Trainingsdag De Blaasknarren

Zondag 11 september was er voor De Blaasknarren de tweede trainings-dag van het dit jaar. Om 9.45 uur was iedereen zo’n beetje startklaar en kon de repetitie in “De Vrolijke Noot” om 10.00 uur beginnen. Hennie had weer wat nieuwe nummers aangedragen, “Stay with me till the morning”, “Walk of life” en your the first, my last, me allesie” Vóór de eerste kleine pauze rond 11.15 uur zat het eerste nummer er al aardig in, en ook het tweede nummer werd alvast een keer doorgespeeld. Daarna de lunch deze werd wederom verzorgd door onze Geer, ook dit keer waren er hulptroepen ingevlogen in de vorm van Wilfred’s vader, voor iedereen beter bekend als opa. Er was voor een ieder wat wils, kroketten, frikadellen, kaassoufle, broodjes ham, kaas en kipfilet. Karnemelk, chocomelk, fruit komkommertjes en snoeptomaten. Een ieder had zijn/haar buikje weer gevuld en konden we verder met het instuderen van de nieuwe nummers. Sommige zijn toch wel moeilijk hoor, vooral hoog voor de trompetters en er moet flink geteld worden. Maar onder de deskundige leiding van Hans kwam dat helemaal goed, hij blies zelf ook een aardig deuntje mee waar dat nodig was. De voorzitter kwam ook nog even langs en gaf aan blij te zijn om te zien dat bijna alle Blaasknarren aanwezig waren. Bedankt voor het compliment! We hebben deze dag veel geleerd en is zeker voor herhaling vatbaar.

Om even na 16.00 uur waren we klaar en hadden onze lippen een welverdiende rust nodig en zijn we na een drankje en wat napraten huiswaarts gegaan met een tevreden en voldaan gevoel. Ook Geertje, Opa en Arno die deze dag er weer voor gezorgd hebben dat er genoeg eten en drinken was. hartelijk bedankt.

Dweilfestival Katwijk ad Rijn

Vandaag naar het zonnige Katwijk aan de Rijn waar De Blaasknarren mee doen aan het kapellenfestival aldaar. Volgens de weersvoorspelling zou het een zonnige dag worden en daarom als kledingvoorschrift korte broek, zo ook verzamelde De Blaasknarren zich bij De Vrolijke Noot.

Vol goede moed en zin gaan we onderweg naar Katwijk. Daar aangekomen was er al een gezellige drukte met brandweermannen en vrouwen, andere bands en publiek, er werd nog even om een muziekboekje getelefoneerd en hier en daar werd er nog een nieuwe slinger uitgedeeld, zo konden we in volle glorie onze optredens beginnen.

Het programma werd hier en daar nog aangepast omdat 2 bands zich hadden afgemeld, begon het hele feest iets later dan afgesproken, daardoor konden we gelijk naar de lunchpakketten, en deze gelijk ook maar daar opgegeten, prima verzorgt. Na deze lunch, even ingespeeld en de intro’s met in tellen nog even doorgenomen, op naar het eerste podium! Daar was al aardig wat publiek! Het zag er gezellig uit en zo, met veel zin, het podium opgeklommen en onze 1 eerste set prima neergezet, het publiek kwam helaas aan het einde van onze set pas los, maar goed het was pas de eerste, dus dat komt wel goed. Alvast naar het tweede podium gelopen, daar hebben wij set 2 ten gehore gebracht, deze set hebben we nog niet zo vaak gespeeld en dat was wel te merken hier en daar, maar ach dat gaan we goed maken op het derde podium. Het derde podium was een muziektent want daar speelden we weer onze set 1, dat ligt ons toch een stuk beter deze liep echt lekker. We kunnen echt trots zijn op ons cluppie! Zelfs vanuit het publiek kregen we de nodige complimenten!

Voor ons laatste optreden, de vermoeidheid was wel hier en daar wel toegeslagen maar we hebben het toch vol overgave neergezet. Prima gedaan.

De prijsuitreiking liet nog even op zich wachten bij het hoofdpodium kwam er een artiest zijn liedjes laten horen, onze gevleugelde uitspraak “het hoeft niet mooi te zijn als het maar hard is” was hier zeker van toepassing. We kunnen helaas nog niet zeggen hoeveelste wij zijn geworden, dit wordt ons nog via de mail toegestuurd met juryrapporten erbij. Dus dat houdt u nog van ons tegoed. Voor Justin was dit zijn laatste optreden voor De Blaasknarren, Bedankt Justin. zoals het voor de een z’n laatste optreden was, is het voor de ander haar eerste optreden Mary Pompen deed voor eerst mee met De Blaasknarren, goed gedaan en succes met de volgende optredens. Het was een heerlijke muzikale dag, het weer zat mee en de sfeer was weer op en top! Bedankt Blaasknarren en Katwijk aan de Rijn.

Wilfred Wassink

 

Klik hier voor de foto’s 

Club BBQ 

Zo dat zit er weer op, de jaarlijkse barbecue van Stompcity Music in “De Vrolijke Noot” te Leidschendam was erg gezellig, super goed verzorgd en lekker. Complimenten aan de organisatie.

Het begon vanaf 16.00 uur met een borreltje en een babbeltje en vele leden met aanhang druppelde binnen. Om 17.00 uur nam onze voorzitter het woord met een mooie speech over de olympische spelen met tegenslagen en meevallers en hoe je dit ook gerelateerd kan zien naar onze eigen vereniging. Want ook wij kennen wel is wat tegenslagen en onverwachte meevallers. Hoe ga je hier mee om en vang je dit op? Ook dat konden we tijdens de Olympische Spelen goed zien, zowel positief als negatief. Complimenten voor deze speech Karel.

Hierna was het de eer aan ons oudste lid Kees Guldenmundt en onze oude PR man Harry Scholtes om de nieuwste gadget te onthullen. Dit is een mooie frisbee geworden met logo van onze beide kapellen er op, goed om lekker mee bezig te zijn! Hierna was het buffet geopend en werd het vlees wat je bracht lekker voor je bereid op 1 van de bakplaten, fijn dat er mensen zijn die ook dit weer willen doen. Haal wel op tijd je vlees weer op anders ben je het kwijt! Iedereen kon zich te goed doen aan vlees, salade, stokbroodjes met kruidenboter en fruit. Ook voor de kinderen was er een patatje geregeld dus dat was smullen. Na afloop kwam er ook nog koffie en ijs door dus wat wil een mens nog meer. Iedereen is met een goed gevulde maag weer huiswaarts gegaan. Nogmaals de complimenten aan de organisatie en vrijwilligers, het was fantastische geregeld. Degene die niet geweest zijn hebben echt wat gemist.

De repetities zijn inmiddels weer begonnen en de eerste optredens komen er ook al weer aan dus hou de site, Facebook en Twitter goed in de gaten.
Mark van Niel

 

 

Klik hier voor de foto’s 

De Blaasknarren op naar Hoogland

Vandaag stond het festival in Hoogland op het programma voor De Blaasknarren. Weken geoefend en nu was het tijd om dit te laten horen aan het festivalpubliek. Met ze allen in de bus naar Hoogland,… Geertje had gezorgd voor koffie en thee voor onderweg, was een lekker bakkie Geer! Daar aangekomen kwam het met bakken uit de hemel, gelukkig werd het al snel droog en konden we uit de bus op naar het eerste podium met jury, daar werden ook de lunchpakketten uitgedeeld goed geregeld door de organisatie. Er was een gezonde spanning en we speelden het eerste setje, nog een beetje onzeker, hier en daar nog een verkeerde noot. Maar al met al ging het niet onaardig. Ook onze bijna vaste kijkers waren ook weer van de partij leuk dat jullie er steeds weer zijn om ons aan te moedigen. Door onze begeleider werden we naar ons tweede optreden gebracht, daar was het gezellig druk met leuk publiek die ook meededen selffies maakte met ons op de achtergrond, helemaal leuk, zelfs een gastspeler van deze band deed mee met “Maak me gek” op trombone. Deze tweede set gaf ons meer zelfvertrouwen en liep als een trein, bewegingen en spontane acties tijdens het spelen helemaal leuk. Op naar de derde. Onderweg nog veel leuke bandjes gezien en ook bekenden gesproken. Er was een leuke braderie met leuke kraampjes, voor elke wat wils. De derde set ging als een speer, vol gas, en vol plezier en alles ging steeds soepeler. De vierde set was een leuke set daarin hebben we samen met Dweilorkest Dorst uit Mijdrecht een aantal nummers gezamenlijk gebracht, zoals Joost met een heus duet van een Knar en een Dorstige en daarna Dan ben ik weer thuis (nog lange niet…) en Adio amore. Daarna gingen De Blaasknarren verder met nog een aantal nummers, en weer feest met een hoop publiek. En nu wachten op de prijsuitreiking, we werden daar nog vermaakt door 2 bands en een zanger (waarvan de naam me even is ontschoten). Aan al het wachten kwam gelukkig een einde. Een 10e plek voor De Blaasknarren! Na deze leuke, gezellige, sfeervolle en goed georganiseerde dag, gingen we met een tevreden gevoel weer terug naar Leidschendam. Harmen voor jou het eerste optreden met De Blaasknarren alsof je er al jaren bij bent top! Willem bedankt dat je ons weer veilig heen en weer hebt gebracht. En de organisatie van Hoogland bedankt voor deze leuke dag! Tot een volgende keer.

Wilfred Wassink

 

Klik hier voor de foto’s 

25 jaar Media omroep Midvliet

Vanavond stond er een verrassingsoptreden op het programma voor De Blaasknarren. Onze fotograaf Carry Wortel is 25 jaar werkzaam bij Media-omroep Midvliet en ook Media-omroep Midvliet bestaat 25 jaar dus dubbel feest! Wil Wortel, de vrouw van Carry en muzikant van De Blaasknarren op tenorsaxofoon, heeft dit allemaal voor haar Carry geregeld, en het moest ook ECHT een verrassing blijven, hier en daar waren er een paar Knarren die in hun onwetendheid iets hadden losgelaten, maar Carry wist echt van niets.

Met de bus naar de Damlaan, onze instrumenten uitgepakt en rustig zonder geluid, achterom in de tuin verzameld bij Media-omroep Midvliet, waar een partytent voor ons klaar stond. De gordijnen gingen open en daar stonden De Blaasknarren!!! Wat een verrassing voor alle aanwezigen. We zijn gelijk van start gegaan met ons eerste nummer, de sfeer zat er goed in, daarna onze set welke we ook tijdens de festivals gaan spelen, goed om dit ook hier ten gehore te brengen. De aanwezigen liepen zelfs nog een kleine polonaise, wat wil je nog meer.
Na onze optredens kregen we van de omroep een doos Merci, hartelijk dank. Daarna nog een overheerlijk stukje gebak met een drankje.

Media-omroep Midvliet van harte gefeliciteerd met jullie 25-jarig bestaan. En fijn dat we dit met jullie mee mochten vieren. Graag tot een volgende keer.

Wilfred Wassink

Klik hier voor de foto’s 

Trainingsdag De Blaasknarren

Zondag 29 mei 2016 hebben we de lang verwachte trainingsdag gehad. Om 9.45 uur allemaal aanwezig in “De Vrolijke Noot” zodat we precies 10.00 uur konden beginnen. Onze muzikaalleider Hennie Baltus had gezorgd voor drie nieuwe muzieknummers “Wie is Loesje” ”Happy Together” en “Even aan mijn moeder vragen” en onze instructeur Hans Dubbelaar had het nummer “Party all over”(hinter den coulissen) voor ons dus vier nieuwe stukken om deze dag te verwerken. Vóór de eerste kleine pauze van 11.15 uur het stuk Wie is Loesje verwerkt, voor de lunch van 12.30 uur Happy Together en daarna Even aan mijn moeder vragen en Party all over. Toen alle vier de stukken onder zeer deskundige wijze en met véél geduld door Hans Dubbelaar waren doorgewerkt werd er na een korte pauze nog staande geoefend en onze laatste set gespeeld. Om even na 16.00 uur waren we klaar en hadden onze lippen een welverdiende rust nodig en zijn we na een drankje en wat napraten huiswaarts gegaan met een tevreden en voldaan gevoel. Er zijn uiteraard een aantal personen die deze geslaagde dag verzorgd hebben, dat zijn natuurlijk en mensen van de catering o.l.v. Geertje en Sabrina, Wim(bitterbal) Wilfred. Hennie voor nieuwe muziek en niet te vergeten onze instructeur Hans Dubbelaar. We hebben deze dag veel geleerd en voor de teamgeest was het heel waardevol en is zeker voor herhaling vatbaar.

Mart Roozenburg

60 jaar getrouwd Aad en Annie van Rijn!

60 jaar geleden getrouwd en vandaag groot feest in Leidschendam, waarbij wij, De Blaasknarren, waren uitgenodigd als verrassing voor de vrouw van Aad en geregeld door haar man. En blij verrast waren ze om ons te zien, na zo’n lange tijd, en wat een feest!

Een feestzaal vol met mensen die heerlijk mee zongen, met onze muziek. Het eerste setje ging er goed in, toen we klaar waren was het tijd om Aad en Annie te feliciteren en ons kado te overhandigen. Een creatie van bloemen in de vorm het getal 60 gemaakt door onze Petra, heel mooi, en een kaart gemaakt door Wil. Bedankt dames voor jullie creatieve bijdrage. Tijdens onze pauze werd er door de familie nog een lied ten gehore gebracht en er werd ook door een aantal Knarren uit volle borst meegezongen, daarna werd het buffet geopend. Terwijl iedereen heerlijk van zijn maaltijd genoot werd er door ons nog wat muziek gemaakt. En het dak ging eraf, met polonaise en al. Wat een feest, zelf Aad en zijn vrouw liepen mee!! Geweldig als je toch nog zo vief bent op deze leeftijd. Maar aan alle feesten komt een eind en zo ook aan deze. Aad en zijn vrouw wensen wij nog vele jaren van geluk en gezondheid toe, en dat we jullie nog maar vaak mogen tegenkomen tijdens een van onze optredens. Bedankt dat we deel uit mochten maken van jullie 60 jarig huwelijksfeest!

Wilfred Wassink

Klik hier voor de foto’s 

Lentefair De Smulhoeve Leidschenveen

Warm Warm Warm…

Alle Knarren verzamelen bij “De Vrolijke Noot” om met de bus naar De Smulhoeve af te reizen. Vandaag waren we uitgenodigd bij De Smulhoeve om de Lentefair muzikaal te omlijsten. Wat een gezelligheid en wat een heerlijk weer. Daar aangekomen leidde Mart ons naar de plek waar we onze instrumenten konden uitpakken en eventueel als iets konden drinken want het was al goed warm. Onze eerste set konden we direct starten. Iedereen was er klaar voor! En we gingen goed van start. Allerlei nummers werden heerlijk weggespeeld en het publiek genoot ervan. Het zweet liep ons van de rug en zo was het na een half uurtje tijd voor een verfrissend drankje. Er waren aldaar diverse kraampjes, luchtkussens, dieren, zoals koeien en geiten, kippen, leuk om even langs te lopen. Na onze welverdiende pauze weer onze instrumenten gepakt om het publiek te vermaken, en ook Yvonne deed vanaf nu mee, ze zou eerst moeten werken, maar is toch nog gekomen fijn dat je er bij kon zijn Yvonne. Onze bijna vaste fans waren ook weer van de partij bedankt leuk dat jullie er waren. En er werd spontaan een polonaise ingezet, goed hoor dames van de markt!! Wat een warmte, maar wat gezellig is het om bij De Smulhoeve te mogen spelen, en wat een sfeer. We werden zelf getrakteerd op bitterballen, heerlijk! Na de bitterballen en een slok, en nog een prima stukje muziek was het weer gedaan met deze hele leuke middag.

Hartelijk dank aan de Smulhoeve, en wie weet tot de volgende keer.

Wilfred Wassink

Klik hier voor de foto’s 

Ouderen carnaval bij Carnavalsvereniging De Damzwabbers

Vandaag hebben De Blaasknarren het oudercarnaval muzikaal mogen opluisteren bij De Damzwabbers met Prins FoeFoe en zijn Page Sharon wat een feest! Met onze nieuwe mooie jassen, verzamelden we bij Pitch&Putt. na een heerlijk kop koffie, pakten we onze instrumenten uit en muziek nu op de goede volgorde, en alle aanwezigen werden versierd met een feesthoed en vlaggetje, kon het feest echt goed beginnen. De polonaise werd gestart uiteraard met op de dam daar zijn de zwabbers om de raad van elf en prins en page binnen halen. Daarna gingen we goed los, en bijna alle voetjes kwamen van de vloer. Alles verliep naar behoren, na onze eerste set was het weer tijd voor de Bingo! En ook de karaokemicrofoon kwam regelmatig langs de mensen en zongen uit volle borst mee. Na wat rust ging ons 2e setje van start, met hier en daar een hikje, (maar een kniesoor die daar op let), ging het weer zoals vanouds en de sfeer zat er prima in! Het publiek werd nogmaals vermaakt met karaoke en een dansje en zang van Prins Foefoe, met een aansluitende bingo. Onze laatste set werd ingezet, toch een beetje een treurige. Niet onze muziek hoor!! …maar omdat het de laatste set was van Josette Rotteveel, die heeft besloten om De Blaasknarren te verlaten…..  heel erg jammer Josette we gaan je missen, Bedankt voor je inzet voor onze club, en mocht je ooit weer mee willen doen ben je van harte welkom! De Knarren hebben vanmiddag weer een goed stukkie muziek neergezet, tijdens het ouderencarnaval van De Damzwabbers.

Damzwabbers bedankt voor deze leuke middag en graag tot de volgende keer.

Wilfred Wassink

Klik hier voor de foto’s 

44 jarig jubileum Carnavalsvereniging De Damzwabbers

Op 9 januari was het eindelijk zover!! Het langverwachte optreden van ons cluppie. We hebben lang gerepeteerd, geschaafd, en de laatste puntjes op de i gezet, om een goed stukje muziek neer te zetten. Om acht uur verzamelen bij “De vrolijke noot” om met een aantal te lopen naar Pitch & Putt waar het allemaal moest gebeuren. Daar aangekomen was het al een gezellige drukke boel, op het overdekte golfterrein konden wij onze spullen kwijt, ff door de draaideur dat was nog wel ff een lastig iets, als je grote trom of sousafoon speelt dat past niet!! Maar goed alles op zijn plek en toen wachten tot we aan de beurt waren voor onze langverwachte eerste set.

Om 21.55 uur was het eindelijk zover! Hier en daar werd nog even de muziek gecheckt, en kielen rechtgetrokken en hier en daar nog een hart onder riem gestoken. Wat ging ons eerste setje goed zeg, publiek kregen we mee helemaal prima en fijn om weer eens met z’n alle voor publiek te spelen. Na een kwartier was het weer gedaan en mochten we na veel complimenten te hebben ontvangen aan ons wel verdiende drankje beginnen, ook hebben we nog kunnen genieten van meerdere kapellen zoals onze Blaasbalgen, De Torrentrekkers en De Zwiebels.

Om 23.45 uur was het tijd voor onze 2de set. Daar was onze concentratie minder en ging het niet helemaal zoals bedacht, maar vergeet niet dat we van ver gekomen zijn, en dit toch een hele prestatie is na bijna 2 jaar niet optreden. Knarren wat hebben we het goed gedaan, en er is nog best genoeg werk aan de winkel maar dat gaat ons zeker lukken. Als alles in één keer goed zou gaan zou ook saai zijn! Maandag gaan we er weer vol voor! 30 januari 2016 is ons volgende optreden, daar gaan we ook weer vol voor. Damzwabbers bedankt voor de leuke avond.

Wilfred Wassink

 

Klik hier voor de foto’s