Knarren naar 20ste editie Ede Dweilstad

Jeetje Mina… wat een heerlijke dag was dat, die zaterdag 18 juni! De zon was de hele dag prominent aanwezig en rond 08:30 uur kleurde het parkeerterrein voor De Vrolijke Noot groen van De Blaasknarren. De bedoeling was om met zo min mogelijk auto’s richting Ede af te reizen en dus zo economisch mogelijk te carpoolen, daar de organisatie per orkest 5 parkeerplaatsen beschikbaar had. Dit is ons dan ook prima gelukt!

Twee uur later kwamen wij in colonne keurig op tijd aan op de plaats van bestemming en we werden even keurig opgevangen door de mensen van de organiserende vereniging “Kapel Decibel” op een parkeerterrein, die speciaal voor dit evenement was gereserveerd voor de muzikanten. Dit was goed en strak georganiseerd. Enkele kapellen, waaronder wij, maakten van de gelegenheid gebruik om even een lekker nummertje in te blazen en even daarna volgde een wandeling naar het Oude Kerkplein, waar alle orkesten verzamelden en elke muzikant in bezit werd gesteld van consumptiemuntjes en –bonnetjes. Het was ondertussen in de loop van de ochtend en al snikheet. Vanaf de kerk wandelden we, na aanwijzingen van Decibel, naar het podium waar wij onze eerste opwachting konden maken. Dat ging ons voor ons gevoel prima af en kon je horen en goed merken dat iedereen er zin in had! Voor elk optreden werd er bij de leden bestelling opgenomen, zodat wij erna lekker mochten genieten van een lekker koud drankje, wat er met die hitte wel in ging. In de middag was het immers rond de 30 graden en veel schaduw was er niet. Wel waren flesjes koud water (gratis) goed geregeld en er waren op de route drie tappunten waar je je flesje kon bijvullen.

Rond de klok van half vijf eindigden we weer op het Oude Kerkplein, waar het een drukte van jewelste was. Hier konden we dankbaar gebruik maken van onze consumptiemuntjes en ook vond er de finale plaats. Alle orkesten speelden gezamenlijk twee nummers, met name “Speedy Conzales” en “Laat Maar Waaien”. Een paar Knarren showden daarbij hun muzikale kwaliteiten op een ander instrument. Zie filmpje.

Na de finale wandelden we weer richting auto’s, waarmee we weer richting Vrolijke Noot gingen en ieder met eigen voertuig huiswaarts kon keren, waarmee deze behoorlijk intensieve, geweldige, mooie, heerlijke, zomerse muziekdag ten einde was. We hebben er allemaal in volle teugen van genoten. De organisatie was echt “af”. Complimenten alom voor Kapel Decibel! Wij bedanken Decibel dan ook hartelijk voor de uitnodiging, de gastvrijheid en deze geweldige dag!!!

O ja, en nog even dit: natuurlijk dank aan iedereen voor de foto’s, maar ook wil ik u melden, dat er ook een paar parels van foto’s bij zitten van de Edense fotograaf Bernard Mallo, die heel veel foto’s heeft gemaakt op deze dag. Deze foto’s zijn te bewonderen op de fb-pagina “Gemeente Ede in beeld”. Het is maar dat u het weet…

Geef een reactie