Blaasknarren op de Zoetermeerse Rolstoelvierdaagse 2022.

Het was donderdag 19 mei 2022 rond etenstijd, dat de Blaasknarren geacht werden af te reizen naar Zoetermeer om de intocht van de rolstoelvierdaagse muzikaal op te luisteren bij verpleeg- en verzorgingstehuis WelThuis Buytenhaghe te Zoetermeer. Dit is een jaarlijks evenement, welke georganiseerd wordt door Palet Welzijn en bedoeld is voor ieder, die voor langere afstanden afhankelijk is van een rolstoel.

Zoals afgesproken verzamelden wij om 18:30 uur ter plaatse op het parkeerterrein, waar het voor de meeste leden nog even zoeken was naar een parkeerplekje. Uiteindelijk was het iedereen toch gelukt en werden wij al gauw op het parkeerterrein door de organisatie uitgenodigd voor een lekker kopje koffie, wat er bij iedereen natuurlijk wel in ging. Toen iedereen er even later klaar voor was, dirigeerde Petra ons naar buiten om een nummertje in te spelen.

Daarna kregen we een speciaal verzoek: “Zouden jullie ‘Samen Zijn’ willen spelen voor oma? Zij komt zo naar buiten en gaat vandaag met pensioen.” Nou zijn wij de beroerdste niet en bovendien moesten we nog wachten tot de deelnemers er aan kwamen. Zodoende vormden we een mini erehaag aan weerszijden voor de ingang, om op het juiste moment het nummer in te zetten en kwam de kersverse pensionado in passende outfit onder luid gejuich van familie en andere aanwezigen over de grijze stenen loper door de erehaag naar buiten geschreden. Via deze weg willen wij oma dan ook nogmaals hartelijk feliciteren en nog heel veel heerlijke, gezonde jaren toewensen!

Niet veel later arriveerden de deelnemers van de rolstoelvierdaagse en speelden wij onze wedstrijdset als losse nummers. Dat was een goed idee, gezien er voor ons weer een mooi festival op stapel staat. Ondanks het grimmige weer van overdag, was het toch aardig opgeklaard en heerlijk weer geworden om te spelen. Ook de interactie met het publiek ging leuk. Net als voorgaande jaren was het weer een erg leuk optreden. Na afloop werden wij voorzien van een lekker koel drankje en een aantal schalen met feesthapjes kwam ook voorbij. Na deze gezellige pauze zouden wij nog een tweede set spelen, maar de organisatie vond het toch beter om het bij de eerste set te houden, daar de meeste mensen toe waren aan hun nachtrust en lekker naar hun kamer gebracht werden, om daar moe, maar voldaan van een leuke, feestelijke afsluiting van de rolstoelvierdaagse, hun mandje op te zoeken.

Wij bedanken de organisatie voor de uitnodiging en de gastvrijheid.