Vlaardings Blaasfestival 2021

Eindelijk: het mocht weer! Lekker met onze club naar een festival! En dan met name het jaarlijkse Vlaardings Blaasfestival, die georganiseerd werd door- en in partycentrum Prikkewater te Vlaardingen. Helaas mocht dit festival tot ieders teleurstelling vorig jaar én dit voorjaar niet doorgaan op grond van de coronamaatregelen, maar gelukkig mocht dit spectaculaire muziekfeest in dit najaar, op zaterdag 30 oktober jl., dan toch weer losgaan. Hetzij in beperkte mate, minder bands en met wat overgebleven coronaregeltjes, die weinig naam mochten hebben en goed te doen waren.

Rond de klok van 12 werden alle deelnemende mensen verwacht en kregen zij een hoekje toegewezen, waar de instrumenten ‘geparkeerd’ mochten worden op de momenten dat het orkest niet hoefde te spelen. Buiten was het koud en regende het pijpenstelen, terwijl het binnen al gauw gezellig druk werd. Erg leuk om (oude) bekenden tegen te komen en een beetje bij te babbelen. Er waren vier orkesten, met name “Foutje Bedankt”, “Herriemenie”, “De Dwarsliggers” en “De Blaasknarren”. We werden bij aankomst meteen in bezit gesteld van drie consumptiemuntjes, waarvan velen het eerste muntje dankbaar inwisselden voor een lekker kopje koffie met een koekje erbij. 

Om 13:05 uur werd de aftrap genomen door Foutje Bedankt en was het feest toch echt begonnen. Het dak ging er verder de hele middag behoorlijk af en het ene optreden was nog gaver als het andere. Ik kan me dan ook best voorstellen, dat het voor de jury geen hele makkelijke keuze was om dé winnaar van Vlaardings Blaasfestival 2021 te kiezen!

Nadat wij met De Blaasknarren het tweede en dus laatste wedstrijdsetje hadden gespeeld, volgde om 16:00 uur de finale. Hierbij werden alle orkesten geacht om toerbeurt twee extra nummers te spelen. Nadat dit gebeurd was, volgde toch nog “eentje om het af te leren”: nog even heerlijk met alle orkesten tegelijk een gezamenlijk nummer er uit knallen! Dat werd “Ik ga zwemmen in Bacardi Lemon”. Tja, die hadden we ‘toevallig’ allemaal in het repertoire zitten (hahaha). Daarna volgde de prijsuitreiking en de wisselbokaal werd gewonnen door Foutje Bedankt!, waarmee dit geweldige festival ten einde was.

Het was werkelijk een heerlijke, geweldige dag en wij hebben er allemaal in volle teugen van genoten. Het smaakt zeker naar meer! Alhoewel wij momenteel niets meer op de agenda hebben staan in deze moeilijke periode, hopen we gauw weer iets van ons te mogen laten horen en zien.

Vanaf deze plaats gaan onze felicitaties uit naar alle mensen van dweilorkest Foutje Bedankt, maar stiekem hopen we ook, dat wij die mooie wisselbokaal volgend jaar van ze af mogen proberen te pakken 😉

Wij bedanken partycentrum Prikkewater voor het organiseren van dit mooie evenement, want ondanks alle tegenslagen, regeltjes, wetjes en verbodjes: PETJE AF!!! Namens alle Knarren: “Bedankt voor de uitnodiging en de gastvrijheid!”