DE BUS RIJDT WEER!

Jaaaaaaa, na 3 jaar stil te hebben gestaan ivm Corona, is vandaag onze touringcar weer goed door de keuring heen gekomen mede dankzij Transportbedrijf A. van Rijswijk. Hij is weer klaar om ons naar alle mooie optredens te vervoeren. Wilt u onze mooie vereniging financieel steunen? Voor het nieuwe jaar hebben we nog advertentieruimte achter op onze touringcar. Mail naar info@deblaasbalgen.nl en vraag naar de voorwaarden.

Knarren op CPC-Loop Den Haag 2022

Al langere tijd stond hij in onze agenda: zaterdag 25 september 2022, CPC-loop Den Haag. Om weer onze muzikale bijdrage aan dit mooie evenement te mogen leveren, daar keken wij erg naar uit. De meeste leden gingen rechtstreeks naar het punt waar wij moesten spelen (hoek Koningin Emmakade/Groot Hertoginnelaan) en een handje vol leden verzamelden bij de Vrolijke Noot, vanwege het ophalen van hun instrument en het meenemen van medeleden zonder vervoer.

Zo rond de klok van half één vertrokken wij in een karavaantje van drie auto’s en dat bleek toch wel een flinke uitdaging te zijn met heel veel afzettingen en omleidingen. Gezellig was het wel, want al met al hebben we onderweg toch wel een hele hoop gelachen. Maar om een ellenlang verhaal redelijk kort te houden, hadden om half drie ook de laatste Knarren allen horden getrotseerd en konden we meteen beginnen, omdat de run in aantocht was. Natuurlijk lag het accent van onze muziekkeuze voor dit evenement op feestelijke, opzwepende muziek, die Petra weer feilloos uit het repertoire pikte. We kregen dan ook behoorlijk veel non-verbale reacties vanuit de langs rennende deelnemers, zoals bijvoorbeeld een duim, en er waren zelfs momenten dat er vrij stevig meegezongen werd met het ‘zangstukje’ van Sweet Caroline! Om half vier passeerde de staart van de run ons – op dat moment Maak Me Gek-spelende – mooie orkest, waarmee het er voor ons op zat.

Het was echt leuk en lekker spelen langs de kant van de CPC. Ook het weer was goed: de temperatuur was heerlijk voor een buitenoptreden en het bleef droog; een lekker middagje! Toen het optreden ten einde was, begaven wij ons weer naar onze voertuigen en keerden wij weer huiswaarts. Pas in de auto op de terugweg begonnen de weergoden pas te wateren. Ook aan de terugweg hadden we een flinke uitdaging, maar we waren allemaal voor donker thuis (hahaha).

Wij bedanken de organisatie van de CPC-run voor de uitnodiging voor de deelname aan deze leuke middag!

 

Stompcity Music aan de Vliet.

Zaterdag 17 september 2022. Het was, vooral door de coronacrisis, lang geleden dat wij ons met de hele club mochten presenteren tijdens de o, zo gezellige Vlietdagen “Leidschendam aan de Sluis”. Voor ons een mooie “thuiswedstrijd”!
 
Rond de klok van kwart over twee verzamelden wij bij de Vrolijke Noot, waar aan de open koffers te zien was dat de Blaasbalgen al uitgepakt hadden, en bepakt en bezakt richting Vliet waren gelopen; zij zouden immers een uur eerder beginnen, zodat wij met beide orkesten ieder uur om de beurt onze muzikale kwaliteiten ten toon konden spreiden.
 
Het weer zag er maar twijfelachtig uit, maar toen we eenmaal aan de wandel waren, brak toch het zonnetje door en was de temperatuur best aangenaam te noemen. Aangekomen op de plaats der feestelijkheden begroetten we de Blaasbalgen en werden wij voorzien van consumptiemuntjes.
 
Even later, om 15:00 uur, was de tijd rijp voor onze eerste set. Dit deden wij voor café Buitengewoon, waarvan het terras afgestampt vol zat en er ook lekker veel toeschouwers stonden. En het plein voor de kerk was ook helemaal afgestampt. Aan publiek kwamen we niets tekort! We speelden ons 1ste wedstrijdsetje door en dat liep wel lekker, al zeg ik het namens jullie zelf (hahaha).
 
Tegen vieren stelden we schijnheilig met alle leden van Stompcity Music op voor een gezamenlijk optreden. “Schijnheilig”, omdat de reden een verrassing moest blijven (of in elk geval had moeten blijven) voor twee medeleden, namelijk Linda Koomen en Bert Strijk. Speciaal voor hen speelden wij met beide orkesten het nummer “Always On My Mind”, waarna deze twee toppers naar voren werden geroepen door de nieuwe voorzitter/manager Justin. Daar kregen zij een prevelementje met benoeming tot erelid en een mooie, grote bos bloemen overhandigd. Ook kregen zij van Margaret namens de Blaasknarren een enveloppe met een leuke kaart en een mooie bloemenbon overhandigd en een woord van dank voor hun tomeloze bestuurs-inzet in de afgelopen 23 jaar!
 
Aansluitend daarop mochten de Blaasknarren uitblazen met een drankje en een praatje en bleven de Blaasbalgen staan, omdat het weer hun beurt was om lekker te gaan “knallen” met een mooie, swingende set. Toen deze ten einde was, ging een deel richting Vrolijke Noot en een deel bleef nog even een drankje doen en/of om de tweede en tevens laatste set van de Blaasknarren te aanschouwen. Daarna gingen we allemaal richting de Noot en keerden we voldaan van een verschrikkelijk leuk optreden huiswaarts, waarmee deze knoepergezellige middag ten einde was.
 
Het was sowieso echt leuk om weer eens met de hele club op pad te zijn. Er werd over en weer volop gefotografeerd en gefilmd. Ook aan onze fans en supporters hebben we vele foto’s en filmpjes te danken! Het was supergaaf om dat zo te mogen ervaren.
 
Wij bedanken de organisatie van de Vlietdagen voor de uitnodiging en de gastvrijheid. Het was een dag om nog vaak met veel plezier aan terug te denken. BEDANKT!!!

Ooievaarsrun 2022

Op zaterdag 10 september vond de welbekende jaarlijkse Ooievaarsrun plaats. Dit schitterende evenement was twee jaar niet doorgegaan vanwege de corona, maar kon nu gelukkig weer in volle glorie plaats vinden. Met onze feestkapel arriveerden wij netjes rond de klok van half elf in de – tot feestzaal omgetoverde – Scheveningse visafslag, waar een hoop bedrijvigheid plaatsvond om de laatste puntjes op de i te zetten en de boel op te starten. Voor ons was weer een hoekje “achter de coulissen” gereserveerd, waar we onze instrumenten konden parkeren en ons naar behoefte tijdens de pauzes ook even terug konden trekken uit het feestgedruis.

Na een lekker bekertje verse koffie stelden wij ons op aan het water en begonnen met een lekker inspeelnummertje. Niet lang daarna, rond twaalf uur, werd de eerste run verwacht. Na wat wachttijd en veel vrachtwagengetoeter kwam de groep dan ook binnen en zetten wij onze 1ste set in. Al gauw werden we omringd door enthousiast publiek. Na ons optreden volgden op het podium optredens van een zanger en een coverband en vele, vele muzikale acts. Gaandeweg werd het steeds drukker en op het laatst, bij binnenkomst van de vierde run, was de zaal bomvol publiek en trokken we alle muzikale ingrediënten voor een spetterend feest uit onze Knarrenkast. Er werd uit volle borst meegezongen, de nodige voetjes gingen van de vloer en de ene polonaise volgde de andere op. Kortom: het was weer één groot feest in de visafslag!

Rond 16:00 uur was het voor ons afgelopen en namen een aantal leden nog een drankje ten einde de overige consumptiebonnen op te maken en keerden we weer terug naar de Vrolijke Noot, waarna we moe, maar voldaan van een superleuke dag huiswaarts keerden.

Wij bedanken de organisatie van de Ooievaarsrun via deze weg hartelijk voor de uitnodiging, de gastvrijheid en deze geweldige dag en hopen dit feest nog vele malen op te mogen leuken.

Knarren naar 20ste editie Ede Dweilstad

Jeetje Mina… wat een heerlijke dag was dat, die zaterdag 18 juni! De zon was de hele dag prominent aanwezig en rond 08:30 uur kleurde het parkeerterrein voor De Vrolijke Noot groen van De Blaasknarren. De bedoeling was om met zo min mogelijk auto’s richting Ede af te reizen en dus zo economisch mogelijk te carpoolen, daar de organisatie per orkest 5 parkeerplaatsen beschikbaar had. Dit is ons dan ook prima gelukt!

Twee uur later kwamen wij in colonne keurig op tijd aan op de plaats van bestemming en we werden even keurig opgevangen door de mensen van de organiserende vereniging “Kapel Decibel” op een parkeerterrein, die speciaal voor dit evenement was gereserveerd voor de muzikanten. Dit was goed en strak georganiseerd. Enkele kapellen, waaronder wij, maakten van de gelegenheid gebruik om even een lekker nummertje in te blazen en even daarna volgde een wandeling naar het Oude Kerkplein, waar alle orkesten verzamelden en elke muzikant in bezit werd gesteld van consumptiemuntjes en –bonnetjes. Het was ondertussen in de loop van de ochtend en al snikheet. Vanaf de kerk wandelden we, na aanwijzingen van Decibel, naar het podium waar wij onze eerste opwachting konden maken. Dat ging ons voor ons gevoel prima af en kon je horen en goed merken dat iedereen er zin in had! Voor elk optreden werd er bij de leden bestelling opgenomen, zodat wij erna lekker mochten genieten van een lekker koud drankje, wat er met die hitte wel in ging. In de middag was het immers rond de 30 graden en veel schaduw was er niet. Wel waren flesjes koud water (gratis) goed geregeld en er waren op de route drie tappunten waar je je flesje kon bijvullen.

Rond de klok van half vijf eindigden we weer op het Oude Kerkplein, waar het een drukte van jewelste was. Hier konden we dankbaar gebruik maken van onze consumptiemuntjes en ook vond er de finale plaats. Alle orkesten speelden gezamenlijk twee nummers, met name “Speedy Conzales” en “Laat Maar Waaien”. Een paar Knarren showden daarbij hun muzikale kwaliteiten op een ander instrument. Zie filmpje.

Na de finale wandelden we weer richting auto’s, waarmee we weer richting Vrolijke Noot gingen en ieder met eigen voertuig huiswaarts kon keren, waarmee deze behoorlijk intensieve, geweldige, mooie, heerlijke, zomerse muziekdag ten einde was. We hebben er allemaal in volle teugen van genoten. De organisatie was echt “af”. Complimenten alom voor Kapel Decibel! Wij bedanken Decibel dan ook hartelijk voor de uitnodiging, de gastvrijheid en deze geweldige dag!!!

O ja, en nog even dit: natuurlijk dank aan iedereen voor de foto’s, maar ook wil ik u melden, dat er ook een paar parels van foto’s bij zitten van de Edense fotograaf Bernard Mallo, die heel veel foto’s heeft gemaakt op deze dag. Deze foto’s zijn te bewonderen op de fb-pagina “Gemeente Ede in beeld”. Het is maar dat u het weet…

Karina ontmoet Sara

Zaterdagavond 21 mei 2022 was het groot feest voor Karina Buijs. Zij bereikte de mooie leeftijd van 50 jaar en dat mocht natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Zodoende hadden haar dochters een mooi feest voor haar georganiseerd in de sportkantine van Vitesse in Delft. Haar feestkapel De Blaasknarren mocht daarbij dan ook niet ontbreken en waren zelfs alle leden individueel uitgenodigd op haar feest.

Voor ons was het om 20:00 uur verzamelen op het parkeerterrein van de sportvereniging en werden wij al gauw naar binnen geloodst, waar een kleedkamer voor ons vrij was gehouden zodat wij onze spulletjes in orde konden maken en plan de campagne konden maken. Ook kregen we een lekker drankje aangeboden. Karina kwam zelf ook nog naar beneden, want zij ging natuurlijk wel meespelen. We maakten meteen van de gelegenheid gebruik om haar persoonlijk te feliciteren en namens de hele club een mooie bos bloemen en een leuke Sara-drinkbeker met kersenbonbons te overhandigen.

Op ‘het moment suprême’ begaven wij ons naar de eerste etage, waar de feestzaal zich bevond. Karina begeleidde ons de zaal in en wij volgden met het traditionele Lang Zal Die Leven, waarna een royale set volgde. De sfeer zat er goed in en op vele momenten werd er spontaan uit volle borst meegezongen.

Na deze set mochten we van een gezellige pauze genieten, waarna we aanvingen met de tweede set. Deze begonnen wij met De Woonboot, die het altijd goed doet op ieder feest. Onze entertainingspecialist Hennie had de (inmiddels) bijbehorende act speciaal voor deze gelegenheid uitgebreid. Dat doet hij altijd weer geweldig! Daarna volgde een gulle tweede set, die we besloten met Het Dondert En Het Bliksemt. We begaven ons weer naar de kleedruimte voor het opruimen en inladen van het instrumentarium en toebehoren, waarna de meeste leden huiswaarts keerden en dit leuke optreden ten einde was.

Via deze weg willen wij Karina nogmaals hartelijk feliciteren en nog heel veel gelukkige jaren in goede gezondheid toewensen. Ook bedanken wij haar beide dochters voor deze uitnodiging en gastvrijheid. Het was een hele leuke avond!

Blaasknarren op de Zoetermeerse Rolstoelvierdaagse 2022.

Het was donderdag 19 mei 2022 rond etenstijd, dat de Blaasknarren geacht werden af te reizen naar Zoetermeer om de intocht van de rolstoelvierdaagse muzikaal op te luisteren bij verpleeg- en verzorgingstehuis WelThuis Buytenhaghe te Zoetermeer. Dit is een jaarlijks evenement, welke georganiseerd wordt door Palet Welzijn en bedoeld is voor ieder, die voor langere afstanden afhankelijk is van een rolstoel.

Zoals afgesproken verzamelden wij om 18:30 uur ter plaatse op het parkeerterrein, waar het voor de meeste leden nog even zoeken was naar een parkeerplekje. Uiteindelijk was het iedereen toch gelukt en werden wij al gauw op het parkeerterrein door de organisatie uitgenodigd voor een lekker kopje koffie, wat er bij iedereen natuurlijk wel in ging. Toen iedereen er even later klaar voor was, dirigeerde Petra ons naar buiten om een nummertje in te spelen.

Daarna kregen we een speciaal verzoek: “Zouden jullie ‘Samen Zijn’ willen spelen voor oma? Zij komt zo naar buiten en gaat vandaag met pensioen.” Nou zijn wij de beroerdste niet en bovendien moesten we nog wachten tot de deelnemers er aan kwamen. Zodoende vormden we een mini erehaag aan weerszijden voor de ingang, om op het juiste moment het nummer in te zetten en kwam de kersverse pensionado in passende outfit onder luid gejuich van familie en andere aanwezigen over de grijze stenen loper door de erehaag naar buiten geschreden. Via deze weg willen wij oma dan ook nogmaals hartelijk feliciteren en nog heel veel heerlijke, gezonde jaren toewensen!

Niet veel later arriveerden de deelnemers van de rolstoelvierdaagse en speelden wij onze wedstrijdset als losse nummers. Dat was een goed idee, gezien er voor ons weer een mooi festival op stapel staat. Ondanks het grimmige weer van overdag, was het toch aardig opgeklaard en heerlijk weer geworden om te spelen. Ook de interactie met het publiek ging leuk. Net als voorgaande jaren was het weer een erg leuk optreden. Na afloop werden wij voorzien van een lekker koel drankje en een aantal schalen met feesthapjes kwam ook voorbij. Na deze gezellige pauze zouden wij nog een tweede set spelen, maar de organisatie vond het toch beter om het bij de eerste set te houden, daar de meeste mensen toe waren aan hun nachtrust en lekker naar hun kamer gebracht werden, om daar moe, maar voldaan van een leuke, feestelijke afsluiting van de rolstoelvierdaagse, hun mandje op te zoeken.

Wij bedanken de organisatie voor de uitnodiging en de gastvrijheid.

Blaasknarren op de 60ste verjaardag van Martin Boot

Op zaterdag 23 april 2022 was het groot feest aan het adres van Martin Boot. In het diepste geheim had zijn familie onze feestkapel uitgenodigd om de stemming van het feest nog eens flink op te schroeven. Zodoende verzamelden wij rond 21:15 uur nabij zijn woonadres in Voorschoten, uit het zicht van de jarige Job, waarna we op een seintje van Bert naar binnen werden geloodst om met de lift naar de derde etage te gaan, waar het feest in volle gang was. Zoals afgesproken “dweilden” we om precies half tien dan ook de woonkamer binnen met het niet mis te verstane Lang Zal Die Leven. De gehele woning was omgetoverd in één grote feesttent, compleet met discolampen, en het dak ging er dan ook bijna letterlijk af! Petra had weer voor een leuke set gezorgd en er werd uit volle borst meegezongen, terwijl de voetjes flink van de vloer gingen. Het was werkelijk één groot feest daar in die huiskamer. Na de set kregen wij allen een drankje aangeboden en kwamen er ook nog wat feesthapjes langs. Tot slot gaven wij daarna nog een toegift van een paar nummers, gevolgd door het Lang Zal Die Leven, waarna we afgingen met Het Dondert En Het Bliksemt. Daarna gingen wij richting auto’s, waarmee we voldaan van een superleuk optreden huiswaarts keerden. Vermoedelijk is er daarna nog lang doorgefeest in Huize Boot.

Vanaf deze plaats bedanken wij de familie Boot voor de uitnodiging en de gastvrijheid.

 

Vlaardings Blaasfestival 2022

Op zondag 27 maart 2022 was het dan eindelijk zo ver. Wat hebben we er naartoe geleefd: onze “optredens-aftrap” van 2022, nadat wij door de coronamaatregelen lange tijd stil hadden gelegen en we eigenlijk nog niet zo lang overeind aan het krabbelen waren. Ons laatste optreden in 2021 was trouwens de vierde editie van het Blaasfestival Vlaardingen op 30 oktober (wegens corona van het voorjaar naar het najaar verplaatst), dus het voelde best apart om er nu, tijdens de vijfde editie, alwéér te staan. Maar wat hadden we zin in dit geweldige festival!!!

Vanaf 12:15 uur was het verzamelen in het domein der feestelijkheden, namelijk ’t Prikkewater Packhuys Partycentrum te Vlaardingen. Bij onze aankomst was het er al een drukte van jewelste. Ook het weer deed gezellig mee met een zonnetje en zo’n 17 graden. Na binnenkomst werd iedere muzikant bij het ‘parkeren’ van het instrument meteen in bezit gesteld van drie consumptiemuntjes, waar iedereen natuurlijk dankbaar gebruik van maakte.

Om 13:10 uur gaven de Haringkoppen de aftrap met een openingsset, waarna Showband GLAZ, De Dwarsliggers, Dordtse kapel Quiznix, wij en de Heeren van Plezier volgden met goed voorbereide wedstrijdsets. Al snel liep de zaal vol met publiek van buitenaf en was het al gauw één groot feest!

Rond de klok van half 6 volgde de finale, waarna de winnaar van de wisselbokaal bekend werd gemaakt door een afgevaardigde van de winnaars van vorig jaar, namelijk Gert-Jan van Foutje Bedankt, die helaas noodgedwongen hun deelname moesten cancelen. Na deze bekendmaking volgde een gezamenlijk Lang Zal Die Leven als ode aan de winnaars en verlieten alle muzikanten de zaal, met uitzondering van de grote winnaar van het Vlaardings Blaasfestival 2022. Zoals de spelregels voorschreven, werd het winnende orkest geacht nog een laatste set te spelen, waarna dit mooie jaarlijkse evenement ten einde was.

WIJ FELICITEREN “DE HEEREN VAN PLEZIER” MET HET WINNEN VAN DE WISSELBEKER!

Vanaf deze plaats bedanken wij de organisatie hartelijk voor de gastvrijheid en de uitnodiging.