Ooievaarsrun 2017

De alom bekende Ooievaarsrun werd voor het eerst georganiseerd in september 1987 en de eer en genoegen was aan De Blaasknarren om aan de 30ste editie, en tevens de 30ste verjaardag van dit schitterend mooie evenement, deel te nemen.

Op zaterdag 16 september 2017, om 10:50 uur, vertrokken wij dan ook met de bus richting de 1ste visafslag te Scheveningen. Het was van groot belang om op tijd te vertrekken in verband met de vele afzettingen, omleidingen en verkeersdrukte, waar onze chauffeur Wim zoals gewoonlijk zijn hand niet voor omdraaide. Aangekomen bij de visafslag werden wij naar een aan ons toebedeelde parkeerplaats gedirigeerd, waar wij de instrumenten uitlaadden en naar binnen mochten om onze instrumenten een veilig plekje te geven, waarvoor ook een aparte ruimte was aangewezen achter het zo genoemde “Foundation Spelletjesplein”. Men was nog druk bezig met het in orde maken van de feestzaal en het testen van de geluidsapparatuur, dus het was nog erg rustig. Wel grappig om dan op datzelfde moment live-filmpjes te ontvangen van de mega-drukte bij het beginpunt aan de Kerketuinenweg en elders op de route! Wij mochten in elk geval beginnen met een lekker bakje koffie.

Om twaalf uur werd de eerste run verwacht en om die tijd openden wij dan ook ons eerste “muzikale buffet” met Adio Amore. We hadden er zin in en volgens mij straalden wij dat ook aardig uit. De eerste run kwam aan, de zaal stroomde leuk vol met publiek en het feest kwam eigenlijk meteen op gang! En zo hoort het ook. Na een behoorlijke set te hebben gespeeld, nam de disco het over en mochten wij ons tegoed gaan doen aan een lunchpakket en een gezellig drankje. Even later volgde een demonstratie van dansgroep IKC-Bamboe, waarbij ook onze Knarredames hun danstalenten even dunnetjes uit de kast haalden op de dansvloer. Op dat moment stonden wij ook te wachten op de tweede run, want onze taak voor deze dag was om alle vier de runs binnen te halen. Verspreid over de middag hebben wij dan ook vier (royale) sets gespeeld. Geen vaste sets, maar losse nummers op aanwijzing van onze muzikaal leider Hennie. Lekker relaxed. Naar gelang de runs binnen kwamen, werd het drukker en drukker en in de middag was de zaal dan ook helemaal afgestampt en het was één groot feest! Geweldig om mee te maken en geweldig om dit voor deze mensen te mogen doen!

Om een lang verhaal kort te maken: we hebben veel gespeeld en ook heel veel lol gehad. En als je iets tekort kwam, dan was het toch echt je eigen schuld. Zoals altijd was het weer tot in de puntjes geweldig georganiseerd en wij hopen dat er nog heel, heel veel Ooievaarsruns mogen volgen, want een evenement als dit mag natuurlijk nooit verloren gaan! Wij bedanken de organisatie voor de gastvrijheid.

Ed Gahr

Klik hier voor de foto’s 

 

 

Geef een reactie