Vlaardings Blaasfestival 2022

Op zondag 27 maart 2022 was het dan eindelijk zo ver. Wat hebben we er naartoe geleefd: onze “optredens-aftrap” van 2022, nadat wij door de coronamaatregelen lange tijd stil hadden gelegen en we eigenlijk nog niet zo lang overeind aan het krabbelen waren. Ons laatste optreden in 2021 was trouwens de vierde editie van het Blaasfestival Vlaardingen op 30 oktober (wegens corona van het voorjaar naar het najaar verplaatst), dus het voelde best apart om er nu, tijdens de vijfde editie, alwéér te staan. Maar wat hadden we zin in dit geweldige festival!!!

Vanaf 12:15 uur was het verzamelen in het domein der feestelijkheden, namelijk ’t Prikkewater Packhuys Partycentrum te Vlaardingen. Bij onze aankomst was het er al een drukte van jewelste. Ook het weer deed gezellig mee met een zonnetje en zo’n 17 graden. Na binnenkomst werd iedere muzikant bij het ‘parkeren’ van het instrument meteen in bezit gesteld van drie consumptiemuntjes, waar iedereen natuurlijk dankbaar gebruik van maakte.

Om 13:10 uur gaven de Haringkoppen de aftrap met een openingsset, waarna Showband GLAZ, De Dwarsliggers, Dordtse kapel Quiznix, wij en de Heeren van Plezier volgden met goed voorbereide wedstrijdsets. Al snel liep de zaal vol met publiek van buitenaf en was het al gauw één groot feest!

Rond de klok van half 6 volgde de finale, waarna de winnaar van de wisselbokaal bekend werd gemaakt door een afgevaardigde van de winnaars van vorig jaar, namelijk Gert-Jan van Foutje Bedankt, die helaas noodgedwongen hun deelname moesten cancelen. Na deze bekendmaking volgde een gezamenlijk Lang Zal Die Leven als ode aan de winnaars en verlieten alle muzikanten de zaal, met uitzondering van de grote winnaar van het Vlaardings Blaasfestival 2022. Zoals de spelregels voorschreven, werd het winnende orkest geacht nog een laatste set te spelen, waarna dit mooie jaarlijkse evenement ten einde was.

WIJ FELICITEREN “DE HEEREN VAN PLEZIER” MET HET WINNEN VAN DE WISSELBEKER!

Vanaf deze plaats bedanken wij de organisatie hartelijk voor de gastvrijheid en de uitnodiging.