Blaasknarren op de Zoetermeerse Rolstoelvierdaagse 2022.

Het was donderdag 19 mei 2022 rond etenstijd, dat de Blaasknarren geacht werden af te reizen naar Zoetermeer om de intocht van de rolstoelvierdaagse muzikaal op te luisteren bij verpleeg- en verzorgingstehuis WelThuis Buytenhaghe te Zoetermeer. Dit is een jaarlijks evenement, welke georganiseerd wordt door Palet Welzijn en bedoeld is voor ieder, die voor langere afstanden afhankelijk is van een rolstoel.

Zoals afgesproken verzamelden wij om 18:30 uur ter plaatse op het parkeerterrein, waar het voor de meeste leden nog even zoeken was naar een parkeerplekje. Uiteindelijk was het iedereen toch gelukt en werden wij al gauw op het parkeerterrein door de organisatie uitgenodigd voor een lekker kopje koffie, wat er bij iedereen natuurlijk wel in ging. Toen iedereen er even later klaar voor was, dirigeerde Petra ons naar buiten om een nummertje in te spelen.

Daarna kregen we een speciaal verzoek: “Zouden jullie ‘Samen Zijn’ willen spelen voor oma? Zij komt zo naar buiten en gaat vandaag met pensioen.” Nou zijn wij de beroerdste niet en bovendien moesten we nog wachten tot de deelnemers er aan kwamen. Zodoende vormden we een mini erehaag aan weerszijden voor de ingang, om op het juiste moment het nummer in te zetten en kwam de kersverse pensionado in passende outfit onder luid gejuich van familie en andere aanwezigen over de grijze stenen loper door de erehaag naar buiten geschreden. Via deze weg willen wij oma dan ook nogmaals hartelijk feliciteren en nog heel veel heerlijke, gezonde jaren toewensen!

Niet veel later arriveerden de deelnemers van de rolstoelvierdaagse en speelden wij onze wedstrijdset als losse nummers. Dat was een goed idee, gezien er voor ons weer een mooi festival op stapel staat. Ondanks het grimmige weer van overdag, was het toch aardig opgeklaard en heerlijk weer geworden om te spelen. Ook de interactie met het publiek ging leuk. Net als voorgaande jaren was het weer een erg leuk optreden. Na afloop werden wij voorzien van een lekker koel drankje en een aantal schalen met feesthapjes kwam ook voorbij. Na deze gezellige pauze zouden wij nog een tweede set spelen, maar de organisatie vond het toch beter om het bij de eerste set te houden, daar de meeste mensen toe waren aan hun nachtrust en lekker naar hun kamer gebracht werden, om daar moe, maar voldaan van een leuke, feestelijke afsluiting van de rolstoelvierdaagse, hun mandje op te zoeken.

Wij bedanken de organisatie voor de uitnodiging en de gastvrijheid.

Blaasknarren op de 60ste verjaardag van Martin Boot

Op zaterdag 23 april 2022 was het groot feest aan het adres van Martin Boot. In het diepste geheim had zijn familie onze feestkapel uitgenodigd om de stemming van het feest nog eens flink op te schroeven. Zodoende verzamelden wij rond 21:15 uur nabij zijn woonadres in Voorschoten, uit het zicht van de jarige Job, waarna we op een seintje van Bert naar binnen werden geloodst om met de lift naar de derde etage te gaan, waar het feest in volle gang was. Zoals afgesproken “dweilden” we om precies half tien dan ook de woonkamer binnen met het niet mis te verstane Lang Zal Die Leven. De gehele woning was omgetoverd in één grote feesttent, compleet met discolampen, en het dak ging er dan ook bijna letterlijk af! Petra had weer voor een leuke set gezorgd en er werd uit volle borst meegezongen, terwijl de voetjes flink van de vloer gingen. Het was werkelijk één groot feest daar in die huiskamer. Na de set kregen wij allen een drankje aangeboden en kwamen er ook nog wat feesthapjes langs. Tot slot gaven wij daarna nog een toegift van een paar nummers, gevolgd door het Lang Zal Die Leven, waarna we afgingen met Het Dondert En Het Bliksemt. Daarna gingen wij richting auto’s, waarmee we voldaan van een superleuk optreden huiswaarts keerden. Vermoedelijk is er daarna nog lang doorgefeest in Huize Boot.

Vanaf deze plaats bedanken wij de familie Boot voor de uitnodiging en de gastvrijheid.

 

Vlaardings Blaasfestival 2022

Op zondag 27 maart 2022 was het dan eindelijk zo ver. Wat hebben we er naartoe geleefd: onze “optredens-aftrap” van 2022, nadat wij door de coronamaatregelen lange tijd stil hadden gelegen en we eigenlijk nog niet zo lang overeind aan het krabbelen waren. Ons laatste optreden in 2021 was trouwens de vierde editie van het Blaasfestival Vlaardingen op 30 oktober (wegens corona van het voorjaar naar het najaar verplaatst), dus het voelde best apart om er nu, tijdens de vijfde editie, alwéér te staan. Maar wat hadden we zin in dit geweldige festival!!!

Vanaf 12:15 uur was het verzamelen in het domein der feestelijkheden, namelijk ’t Prikkewater Packhuys Partycentrum te Vlaardingen. Bij onze aankomst was het er al een drukte van jewelste. Ook het weer deed gezellig mee met een zonnetje en zo’n 17 graden. Na binnenkomst werd iedere muzikant bij het ‘parkeren’ van het instrument meteen in bezit gesteld van drie consumptiemuntjes, waar iedereen natuurlijk dankbaar gebruik van maakte.

Om 13:10 uur gaven de Haringkoppen de aftrap met een openingsset, waarna Showband GLAZ, De Dwarsliggers, Dordtse kapel Quiznix, wij en de Heeren van Plezier volgden met goed voorbereide wedstrijdsets. Al snel liep de zaal vol met publiek van buitenaf en was het al gauw één groot feest!

Rond de klok van half 6 volgde de finale, waarna de winnaar van de wisselbokaal bekend werd gemaakt door een afgevaardigde van de winnaars van vorig jaar, namelijk Gert-Jan van Foutje Bedankt, die helaas noodgedwongen hun deelname moesten cancelen. Na deze bekendmaking volgde een gezamenlijk Lang Zal Die Leven als ode aan de winnaars en verlieten alle muzikanten de zaal, met uitzondering van de grote winnaar van het Vlaardings Blaasfestival 2022. Zoals de spelregels voorschreven, werd het winnende orkest geacht nog een laatste set te spelen, waarna dit mooie jaarlijkse evenement ten einde was.

WIJ FELICITEREN “DE HEEREN VAN PLEZIER” MET HET WINNEN VAN DE WISSELBEKER!

Vanaf deze plaats bedanken wij de organisatie hartelijk voor de gastvrijheid en de uitnodiging.