Carnaval Brabant 2023.

CARNAVAL BRABANT 2023.

Ja ja, het was eindelijk weer zo ver. Het mag weer en het kan weer: Carnaval Brabant! En “Carnaval” natuurlijk wel met een hoofdletter, want we hebben het wel over het feest der feesten!

Op zondag 19 februari vertrokken wij om kwart voor twee, na een lekker bakkie in de Vrolijke Noot, met de bus, bestuurd door Raymond Been, naar het Brabantse land. Zoals wij in 2020 (vlak voor de corona uitbraak voor het eerst deden, gingen we in carnavalskleding. Een hoop leden kwamen binnen in een andere outfit als een paar weken geleden op de Kakofonie. Best verrassend. Eenmaal in de bus zat de stemming er meteen al in en er werd gelachen, gezongen en heel veel lol gemaakt. Voor ons was de Carnaval al begonnen!

Als eerste gingen wij richting Dommelbaorzedurp (Vught). Daar werden wij om vier uur verwacht door CV De Knolderapen in theater De Speeldoos, waar we buiten een aantal nummers speelden. Daarna werden we naar binnen geloodst en ook in De Speeldoos was het natuurlijk groot feest. Daar werden wij hartelijk ontvangen aan de ingang en speelden na een poosje wachten tot de voorgaande orkesten klaar waren, onze vaste set. Hier speelden wij onze vaste set. En die kwam weer lekker uit de verf, al zeg ik het zelf. Na deze set konden we onze consumptiemuntjes verzilveren, waarna wij weer werden geacht weer de bus in te stappen en gingen we naar Kruikenstad (Tilburg), waar wij verwacht werden door CV Craen Open in café Bet Kolen. Ook daar werden we hartelijk ontvangen en hebben we heerlijk muziek gemaakt in een stampvolle zaal. Aan publiek kwamen we ook niet niets tekort!

Maar goed, ook Blaasknarren zijn maar mensen en moet er dus ook gegeten worden. Na vertrek uit café Bet Kolen begaven wij ons met de bus naar FamilieWok, waar Petra tafels had gereserveerd. Daar hebben we heerlijk gegeten, maar het feesten ging wel door. Veel gelachen en zelfs ontstond er een polonaise in de vorm van alle leden, aangevuld door wat publiek en zelfs het personeel. GEWELDIG! Het personeel was zo enthousiast, dat we zelfs een dienblad bier van het huis kregen aangeboden.

Na het eten vervolgden wij onze weg naar CV De Vattebieren in Kruikenstad voor nog twee sets in een stampvol café, waarvan ik de naam niet weet. Tussen die twee sets in hadden we een royale pauze, die wij benutten om ons even terug te trekken uit het feestgeweld, een frisse neus te halen en/of de andere orkesten te bewonderen. Ook daar was het lekker spelen in een bomvolle zaal en toen onze laatste noot gespeeld was, begaven we ons weer naar de bus, waar druk werd ingeladen en ingestapt. Op de terugweg was zo’n beetje iedereen wel aardig uitgeblust en gingen vele hoofden regelmatig tegen de hoofdsteun aan met de ogen op snoozen.

Rond de klok van 01:45 uur kwamen wij weer aan bij de Vrolijke Noot, waar weer werd uitgeladen en moe, maar voldaan huiswaarts werd gekeerd. We kunnen terugzien op een geweldige carnavalsdag, die we niet hadden willen missen en waarop we absoluut niets tekort kwamen. Het was een Topdag met een grote T!