Opening van het jubileumjaar

Hoe kan je een jubileumjaar nog beter beginnen dan met een feestje? Afgelopen zondag was het zover, Stompcity Music en daarmee Feestkapel De Blaasbalgen bestaan in 2024 25 jaar en dit hebben we gevierd met een feestje.

Onze Vrolijke Noot was voor de gelegenheid voorzien van een mooie ballonnenboog van Rohalt Ballondecoraties en ook binnen mocht de versiering niet ontbreken. Rond 14 uur kwamen de leden van Feestkapel De Blaasbalgen en Feestkapel De Blaasknarrenbinnen, niet veel later gevolgd door ereleden, leden van verdienste, chauffeurs, oud-leden, invallers en andere genodigden die Stompcity Music een warm hart toedragen. De slagwerk sectie van De Blaasbalgen maakte van de gelegenheid gebruik om Rohalt hartelijk te bedanken voor zijn invalbeurten het afgelopen jaar. Een mooi begin van de middag.

Het was een drukke bedoeling, er werd druk bij gekletst en ook voor de inwendige mens werd prima gezorgd. Dank jullie wel dames!

Daar waar het toch even stil viel werd dit muzikaal ingevuld door Johnny Steenbergen, ook hiervoor dank. Het was ook Johnny die ons ondersteunde bij het inzetten van het “Lang zal ze leven” maar niet voordat Ada uitgebreid in het zonnetje was gezet. Ada, bij menigeen van jullie beter bekend als één van de dekselse dames van De Blaasbalgen, is een van de oprichters van onze vereniging en misschien nog wel mooier nog steeds met veel plezier actief lid. Ada is betrokken bij de bar, de kleding, is bij elke repetitie aanwezig en nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. Voor ons was dit meer dan reden om Ada een bijzondere oorkonde te geven voor 25-jaar lidmaatschap.

Naast het terugkijken op de afgelopen 25 jaar werden er ook nieuwe plannen gemaakt. Stompcity Music verkeerd in de gelukkige positie dat niet alleen met de hoofdsponsor A. van Rijswijk maar ook met drie bus sponsoren de contracten (opnieuw) voor vijf jaar aangegaan. Eerst was het de beurt aan Marcel van Atelier-Pfeiffer Rijswijk om zijn handtekening te zetten, waarna Richard van D&R Sportponys en Bert van 2020 Reclame volgde. Mannen dank voor de fijne samenwerking en het vertrouwen. Mocht je ook interesse hebben in een advertentieplek achter op onze fijne bus, neem dan contact op met penningmeester@deblaasbalgen.nl voor meer informatie.

Na een paar mooie dankwoorden en de belofte dat we nog zeker 25 jaar door mochten gaan was het ook tijd voor Conny van Rijswijk om namens de familie haar handtekening te zetten. Wat mogen we blij zijn dat we na 25 jaar nog steeds terecht kunnen op het terrein en dan niet alleen voor muziek maken maar ook voor de stalling van de bus en technisch advies. Super bedankt, namens alle leden!

Bij een verjaardag horen ook cadeautjes en in dit geval zijn het cadeautjes voor de leden, zowel De Blaasbalgen als De Blaasknarren hebben de kledingkast weer aangevuld. De Blaasbalgen met een tweetal frisse polo’s in geel en groen en De Blaasknarren met een grijs vest en een rode blouse. Met dank aan Visualprint komen we de komende maanden weer helemaal nieuw voor de dag.

Voordat we aan mochten vallen aan het buffet was het de beurt aan Arjan Hinkenkemper, lid van het eerste uur, oud-voorzitter en erelid om ons mee te nemen in de geschiedenis van De Blaasbalgen. De nodige anekdotes kwamen voorbij, van een aanhangwagentje met een eigen column, een witte scooter op het taptoeterrein en de legendarische trainingsweekend. Arjan, dank voor deze trip langs alle herinneringen en de mooie complimenten.

Na dat een ieder zijn buikje meer dan vol had gegeten, de laatste glaasjes leeg waren was het tijd om afscheid te nemen, wij vonden het een zeer geslaagde middag en als dit voorbode is van hoe ons jubileumjaar gaat verlopen, dan wordt het een top jaar!