Verjaarsfeest Hans Ammerlaan

Op donderdagavond 21 oktober 2021 mochten wij ons Knarren-outfit aantrekken voor een feestelijke gebeurtenis in woonzorginstelling Swetterhage, gelegen in Zoeterwoude-Dorp, waar mensen met een verstandelijke beperking wonen, werken en recreëren. En één van die bewoners vierde op deze dag zijn 60ste verjaardag! Het betrof Hans Ammerlaan , de broer van Jolanda van Marwijk, die dit optreden samen met haar man John georganiseerd heeft. Alweer sinds jaar en dag pronkt de naam van hun bedrijf “Hoveniersbedrijf JTA van Marwijk” achter op de bus.

Wij werden geacht om op het parkeerterrein van Swetterhage uiterlijk om 18:45 uur te verzamelen en te wachten op een seintje van Bert, daar dit natuurlijk wel een verrassingsoptreden betrof. Om op tijd te komen was voor velen best een uitdaging, gezien de fileberichten en de spits, wat weinig goeds beloofde. Gelukkig viel dit achteraf erg mee en was ieder toch op tijd ter plaatse. Vrij uniek was, dat Bert de grote trom waarnam, daar ons icoon Wilfred deze keer verhinderd was. Daar waren wij natuurlijk erg blij mee en bedanken we Bert hartelijk voor het invallen. Maar goed, om kort te gaan, om 19:00 uur liepen wij met een ouderwets tamboermarsje naar de hoofdingang, waar al veel publiek aanwezig was. Bij de inzet van het alom bekende ‘Lang Zal Die Leven’ was al meteen duidelijk wie de jarige Job was en zat de feeststemming er al meteen in.

Zoals afgesproken volgde er een set van een half uur. Het was een hele gezellige bedoening, want er werd uit volle borst meegezongen en ook kwamen er een paar behoorlijke polonaises op gang. Het was een buitenoptreden en het was vroeg donker en behoorlijk koud. Dat mocht de pret niet drukken. Het is droog gebleven en dat is toch altijd weer het belangrijkste, zowel voor het orkest als voor het publiek. Het was feest voor de deur van Swetterhage en daar ging het om!

Na afloop van het optreden, welke wij tevens beëindigden met ‘Lang Zal Die Leven’ en een woord van felicitatie van Bert namens de Blaasknarren aan de jarige, werden wij uitgenodigd om binnen in de ontvangsthal een kopje koffie te komen drinken met een koek erbij en hebben we nog eventjes gezellig na gekeuveld. Iets voor achten begaven wij ons weer naar onze auto’s, waarmee we huiswaarts keerden en dit leuke, gezellige optreden ten einde was.