Blaasknarren op Brabants Carnaval

Het was zaterdag 11 februari 2018, een dag waar wij ons allen al lange tijd op verheugd hadden: lekker met de muziek naar de carnaval in het mooie, carnavaleske Noord Brabant! Het weer was wat twijfelachtig, maar bleef zich toch de hele dag vrij netjes gedragen. We hadden lekker kunnen uitslapen, want we hoefden pas in de loop van de ochtend te gaan rijden. Eenmaal in de bus werden wij verrast met Bossche Bollen van de Prins en Page van Blaasbalgië, om ons een hart onder de riem te steken. Dit werd door een ieder dan ook verschrikkelijk gewaardeerd! “Nog bedankt, Prins Infra en Page Josje, we hebben ervan genoten!!!”

Compleet met koffie en Bossche Bollen aan bord vertrokken wij dus met onze mooie touringcar, bestuurd door onze topchauffeur Wim, richting Vught. Wij werden daar om te beginnen in “café Beleef” verwacht om lekker in te spelen. Toen later het café ‘gezellig vol’ begon te lopen, brachten wij natuurlijk ook onze carnavalssets ten gehore, wat ons prima afging gelet op het feit dat we al lange tijd niet meer buiten het leslokaal hadden gespeeld. Al snel begonnen we aardig los te komen. Leuk om te vermelden is, dat wij onze sets steeds begonnen met het op de valreep ingestudeerde “Hallo Allemaal” van De Luizenmoeder met een nog op de laatste repetitie aangepaste tekst (zie foto) en vervolgens in de laatste week nog ‘even gauw’ een meezingbord voor het publiek in elkaar was getimmerd en beplakt door klusknar Sjaak en crea-knar Margaret. In de loop van de middag konden wij de Vughtse carnavalsoptocht bewonderen, waarna we geacht werden om, na het spelen van een laatste setje in de kroeg, de bus weer in te stappen.
Op naar het clubhonk van CV en Blaaskapel De Knolderapen, waar we op een groot podium voor een grote, bomvolle zaal vol feestgedruis nog even lekker mochten knallen! Wat was dat gaaf!!! Na dit optreden mochten we er nog even iets drinken en weer terug de bus in, want er waren voor ons twee lange tafels gereserveerd in het gezellige wokrestaurant De 4 Kolommen in Vught. Bij aankomst bleek er al een carnavalsvereniging binnen te zitten met hetzelfde idee, dus de sfeer zat er meteen al flink in; er werd gezongen, gelachen, gedronken en goed gegeten. Nou, als dat niet de ultieme ingrediënten voor een feestje zijn! En wat was het goed verzorgd en ook de bediening was geweldig. Helemaal top! We kregen ruim de tijd om onze biologische batterij weer op te laden en tegen negenen gingen we weer de bus in, om ons laatste optreden te gaan verzorgen.

Dat werd van ons verlangd in Nederwetten, een klein plaatsje buiten Vught. Daar betraden we een partycentrum, waar een leuk en gezellig dweilfestival plaats vond. Hier hadden wij de eer en het genoegen ons voor het eerst te mogen presenteren in onze spiksplinternieuwe polo’s! Met twee royale sets hebben wij daar dan ook vol overgave aan voldaan. Het was erg leuk daar.
Na een laatste afzakkertje stapten we weer de bus in om terug te keren naar De Vrolijke Noot. We kunnen terugkijken op een geweldige dag.

Geef een reactie