Verjaarsfeest familie Baltus

In de avond van zaterdag 2 oktober 2021 mochten wij onze muzikale slingers komen ophangen tijdens het verjaarsfeest van moeder Brenda (40) en dochter Danique (18). Dit optreden was nog even ‘last minute’ geregeld door Hennie Baltus en was het even “hangen, wurgen, passen en meten” om met afdoende bezetting te kunnen komen, maar dat is toch aardig gelukt, kunnen we rustig stellen.

De afspraak was om omstreeks 20:30 uur te verzamelen bij het Don Bosco-gebouw in Rijswijk. Wederom met eigen vervoer, daar onze mooie touringcar als gevolg van de crisis nog niet voor handen was. Het was stralend weer. En met ‘stralend’ bedoel ik dan de waterstralen die in zeer groten getale naar beneden kwamen en ervoor zorgden dat als je je auto verliet, dat je dan meteen verzopen was en ook was het pikdonker! Maar dat ter zijde… Afspraak was dat we op het parkeerterrein zouden wachten, wat we dan ook in de auto deden. Na een seintje van Bert via de Knarren-app (werelduitvinding!) begaven wij ons naar het gebouw, waar een aparte ruimte vrij was gehouden om ons gereed te maken voor het optreden. Goed geregeld! Er volgde een korte briefing van onze Hennie, zodat iedereen wist wat de bedoeling was en ook nam hij tijdens dit optreden de muzikale leiding op zich, zoals dat van tevoren al was afgesproken. Had niemand moeite mee, want dat kan hij als geen ander!

Even later stonden wij dan ook opgesteld voor de ingang van de zaal der feestelijkheden en toen de platenspeler (of zoiets) werd stopgezet, betraden wij de zaal met Lang Zal Die Leven, waarna een flinke serenade van feestnummers volgde. De nodige voetjes gingen al gauw van de vloer en niet veel later kwam er zelfs een ouderwets gezellige polonaise op gang. Jazeker: ook dát mag weer!!! Er werd een hoop lol gemaakt en de feeststemming zat er flink in. Zo kwam tijdens het spelen van De Woonboot de vaar-act voorbij met behoorlijk veel passagiers aan boord en zagen we tijdens het spelen van Ik Ga Zwemmen een complete literfles Bacardi Lemon in de polonaise voorbij komen. Aan alles komt een einde en rond de klok van 22:00 uur maakten we ter afsluiting van ons optreden een Blaasknarrenshow van Het Dondert en Het Bliksemt en verlieten wij daarmee al spelend de zaal, waarna we het instrumentarium opruimden en nog een paar gezellige drankjes kregen aangeboden door Hennie en er nog even gezellig nagepraat werd.

Een klein half uurtje later begaven wij ons naar onze voertuigen en gingen we met een voldaan gevoel huiswaarts, waarmee dit onwijs leuke optreden ten einde was. Wij kunnen terugzien op een heerlijke avond van muziek maken voor een zeer leuk publiek. Vanaf deze plaats bedanken wij Hennie voor deze uitnodiging, gastvrijheid en leuke avond!