Repetitiedag en feest 15 jaar Blaasknarren

Op zondag 15 oktober, om half tien, zou er verzameld worden in De Vrolijke Noot, waar al een handje vol leden “een natte rug” had, druk in de weer met het voorbereiden van de zaal en diverse benodigdheden voor de verzorging van de innerlijke mens. Om de genoemde tijd kwamen de leden dan ook binnen druppelen en na een lekker kopje koffie ving om 10:00 uur de repetitie aan, onder leiding van onze instructeur Hans Dubbelaar. Op deze dag werden onze nieuwste nummers bijgeschaafd. We waren met volle bezetting, hetgeen natuurlijk altijd bijdraagt aan een optimale repetitie. Zoals het de Blaasknarren betaamt, hing er ook een ontspannen en gezellige sfeer en ook het weer was ronduit zomers: “Nazomer met subtropische temperaturen als gevolg van een orkaan bij Ierland”, zo was op het nieuws te horen. Nou… dan mag het van mij wel vaker in Ierland gaan waaien (hahaha). De pauzes werden hierdoor lekker buiten in het zonnetje doorgebracht, wat voor de tijd van het jaar heel bijzonder genoemd kan worden. Het doel van de repetitiedag was vooral om onze nieuwste nummers bij te schaven, wat aardig gelukt is, al zeggen we het zelf (ja toch, Hans?). Zo was er van de nieuwste nummers ook een setje samengesteld, om de feestavond muzikaal mee te openen. Om klokslag 12 uur arriveerde Opa Wassink, die gezellig kwam helpen met alles wat de horecacommissie op stapel had. Samen met Geertje ging hij dan ook meteen aan de slag om de lunch te verzorgen en deze liet dan ook niets te wensen over! Naast het broodjesbuffet kon er ook een kroketje, frikandel of kaassoufflé genuttigd worden met natuurlijk een glaasje melk of sap en ook de fruitschaal ontbrak niet voor de nodige vitamientjes. Kortom, als je iets tekort kwam, was het je eigen schuld! Verder gewoon lekker gerepeteerd met z’n allen en om kwart over drie was de repetitie ten einde, waarna wij met vereende krachten de vloerkleden opborgen en de zaal in no-time in orde maakten voor het jubileumfeest, terwijl onze top koks Wilfred en zijn pa zich ontfermden over het Grieks buffet, waarvoor de ruimte tegenover de toiletten voor iedereen even een “no go-area” was voor onbevoegden.

Na deze bedrijvige pauze was het tijd voor een drankje en kwamen de genodigden binnen lopen, die hartelijk werden verwelkomd door de feestcommissie, Yvonne Schaareman en Harmen Adema, en meteen voorzien werden van een welkomstdrankje. Om 16:10 uur was het al leuk druk en met ons miniconcert van 20 minuten, wat Hans op een leuke manier aan elkaar praatte. Na het concert volgde een openingswoordje van Yvonne, waarna het woord was aan bestuurslid Linda, waarbij alle Knarre-muzikanten een pakje op naam kregen uitgereikt, die we na een teken tegelijkertijd open mochten maken. En wat zat er in? Tja, zoals gezegd: bij een feestje hoort muziek en bij een jubileum horen cadeautjes én… bij een nieuw lustrum hoort een frisse nieuwe look! De rode T-shirts tot de verleden tijd en zijn wij vanaf nu te bewonderen in het groen. We zijn er blij mee! Hierna volgde een uitgebreide toespraak van onze muzikaal leider Hennie, met onder meer een terugblik naar het verleden vanaf de oprichting en een woord van dank aan ieder, die door de jaren heen haar/zijn steentje heeft bijgedragen. Ook lanceerde hij een nieuw begrip binnen onze club en enkele seconden later was dit nieuwe begrip dan ook een feit: DE OPPERKNAR! Deze benoeming werd toebedeeld aan Mart Roozenburg. En terecht! Want alweer sinds jaar en dag zet Mart zich op alle mogelijke fronten in voor de club en moet het balletje heel raar rollen, wil hij een activiteit met of voor de club overslaan! “Mart, onwijs gefeliciteerd namens alle Knarren: je hebt hem verdiend!”

Daarna was het woord aan Wilfred, die de aanwezigen hartelijk uitnodigde om deel te nemen aan het Grieks Buffet uit eigen keuken. Het was top! En na het eten kon je nog een chocolade- of aardbeienijsje halen aan de bar. En verder was het nog gezellig met elkaar borrelen, waarna men moe, maar voldaan van een geweldige jubileum dag, druppelsgewijs aftaaide.

Ed Gahr

Klik hier voor de foto’s 

Geef een reactie