Carnaval 2024.

Op zaterdag 10 februari verzamelden wij in onze spiksplinternieuwe carnavalsoutfit bij De Vrolijke Noot om na een gezellig bakkie koffie met de bus te vertrekken naar de Damlaan in Leidschendam, waar we ter hoogte van het Veurtheater de stoet mochten binnenhalen. Na het passeren van de stoet gingen we weer snel richting bus, om af te reizen naar het Brabantse land. Qua tijd was het strak geregeld en helaas wilde het ongelukkige toeval, dat bij het afslaan naar de A12 een automobilist voor ons langs wilde schieten en daarbij het linker voorlicht van de bus meenam. Gevolg was een aardig oponthoud die ons niet goed uitkwam. Het was behoorlijk schrikken voor iedereen. Een paar leden die in het gangpad liepen, werden tijdens de aanrijding “gelanceerd” en liepen wat blauwe plekken op, maar gelukkig geen gewonden. Buschauffeur Raymond kon geen kant op, hoorde ik hem achteraf zeggen. Maar – naar omstandigheden toch snel opgelost – kon de carnavalstour toch voortgezet worden en werd het incident al vrij gauw weer vergeten.

Aangekomen in Goirle was het dan natuurlijk ook meteen uitstappen, uitpakken en spelen langs de optocht. Daar speelden we een flinke set van allemaal losse nummers. Daarna door naar het Veurtoeterfeest Stadscafé Willeke Oisterwijk, waar het dak er af ging toen we binnenkwamen en ook daar speelden we een royale set. Na afloop kregen we een hele schaal frikandellen aangeboden, wat er met deze inspanningen bij iedereen wel in ging. Na afloop weer de bus in richting Oisterwijk, waar een tafel voor ons was gereserveerd bij Sammy’s Eethuis, waar we heerlijk gegeten hebben. Een aanrader voor ieder die er in de buurt is!!! Na het eten weer de bus in, richting Berkel Enschot, waar de carnavalsfeesten en -optredens niet van de lucht waren bij het Bullekes Bloasfist. Daar was ons de eer en het genoegen toebedeeld om 2 sets te brengen. Dus ook daar gingen we lekker helemaal los. Rond de klok van 12 werd er weer ingeladen en vertrokken wij weer naar de Vrolijke Noot, waar de om 02:00 uur aankwamen en waarmee een mooie, intensieve, supergave carnavalsdag met De Blaasknarren ten einde was.

Dit keer een klein verslagje van een lange, intensieve dag in een notendop. Ga voor de foto’s even naar onze facebookpagina….