Ooievaarsrun 2018

In de ochtend van zaterdag 15 september 2018 verzamelden de leden van De Blaasknarren zich bij de Vrolijke Noot om af te reizen naar de visafslag in Scheveningen, die jaarlijks voor dit geweldige evenement wordt omgebouwd tot gigantische feestzaal. Om 11:00 uur vertrokken wij met de bus, waarbij Wim de nodige omleidingen moest trotseren om er te komen, maar toch waren we op tijd op onze plaats van bestemming, waar een ereplaatsje voor onze mooie touringcar was gereserveerd. Erg leuk was, dat ook Opa Wassink erbij was om ons te promoten. Hij was ook druk bezig in de bus met promotiekaartjes vouwen (zie foto) en kon hij ter plaatse meteen zijn borst nat maken met het verspreiden over de vele lange tafels. Ook hebben wij weer enkele steunkrachten mogen begroeten, waarvoor onze dank natuurlijk erg groot is! Er werd bij aankomst druk uitgeladen en we gingen naar binnen, waar we meteen al aan de bak konden gaan, want de eerste run was al in zicht! In de visafslag was men nog druk bezig met de laatste hand te leggen aan het opstarten van de stands, attracties, catering en al wat er nog meer te bieden was.

We liepen maar meteen met instrument door naar het podium, waar we begonnen met een lekker setje van gezellige meedeiners. Doordat de loods nog zo goed als leeg was, klonk onze muziek al gauw drie keer zo hard als dat we daadwerkelijk stonden te spelen, want dat weergalmde aan alle kanten! Maar na de eerste run begon de visafslag langzaam maar zeker vol te lopen en kwam het al gauw goed met de akoestiek. Grappig is op die Ooievaarsrun wel steeds weer, dat je met een lege zaal begint te spelen, maar dat het publiek na de eerste run begint binnen te druppelen en voor je het weet heb je kort daarna echt een bomvolle zaal! Maar goed, we konden zo lekker inspelen en brachten een uitgebreide set, waarna we in de eerste pauze een armbandje konden halen, waarmee we op vertoon van zo’n armbandje, gecombineerd met onze verenigingskleding, consumpties mochten halen. Ook werden we voorzien van een lunchpakket, bestaande uit een broodje ham, een broodje kaas en een krentenbol. En alles wat we op het culinaire gebied tegenkwamen was echt superdesupervers en je hoefde niets tekort te komen. Het was allemaal echt weer geweldig geregeld!

Verspreid over de middag hebben wij vier royale sets gespeeld bij aankomst van iedere run. Buiten onze optredens was er ook veel afwisseling met zang, dans en disco. We hebben heel veel lol gehad, zowel onder elkaar als in het muziek maken als de interactie met het publiek. Ondanks het toch wel wisselvallige weer van de afgelopen week en de twijfelachtige weersvoorspellingen, hadden we heerlijk zomerachtig weer, waar we in de pauzes dankbaar gebruik van maakten met een lekker drankje en gezellig babbeltje in de buitenlucht aan de haven. Die weergoden lijken toch wel regelmatig een zeker zwak te hebben voor de Blaasknarren. Leuke lui, die weergoden!

Rond de klok van kwart voor vijf waren wij klaar met onze optredens en mochten we de instrumenten weer inladen, waarna we nog een afzakkertje mochten halen, zodat we omstreeks 17:30 uur konden vertrekken. Zoals gepland kwamen we netjes tegen 18:00 uur aan bij de Vrolijke Noot, waar driftig werd uitgeladen en iedereen moe maar voldaan van een superleuke dag met succesvolle optredens en geweldig publiek huiswaarts keerde.

Geef een reactie