Blaasknarren naar Blaosavond IAADOEJE 2018.

Op zaterdag 6 oktober, net iets voor 18:30 uur, vertrok onze feestkapel naar het centrum van Heemskerk in Noord-Holland voor deelname aan de “Blaosavond 2018”, welke jaarlijks georganiseerd wordt door dweilorkest Iaadoeie uit Heemskerk in het gezellige partycentrum Jansheeren. Dit evenement is overigens aangedragen door onze huidige instructeur Bart Spiekstra, die deel uitmaakt van dit orkest.
Onze bus werd deze keer bestuurd door interim-chauffeur Raymond Been van organisatiebureau Been, daar onze Wim deze keer niet in de gelegenheid was. We konden overal lekker doorrijden en de reis verliep soepeltjes, zodat we in een klein uurtje ter plaatse waren. Via deze onpersoonlijke, maar niet minder gemeende weg willen wij Raymond nogmaals bedanken voor het invallen! Toen wij Heemskerk in reden, leek het trouwens nog even spannend te worden met heel veel blauwe zwaailichten en brandweersirenes, maar dit bleek een ander evenement te betreffen met o.a. oldtimer-brandweerauto’s.
Aangekomen om 19:20 uur bij het partycentrum mochten we meteen uitladen en naar binnen, waar het feestgedruis al in volle gang was. Ook waren we nog mooi op tijd voor het openingsoptreden van Iaadoeje, die op dat moment net aanstalten maakten om meteen het dak eraf te laten gaan. Het festival was opgedeeld in twee zalen: de grote en de kleine zaal. In de kleine zaal was weinig publiek en kon je gewoon lekker relaxed losse nummertjes spelen en in de grote zaal mocht het dak eraf met de wedstrijdsets van alle orkesten en daar deze zaal was dan ook afgestampt met publiek. Wij werden geacht om om 20:00 uur in de kleine zaal een half uur vol te spelen, wat ons prima afging. We hadden bij aankomst van Bert ieder twee consumptiebonnen verstrekt gekregen, waar we gezien de warmte in de zaal dankbaar gebruik van maakten. Ons optreden in de grote zaal stond gepland op 22:00 uur, dus onze pauze was wel ‘zeer royaal’ te noemen. Zoals gebruikelijk op dit soort evenementen vulden we deze pauze in met het bewonderen van de muzikale verrichtingen van de andere orkesten en het was supergezellig!
Rond 21:15 uur kregen wij echter te horen, dat er een orkest tussenuit was gevallen en dat wij een half uur eerder op moesten in de grote zaal, waaraan wij uiteraard gehoor gaven. Daar mochten wij een half uur vol maken, wat wij deden met onze wedstrijdset en een tweetal toegiften. Resultaat was wel, dat wij een half uur eerder klaar waren en na nog even gezellig naborrelen en feesten vertrokken wij uiteindelijk om 23:00 uur weer richting De Vrolijke Noot, waar we rond middernacht aankwamen en voldaan van een geweldige avond onze spulletjes uitlaadden en huiswaarts keerden. Onze complimenten gaan uit naar de organiserende vereniging Iaadoeje voor de organisatie van deze topavond met onze dank voor de gastvrijheid!
Tijdens dit optreden heeft Hennie Baltus zich voor het laatst ingezet als muzikaal leider. Na wijs beraad heeft hij besloten het stokje over te dragen aan iemand anders binnen onze gelederen. Alhoewel we het natuurlijk erg jammer vinden dat hij dit besluit heeft moeten nemen, willen wij hem via deze weg hartelijk bedanken voor zijn inzet voor deze functie en hopen uiteraard dat hij nog lang in goede gezondheid (want dat is en blijft toch altijd het belangrijkste) zijn deuntje mee zal blijven spelen.