Afscheid van Gerard Lelieveld

Vandaag hadden we een speciaal optreden staan, dit keer niet op een feestje of partijtje maar op een afscheid. Wij hebben afscheid genomen van Gerard Lelieveld, vader en schoonvader van Wim (onze buschauffeur) en Lia (onze fotograaf). Gerard was een groot fan en droeg de club een warm hard toe. Grote wens van de familie was om nog een keer van onze muzikaliteit te mogen genieten in het bijzijn van Gerard. Dus daar hebben we gehoor aan gegeven.
We verzamelde bij de Vrolijke noot om met de bus naar de begraafplaats te gaan. Het was een prachtige dag en gelukkig had Bert voor voldoende water gezorgd. Na de dienst namen wij plaats op een mooie plek op de begraafplaats waar we een laatste ode ten gehore brachten terwijl Gerard met zijn gevolg naar zijn laatste rustplaats werd gedragen. We speelde Adios, Lieveling, Het dorp en You’ve got a friend als afsluiter. Hierna hebben wij als groep ook nog even afscheid genomen, Margareth had voor een prachtig bloemstukje gezorgd. Daarna was het condoleren en na een kopje koffie en een plakje cake vertrokken we weer met de bus.
Ik kan wel zeggen dat het heel bijzonder was, dat we op zo’n kort termijn iedereen bijeenkregen, bazen vrijaf gaven, terug gereden werd van vakantie, en mensen bereid waren om in te vallen. Wat een saamhorigheid toch en een hecht gevoel. En ook bijzonder dat je zo’n intiem moment mag bijwonen en daarin een betekenis kan hebben door muziek te maken.
Eenmaal terug op de Vrolijke noot is de magie weer weg en gaat iedereen weer verder wat hij en zij moet doen en dat is ook goed, Life goes on.

Geef een reactie