders aandacht gewenst was. Door het bestuur werden enkele oud leden in het zonnetje gezet en onderscheiden, met name Harry Scholtes (erelid), Arno Pleit (lid van verdienste) en Carry Wortel (lid van verdienste). Ook staat hun naam nu vermeld op het ereschild, die zij zelf in het clubgebouw terug mochten hangen (zie elders op deze pagina) en werden zij natuurlijk volop gefeliciteerd door vele leden, want deze status hebben zij absoluut verdiend!
Na dit ritueel kon er nog een drankje gedronken worden en de rest van de BBQ worden op gemaakt. Maar… er was meer!!! Er kwam een heuse ijsboerin het terrein op gereden voor “een ijsje na”! Hier maakten vooral de mensen met kindertjes, en die waren er volop bij, dankbaar gebruik van. Erg grappig!!!
Het was een super gezellige middag en een bovenal geslaagde BBQ. Als je iets tekort kwam, dan had je dat gewoon aan jezelf te danken.

“BEDANKT, IEDEREEN DIE HIERAAN HEEFT MEEGEWERKT! HET WAS TOP!!!”

25ste Hulster dweilfestival

Zondag 27 mei 2018, eindelijk was het dan zo ver: De Blaasknarren hadden de eer en het genoegen hun muzikale kunnen ten toon te spreiden in het Zeelandse Hulst, waar voor de 25ste keer het dweilfestival werd georganiseerd: de jubileumeditie! In de ochtend werd er dan ook verzameld bij de Vrolijke Noot, zodat we zoals afgesproken rond de klok van 09:30 uur konden vertrekken. Gezien de verwachte temperaturen waren wij gekleed in onze meest populaire outfit: polo met korte broek. “Meest populair”, omdat dat altijd betekent, dat er bloedmooi weer wordt verwacht. En dat werd het ook! Tropisch warm met zo’n 28 tot meer dan 30 graden: goed voor een goede opkomst van het publiek, goed voor de horeca, goed voor de interactie met het publiek…

Dit maal werd de bus bestuurd door Wouter van CV De Damzwabbers, waarvoor uiteraard onze grote dank!!! Ook gaat onze dank uit naar Chantal, Anita en Bart voor het versterken van onze gelederen. De reis naar Hulst was wat langer als dat wij doorgaans gewend zijn, namelijk zo’n twee uur, maar we wisten er een gezellige boel van te maken. Rond twaalven waren we aan de Bierkaai: de verzamelplaats waar alle 20 orkesten, ofwel 400 muzikanten, bij elkaar kwamen. Daar mochten we beginnen met koffie, een koek en een lekker broodje. Je kon naar behoefte pakken en de lunch was werkelijk geweldig verzorgd! Buiten je eigen schuld kon je er niets tekort komen. Meteen werd er ook kennis gemaakt met de begeleiders Geert en Peter, waarvan we ook allemaal een jubileumspeldje kregen uitgereikt. Na deze warme ontvangst begaven wij ons naar het startpunt van de stoet. Wij waren het tweede orkest. Onverwacht werd aan mij de taak toebedeeld om samen met een bassdrummer voorop te gaan ter begeleiding van de stoet. Grappig om te doen! Met 20 orkesten achter ons liepen we met muziek (Leutig Is’t Om In Ulst Te Zijn) naar de Grote Markt, waar na de toespraak van burgemeester Mulder alle orkesten zich georganiseerd verspreidden over het gezellige vestingstadje Hulst en “hun ding gingen doen”.

Wij werden door onze begeleiders naar De Basiliek gedirigeerd. Daar aangekomen hadden wij ruimschoots de tijd, want we waren pas tegen tweeën aan de beurt, en we gebruikten deze royale pauze voor een warming up, in de vorm van het oude, vertrouwde Adio Amore en het doornemen van een aantal passages en overgangen in onze nieuwe set. Even daarna was het tijd voor ons eerste optreden. Voor ons gevoel “gleed die er lekker doorheen” en eigenlijk gingen we de hele dag tijdens de optredens lekker los en dat moeten we hebben! Daar tussendoor waren lange pauzes, maar dat mocht onze pret niet drukken, want we konden ons prima vermaken met de muzikale prestaties van de andere orkesten. Om kort te gaan was het een heerlijke, beregezellige dag. Ik denk dat ik namens alle leden kan zeggen dat het “genieten was op een heel hoog level”.

Rond 17:30 uur was het eigenlijk klaar voor alle orkesten en werd het muzikale vermaak overgenomen door niemand minder dan Susanne de Rooij, zangeres en entertainer uit het niet mis te verstane pittoreske stadje Den Haag. Zo rond 18:00 uur was het tijd voor de prijsuitreiking en uiteraard werd begonnen met de wedstrijdklasse: wij feliciteren De Flierefluiters met de 1ste plaats. Zij mochten huiswaarts gaan met de wisselbeker en een leuke geldprijs. Ook feliciteren wij Toeter Nog Maar Eén en de Koetillers met de 2de en 3de plaats. In de leutklasse mocht Bluswerruk zich gelukkig prijzen met de 1ste plaats.

Vrijwel meteen na de prijsuitreiking hadden wij het voorrecht om weer plaats te mogen nemen in onze mooie touringcar, want we hadden nog een paar uur te reizen, ondanks dat het naar vermoeden nog lang leutig was om in Hulst te zijn. Onderweg nog een hele leuke en gezellige hamburgerstop gemaakt bij Mc. Donalds en verder verliep de terugweg erg rustig. Eén ding is zeker: we hebben een geweldige dag gehad!

Blaasknarren op Brabants Carnaval

Het was zaterdag 11 februari 2018, een dag waar wij ons allen al lange tijd op verheugd hadden: lekker met de muziek naar de carnaval in het mooie, carnavaleske Noord Brabant! Het weer was wat twijfelachtig, maar bleef zich toch de hele dag vrij netjes gedragen. We hadden lekker kunnen uitslapen, want we hoefden pas in de loop van de ochtend te gaan rijden. Eenmaal in de bus werden wij verrast met Bossche Bollen van de Prins en Page van Blaasbalgië, om ons een hart onder de riem te steken. Dit werd door een ieder dan ook verschrikkelijk gewaardeerd! “Nog bedankt, Prins Infra en Page Josje, we hebben ervan genoten!!!”

Compleet met koffie en Bossche Bollen aan bord vertrokken wij dus met onze mooie touringcar, bestuurd door onze topchauffeur Wim, richting Vught. Wij werden daar om te beginnen in “café Beleef” verwacht om lekker in te spelen. Toen later het café ‘gezellig vol’ begon te lopen, brachten wij natuurlijk ook onze carnavalssets ten gehore, wat ons prima afging gelet op het feit dat we al lange tijd niet meer buiten het leslokaal hadden gespeeld. Al snel begonnen we aardig los te komen. Leuk om te vermelden is, dat wij onze sets steeds begonnen met het op de valreep ingestudeerde “Hallo Allemaal” van De Luizenmoeder met een nog op de laatste repetitie aangepaste tekst (zie foto) en vervolgens in de laatste week nog ‘even gauw’ een meezingbord voor het publiek in elkaar was getimmerd en beplakt door klusknar Sjaak en crea-knar Margaret. In de loop van de middag konden wij de Vughtse carnavalsoptocht bewonderen, waarna we geacht werden om, na het spelen van een laatste setje in de kroeg, de bus weer in te stappen.
Op naar het clubhonk van CV en Blaaskapel De Knolderapen, waar we op een groot podium voor een grote, bomvolle zaal vol feestgedruis nog even lekker mochten knallen! Wat was dat gaaf!!! Na dit optreden mochten we er nog even iets drinken en weer terug de bus in, want er waren voor ons twee lange tafels gereserveerd in het gezellige wokrestaurant De 4 Kolommen in Vught. Bij aankomst bleek er al een carnavalsvereniging binnen te zitten met hetzelfde idee, dus de sfeer zat er meteen al flink in; er werd gezongen, gelachen, gedronken en goed gegeten. Nou, als dat niet de ultieme ingrediënten voor een feestje zijn! En wat was het goed verzorgd en ook de bediening was geweldig. Helemaal top! We kregen ruim de tijd om onze biologische batterij weer op te laden en tegen negenen gingen we weer de bus in, om ons laatste optreden te gaan verzorgen.

Dat werd van ons verlangd in Nederwetten, een klein plaatsje buiten Vught. Daar betraden we een partycentrum, waar een leuk en gezellig dweilfestival plaats vond. Hier hadden wij de eer en het genoegen ons voor het eerst te mogen presenteren in onze spiksplinternieuwe polo’s! Met twee royale sets hebben wij daar dan ook vol overgave aan voldaan. Het was erg leuk daar.
Na een laatste afzakkertje stapten we weer de bus in om terug te keren naar De Vrolijke Noot. We kunnen terugkijken op een geweldige dag.