Vlaardings Blaasfestival 2021

Eindelijk: het mocht weer! Lekker met onze club naar een festival! En dan met name het jaarlijkse Vlaardings Blaasfestival, die georganiseerd werd door- en in partycentrum Prikkewater te Vlaardingen. Helaas mocht dit festival tot ieders teleurstelling vorig jaar én dit voorjaar niet doorgaan op grond van de coronamaatregelen, maar gelukkig mocht dit spectaculaire muziekfeest in dit najaar, op zaterdag 30 oktober jl., dan toch weer losgaan. Hetzij in beperkte mate, minder bands en met wat overgebleven coronaregeltjes, die weinig naam mochten hebben en goed te doen waren.

Rond de klok van 12 werden alle deelnemende mensen verwacht en kregen zij een hoekje toegewezen, waar de instrumenten ‘geparkeerd’ mochten worden op de momenten dat het orkest niet hoefde te spelen. Buiten was het koud en regende het pijpenstelen, terwijl het binnen al gauw gezellig druk werd. Erg leuk om (oude) bekenden tegen te komen en een beetje bij te babbelen. Er waren vier orkesten, met name “Foutje Bedankt”, “Herriemenie”, “De Dwarsliggers” en “De Blaasknarren”. We werden bij aankomst meteen in bezit gesteld van drie consumptiemuntjes, waarvan velen het eerste muntje dankbaar inwisselden voor een lekker kopje koffie met een koekje erbij. 

Om 13:05 uur werd de aftrap genomen door Foutje Bedankt en was het feest toch echt begonnen. Het dak ging er verder de hele middag behoorlijk af en het ene optreden was nog gaver als het andere. Ik kan me dan ook best voorstellen, dat het voor de jury geen hele makkelijke keuze was om dé winnaar van Vlaardings Blaasfestival 2021 te kiezen!

Nadat wij met De Blaasknarren het tweede en dus laatste wedstrijdsetje hadden gespeeld, volgde om 16:00 uur de finale. Hierbij werden alle orkesten geacht om toerbeurt twee extra nummers te spelen. Nadat dit gebeurd was, volgde toch nog “eentje om het af te leren”: nog even heerlijk met alle orkesten tegelijk een gezamenlijk nummer er uit knallen! Dat werd “Ik ga zwemmen in Bacardi Lemon”. Tja, die hadden we ‘toevallig’ allemaal in het repertoire zitten (hahaha). Daarna volgde de prijsuitreiking en de wisselbokaal werd gewonnen door Foutje Bedankt!, waarmee dit geweldige festival ten einde was.

Het was werkelijk een heerlijke, geweldige dag en wij hebben er allemaal in volle teugen van genoten. Het smaakt zeker naar meer! Alhoewel wij momenteel niets meer op de agenda hebben staan in deze moeilijke periode, hopen we gauw weer iets van ons te mogen laten horen en zien.

Vanaf deze plaats gaan onze felicitaties uit naar alle mensen van dweilorkest Foutje Bedankt, maar stiekem hopen we ook, dat wij die mooie wisselbokaal volgend jaar van ze af mogen proberen te pakken 😉

Wij bedanken partycentrum Prikkewater voor het organiseren van dit mooie evenement, want ondanks alle tegenslagen, regeltjes, wetjes en verbodjes: PETJE AF!!! Namens alle Knarren: “Bedankt voor de uitnodiging en de gastvrijheid!”

Verjaarsfeest Hans Ammerlaan

Op donderdagavond 21 oktober 2021 mochten wij ons Knarren-outfit aantrekken voor een feestelijke gebeurtenis in woonzorginstelling Swetterhage, gelegen in Zoeterwoude-Dorp, waar mensen met een verstandelijke beperking wonen, werken en recreëren. En één van die bewoners vierde op deze dag zijn 60ste verjaardag! Het betrof Hans Ammerlaan , de broer van Jolanda van Marwijk, die dit optreden samen met haar man John georganiseerd heeft. Alweer sinds jaar en dag pronkt de naam van hun bedrijf “Hoveniersbedrijf JTA van Marwijk” achter op de bus.

Wij werden geacht om op het parkeerterrein van Swetterhage uiterlijk om 18:45 uur te verzamelen en te wachten op een seintje van Bert, daar dit natuurlijk wel een verrassingsoptreden betrof. Om op tijd te komen was voor velen best een uitdaging, gezien de fileberichten en de spits, wat weinig goeds beloofde. Gelukkig viel dit achteraf erg mee en was ieder toch op tijd ter plaatse. Vrij uniek was, dat Bert de grote trom waarnam, daar ons icoon Wilfred deze keer verhinderd was. Daar waren wij natuurlijk erg blij mee en bedanken we Bert hartelijk voor het invallen. Maar goed, om kort te gaan, om 19:00 uur liepen wij met een ouderwets tamboermarsje naar de hoofdingang, waar al veel publiek aanwezig was. Bij de inzet van het alom bekende ‘Lang Zal Die Leven’ was al meteen duidelijk wie de jarige Job was en zat de feeststemming er al meteen in.

Zoals afgesproken volgde er een set van een half uur. Het was een hele gezellige bedoening, want er werd uit volle borst meegezongen en ook kwamen er een paar behoorlijke polonaises op gang. Het was een buitenoptreden en het was vroeg donker en behoorlijk koud. Dat mocht de pret niet drukken. Het is droog gebleven en dat is toch altijd weer het belangrijkste, zowel voor het orkest als voor het publiek. Het was feest voor de deur van Swetterhage en daar ging het om!

Na afloop van het optreden, welke wij tevens beëindigden met ‘Lang Zal Die Leven’ en een woord van felicitatie van Bert namens de Blaasknarren aan de jarige, werden wij uitgenodigd om binnen in de ontvangsthal een kopje koffie te komen drinken met een koek erbij en hebben we nog eventjes gezellig na gekeuveld. Iets voor achten begaven wij ons weer naar onze auto’s, waarmee we huiswaarts keerden en dit leuke, gezellige optreden ten einde was.

Verjaarsfeest familie Baltus

In de avond van zaterdag 2 oktober 2021 mochten wij onze muzikale slingers komen ophangen tijdens het verjaarsfeest van moeder Brenda (40) en dochter Danique (18). Dit optreden was nog even ‘last minute’ geregeld door Hennie Baltus en was het even “hangen, wurgen, passen en meten” om met afdoende bezetting te kunnen komen, maar dat is toch aardig gelukt, kunnen we rustig stellen.

De afspraak was om omstreeks 20:30 uur te verzamelen bij het Don Bosco-gebouw in Rijswijk. Wederom met eigen vervoer, daar onze mooie touringcar als gevolg van de crisis nog niet voor handen was. Het was stralend weer. En met ‘stralend’ bedoel ik dan de waterstralen die in zeer groten getale naar beneden kwamen en ervoor zorgden dat als je je auto verliet, dat je dan meteen verzopen was en ook was het pikdonker! Maar dat ter zijde… Afspraak was dat we op het parkeerterrein zouden wachten, wat we dan ook in de auto deden. Na een seintje van Bert via de Knarren-app (werelduitvinding!) begaven wij ons naar het gebouw, waar een aparte ruimte vrij was gehouden om ons gereed te maken voor het optreden. Goed geregeld! Er volgde een korte briefing van onze Hennie, zodat iedereen wist wat de bedoeling was en ook nam hij tijdens dit optreden de muzikale leiding op zich, zoals dat van tevoren al was afgesproken. Had niemand moeite mee, want dat kan hij als geen ander!

Even later stonden wij dan ook opgesteld voor de ingang van de zaal der feestelijkheden en toen de platenspeler (of zoiets) werd stopgezet, betraden wij de zaal met Lang Zal Die Leven, waarna een flinke serenade van feestnummers volgde. De nodige voetjes gingen al gauw van de vloer en niet veel later kwam er zelfs een ouderwets gezellige polonaise op gang. Jazeker: ook dát mag weer!!! Er werd een hoop lol gemaakt en de feeststemming zat er flink in. Zo kwam tijdens het spelen van De Woonboot de vaar-act voorbij met behoorlijk veel passagiers aan boord en zagen we tijdens het spelen van Ik Ga Zwemmen een complete literfles Bacardi Lemon in de polonaise voorbij komen. Aan alles komt een einde en rond de klok van 22:00 uur maakten we ter afsluiting van ons optreden een Blaasknarrenshow van Het Dondert en Het Bliksemt en verlieten wij daarmee al spelend de zaal, waarna we het instrumentarium opruimden en nog een paar gezellige drankjes kregen aangeboden door Hennie en er nog even gezellig nagepraat werd.

Een klein half uurtje later begaven wij ons naar onze voertuigen en gingen we met een voldaan gevoel huiswaarts, waarmee dit onwijs leuke optreden ten einde was. Wij kunnen terugzien op een heerlijke avond van muziek maken voor een zeer leuk publiek. Vanaf deze plaats bedanken wij Hennie voor deze uitnodiging, gastvrijheid en leuke avond!

Vlietdagen 2021.

Jeetje Mina, dát was even spannend! Eindelijk een optreden na een jaar van corona-ellende. En tot het aller-, aller-, allerlaatste moment werden we in spanning gehouden of het wel of niet door kon gaan, op grond van de ontwikkelingen. Een week lang werd er bij Bert “gezeurd” of hij al wat wist, maar ook hij moest het allemaal ook maar afwachten en kon hij een dag vóór het optreden bellen met de organisatie, die er nog een laatste vergadering tegenaan moest gooien. Zodoende kregen wij één dag tevoren het verlossende bericht van Bert, dat het doorging. U zult zich wel kunnen voorstellen dat de vreugde bij alle leden groot was!

Op zaterdag 25 september 2021 was het dan zo ver. Door de meeste leden werd er verzameld in De Vrolijke Noot, waar onze Koos zorgde, dat om 12:30 uur een lekker kopje koffie voor iedereen klaar stond. De bus was nog niet in bedrijf, daar hij vanwege de coronacrisis uit de verzekering was gehaald, dus gingen we het doen met “fysiek vervoer” (benenwagen), want de werkelijke verzamellocatie was op een klein half uurtje loopafstand en met teveel auto’s op locatie zou heel mogelijk parkeerproblemen opleveren en dan heb je toch wel een noemenswaardige uitdaging. Dus was dit een prima oplossing en nog gezond ook!

Omstreeks 14:00 uur had iedereen het instrument ter hand en begonnen we met een lekker inspeelnummertje en een try-out van het voor ons nieuwe nummer Bacardi Lemon. Daarna smeet Petra ons meteen in het diepe met onze drie nieuwe sets, waarmee we nog maar pril bezig zijn én  voor een voor een aankomend festival graag goed voor de dag willen komen. Dat ging ons prima af, al zeg ik het zelf…

Samengevat hebben we ‘ouderwets gezellig’ een superleuke dag beleefd met elkaar en met het publiek. Ook veel (oude) bekenden tegengekomen. Supergezellig! Het was prima weer voor een optreden: goede temperatuur en droog gehouden. We hebben er in volle teugen van genoten! Er moesten drie sets gespeeld worden van zo’n 20 minuten en zoals het De Blaasknarren betaamt, gaven we daar ook (met veel plezier) aardige toegiften achteraan. We hadden er veel, heel veel plezier in en het smaakt zeker naar meer!!!

Vanaf deze plaats bedanken wij de organisatie van De Vlietdagen voor de uitnodiging en de gastvrijheid!

Glad to be back in the Happy Note!

Eindelijk een stapje naar voren! Sinds maandag 6 september mogen wij weer muziek maken in ons oude, vertrouwde, knusse clubgebouwtje “De Vrolijke Noot”!!! Wat hebben we dát gemist in de afgelopen ruim anderhalf jaar!

We hebben een onwijs leuke avond gehad met een geweldige repetitie, compleet met een ouderwets gezellige pauze en na borrel. Wij hopen dat deze positieve lijn nog verder gaat stijgen. Dan komt het met de optredens ook wel weer goed!

 

We ZIJN er weer!!!

Eindelijk is het dan zo ver: WE ZIJN ER WEER!!!
 
Na een lange stop zijn wij onlangs weer van start gegaan; juist nu is het voor u hét ideale moment om eens vrijblijvend kennis te komen maken met onze gezellige feestkapel, waar alles uitstekend geregeld is, zoals gezamenlijk vervoer bij optredens, een prima instrument van de vereniging en uitdagende repetities in een ontspannen sfeer, terwijl de gezelligheid bij ons hoog in het vaandel staat. Wij zoeken nog versterking in alle blaassecties: bariton, saxofoon, sousafoon, trombone en trompet.
Voor meer info: promotie@deblaasbalgen.nl of bel met Linda Koomen op 06-5533.6869
 
Hartelijke groet,
Feestkapel De Blaasknarren uit Leidschendam