Festival Blazen aan de haven

Op zaterdag 17 juni 2017 was het weer zo ver: een optreden van De Blaasknarren. Om 14:45 uur vertrok de bus richting Sassenheim, waar wij werden verwacht om deel te nemen aan een heuse primeur: de aller eerste editie van het festival “Blazen aan de Haven”, georganiseerd door De Flierefluiters Sassenheim en Stichting Horeca Sassenheim. Het was heerlijk zomerweer en we hadden er allemaal zin in! Aangekomen op de plaats van bestemming, de Oude Haven, konden wij onze instrumenten in een tent stallen, waarna we voorzien werden van consumptiemuntjes. Voordat wij onze eerste set mochten presenteren was er nog voldoende tijd over om het plein een beetje te verkennen en een drankje met elkaar te drinken. De Oude Haven is een erg leuk, pittoresk en gezellig plein, moet ik zeggen. En daar bevond zich dan natuurlijk ook het podium, in de vorm van een open vrachtwagen.

Om 16:00 uur ging het eerste orkest van start en door de uitval van een orkest was daarna meteen de beurt aan ons. Naar ons idee “gleed ons setje er lekker door” en daarna volgde een royale pauze, waar we dankbaar gebruik van maakten, gezien het geweldig mooie weer. Ook waren alle deelnemers vooraf verzocht hun aandacht kritisch te besteden aan de andere orkesten (wat de meesten volgens mij toch wel doen), want ieder orkest kreeg drie veren, die zij aan een ander orkest mochten toebedelen, waaruit uiteindelijk dan een orkest naar voren moest komen die in aanmerking kwam voor een nieuw verzonnen prijs door de Flierefluiters: De Veer In Je Reet Prijs!

Zoals Bert ons al had geïnformeerd, was er ook door de organisatie aan ons avondeten gedacht. Wij mochten dan ook om 17:30 uur allemaal een lekker bord nasi met saté opscheppen en aan een lange tafel opeten. En het smaakte prima, moet ik zeggen! Geweldig verzorgd!

We werden geacht om twee sets te spelen en de tweede set brachten wij dan ook omstreeks 19:00 uur ten gehore. Die ging naar ons gevoel wat stroever dan de eerste set, maar toch hebben we die er ook niet slecht van af gebracht. De sfeer zat er goed in, we zaten lekker in ons vel en het publiek deed lekker mee. Dat is toch waar je het voor doet en wat wil je eigenlijk nog meer…

Om een uur of half tien was het tijd voor de prijsuitreiking. De “Veer In Je Reet Bokaal” werd in de wacht gesleept door Dubent en alhoewel wij niet verwacht hadden te winnen, werden wij wel als eerste genoemd. Als dat geen grote eer is, dan weet ik het ook niet meer (hahaha).
Voor de belangstellenden was de uitslag als volgt:

1. Toontje Ongeregeld
2. RODL
3. De Contactpuntjes
4. De Stropers
5. Dubent
6. Valse Loch
7. De Blaasknarren

Tot slot willen wij graag Toontje Ongeregeld feliciteren met de eerste prijs en Dubent met de Veer In Je Reet Prijs. En ook willen wij de Flierefluiters bedanken voor deze geweldige dag.

Ed Gahr

 

Klik hier voor de foto’s 

 

Geef een reactie