Knarren op thema-avond CV De Belhamels

Op zaterdag 6 januari 2024 was het al meteen zo ver: ons allereerste optreden in het nieuwe jaar! Nog maar net opgedroogd van de feestdagen verzamelden wij die avond rond de klok van acht in de voetbalkantine van DVC (Delftse Voetbal Club) te Delft. Daar werden we verwelkomd door ‘prinses Karina 1ste Belhamel de 23ste ‘ en meteen doorgeleid naar een ons toegewezen kleedruimte, waar we onze koffers e.d. mochten stallen. Ook werd ieder van ons voorzien van een paar gezellige consumptiemuntjes en begaven we ons naar de kantine, waar de mensen al aardig binnen kwamen druppelen en de dj’s er al lekker op los aan het knallen waren. Het zag er veelbelovend uit!
Enkele minuten later werden wij door de prinses uitgenodigd ons samen met CV De Belhamels naar een kleedruimte te begeven voor een welkomstwoord en een toost, waarvoor iedereen een glaasje Schrobbelèr kreeg overhandigd. Ook werden wij voorzien van een button en medaille, omdat wij als Blaasknarren er voor het eerst op hun avond bij waren, en voelden wij ons na dit alles natuurlijk meteen meer dan welkom!

Om kwart voor negen was het even wachten tot de disco ophield, zodat wij het muzikale stokje over konden nemen en opkwamen met De Keukendeur met voorop niemand minder dan prinses Karina, waarop een feestelijke set volgde en de polonaises al gauw lekker los kwamen. Er volgde een royale pauze, waarin we lekker konden opgaan in het feestgedruis op muziek van Muziekmakerij ’t Zootje en de disco. Dat we daarbij heel veel lol hebben gehad, behoeft maar weinig uitleg.
Zo tegen middernacht was weer aan ons de eer en het genoegen de zaal te vullen met onze “Vrolijke Noten” door middel van een flinke set. Als afsluiter brachten wij de Woonboot, maar in de eerste aanleg kregen we niet goed aan het publiek overgebracht wat daar van het publiek verwacht werd, hoe Frits ook zijn best deed! Dus speelden we maar een doodgewone woonboot zonder poespas en zonder hoofdletter. Dat werd echter niet goedgekeurd door Prinses Karina 1ste Belhamel de 23ste . Onze hoogheid liet de herhaling niet zomaar smakeloos voorbij gaan: ze zette de boot stil en sommeerde mensen uit het publiek te gaan zitten voor de bijbehorende menselijke boot, waarna Martijn de motor van de boot weer startte en de Woonboot toch op gepaste wijze de Amstel veilig kon trotseren en liep het allemaal gelukkig toch nog goed af…
Toen ook deze set er weer helemaal op zat, ruimden we onze instrumenten weer op. Inmiddels was het rond half één. Tegen enen werden alle aanwezigen door de dj’s verzocht om voor het allerlaatste nummer met elkaar in een grote kring schouder aan schouder te gaan staan en uit volle borst het nummer You’ll Never Walk Alone mee te zingen, wat natuurlijk gepaard ging met de nodige danspasjes. Daarna liep de zaal weer leeg en gingen wij allen voldaan van een geweldig muziekfeest huiswaarts.

Via deze weg willen wij dan ook CV De Belhamels verschrikkelijk bedanken voor de uitnodiging, de gastvrijheid en het mee mogen beleven van dit geweldige feest.