VLAARDINGER BLAASFESTIVAL 2023

Zondag 26 maart 2023 beloofde weer een leuke en gezellige dag te worden voor onze feestkapel, want wij waren wederom uitgenodigd om onze muzikale vaardigheden te mogen komen vertonen op het Vlaardinger Blaaskapellenfestival in partycentrum ’t Prikkewater Packhuys. Hiervoor verzamelden wij in de loop van de ochtend ter plaatse, daar onze bus helaas niet kon rijden omdat er geen chauffeur beschikbaar was. Tja… al komt dat (gelukkig) niet vaak voor; het kan ook gebeuren.

Bij de zij-ingang werden wij, zoals altijd, weer hartelijk ontvangen en konden wij meteen doorlopen naar onze “oude vertrouwde plek”, waar onze instrumenten even konden acclimatiseren, zodat wij even lekker aan de koffie konden gaan van de verkregen consumptiemuntjes. Om 12:00 uur gaf Foutje Bedankt de aftrap met de eerste set op deze middag. Wij hadden nog ruimschoots de tijd, die wij dan ook benutten om buiten een nummertje in te spelen en te stemmen. Ook daarna hadden we nog tijd over om optredens van de andere orkesten te bewonderen, een praatje te maken met de vele bekenden die we tegenkwamen of ons gewoon even te onttrekken uit het feestgeweld. Ieder orkest werd geacht twee sets te brengen, dus dat was best relaxed. Stressen was dan ook nergens voor nodig: gezellig met elkaar muziek maken en een mooi feest bouwen was immers de norm voor deze dag en dat zat helemaal goed, kan ik u vertellen. Wie niet geweest is, heeft echt wat gemist!

Het festival kende wel een klein wedstrijdelementje, waarvan de jurering in handen was van van de orkestleden zelf; de bedoeling was om elkaar te beoordelen. Om kort te gaan: de wisselbokaal mocht deze keer mee naar “huis” met CV De Pierewaaiers, die dus nog even mochten blijven om een royale toegift te geven. De klok tikte inmiddels 18:00 uur aan en was het feest ten einde, waarbij de zalen dan ook weer langzaam leeg liepen.

Wij kunnen terug kijken op een geweldige middag, waarop we veel gelachen hebben en mooie muziek hebben gehoord en gemaakt. Vanaf deze plek willen wij dan ook nogmaals de organisatie van die mooie festijn bedanken voor de uitnodiging en gastvrijheid!

Maar was dit feest voor De Blaasknarren hiermee afgelopen? Uh… even terugdenken hoor… nee, eerlijk gezegd niet!

Met een leuke groep van zo’n 10 man gingen we na afloop aan de wandel richting het clubhuis van De Haringkoppen, waar we het ons ter overbrugging van de tijd nog even gezellig mochten maken. Tegen zevenen gingen onder begeleiding van onze stadsgids Martijn wederom aan de wandel richting Grieks Specialiteitenrestaurant Delphi, waar hij een tafel had gereserveerd. Daar werden we hartelijk ontvangen door het personeel en werd ons onze tafel gewezen op de eerste etage, waar we nog heerlijk getafeld hebben en veel lol gemaakt. Om kort te gaan: het was supergezellig! “Geweldig initiatief, Martijn; mag je vaker doen.” (hahaha)