Zomermarkt Vlissingen 2024.

Tsjongejongejonge, wat was dát een gaaf optreden! Op zondag 21 juli 2024 was het vroeg opstaan, want om 08:15 uur zou de bus vertrekken naar Vlissingen, om daar de zomermarkt op de boulevard muzikaal op te vrolijken. Het hing er even om of we de bus beschikbaar konden krijgen, vanwege een mankementje, waardoor hij de weg niet op kon, maar dat werd toch op de valreep gefikst. Daar waren wij natuurlijk verschrikkelijk blij mee! Het was een kleine twee uur rijden, dus was er voor iedereen een lekker bakje koffie met een stroopwafel aan boord. De weersvoorspellingen waren behoorlijk twijfelachtig, maar we ‘zouden wel zien’.

Ter plaatse aangekomen, was er keurig op ons gerekend met een parkeerplek voor de bus en werden we opgevangen. Alleen stond er een soort Pipo-huifkar in de weg, waar een beroep moest worden gedaan op de chauffeurskunsten van Raymond. Dat was echt millimeterwerk ten top. En dat verdiende dan ook een overweldigend applaus!

We waren zeer ruim op tijd, dus was er nog tijd zat om op ons gemak een kijkje te nemen op de markt. Jeetje: daar kwam geen eind aan! Die liep helemaal tot aan het einde van de boulevard en die was lang! Er was van alles te vinden en de heerlijke etensgeurtjes waren ook niet van de lucht.

Om 12:00 uur was het dan zo ver: na onze instrumenten met toebehoren ontdaan te hebben van koffers, hoezen en kisten, werden de blaasinstrumenten gestemd en kon het optreden beginnen. We begonnen met nummer 1 uit ons muziekboekje. Dat is momenteel De Engelbewaarder. En daarna dweilden we over de markt en mochten wij naar eigen inzicht geschikte plekjes opzoeken om een paar nummers te spelen. Zo’n beetje alle nummers zijn daarbij uit de kast gehaald. Zelfs de weergoden werden er vrolijk van en die bleven ons in het zonnetje zetten. Ook de interactie met het publiek was geweldig. Het was gewoonweg hartje zomer op deze zomermarkt!!!

Onderweg kregen we ook nog her en der iets te drinken aangeboden en dat ging er met deze weersomstandigheden natuurlijk goed in. Aan het eind van de boulevard kregen wij ook nog het verzoek van de linedancegroep (waarvan de naam mij ontgaan is), om samen een showtje te maken op onze Engelbewaarder. Vonden wij helemaal prima natuurlijk en na wat gedronken te hebben, gaven de linedancers op onze muziek een show weg en als extra’tje deden we hetzelfde met Dan Ben Ik Weer Thuis. Deed me denken aan mijn tijd bij de drumband met majorettes. 😊

Daarna dweilden wij op dezelfde wijze weer terug over de boulevard en maakten we met behulp van een passant nog een mooie groepsfoto. Uiteindelijk kwamen we weer retour bij de bus en werd er weer druk ingepakt en ingeladen, waarna Raymond ons weer veilig terug bracht.

We kunnen terugzien op een geweldige dag en bedanken wij MACentertainment voor de uitnodiging en de Zomer Zondag Boulevard Markt Vlissingen voor de gastvrijheid tijdens dit prachtige optreden!