Rolstoelvierdaagse Sammersbrug.

Op donderdag 25 mei 2023 waren wij uitgenodigd om de rolstoelvierdaagse muzikaal te omlijsten voor WZH Sammersbrug in Rijswijk. De bus was deze keer niet beschikbaar, want ook onze collega’s van de Blaasbalgen hadden deze avond een optreden, maar met minder ideale parkeermogelijkheden.

Rond 19:15 uur aangekomen op de parkeerplaats van Sammersbrug werd er meteen uitgeladen en we zochten onze speelplek voor de hoofdingang op om een paar nummertjes in te spelen. Het weer was best goed, maar we waaiden wel uit ons jasje. Na een paar nummers lekker ingeblazen, ingetrommeld en ingebekkend te hebben, arriveerde de stoet van deelnemers met hun begeleiders en bleef men staan om ons leuke orkest te aanschouwen en te horen. Na een paar nummers werd iedereen gemaand om naar binnen te gaan, vanwege de harde wind, en werden wij ook meteen uitgenodigd om ons concert binnen voort te zetten, waar wij graag aan voldeden. Eenmaal binnen kreeg Wilfred van een paar meiden de vraag of hun opa, die “vroeger grote trom sloeg bij de mariniers”, een moppie mee mocht doen op de grote trom. Wilfred zou Wilfred natuurlijk niet zijn, als hij daar ‘nee’ tegen zou zeggen en zo gezegd, zo gedaan: na een aantal nummers en een kleine pauze, toen we weer opgesteld stonden voor het tweede gedeelte, kwam er een rollator aanrijden met opa eraan. Door zijn kleindochter werd hij ondersteund van zijn rollator naar de grote trom en nam de rechterstok van Wilfred over. Ons concert werd voortgezet en opa stortte zich vol overgave op het rechtervel van de grote trom. Dat hij bij de marine heeft gezeten, wil ik best geloven, want hij sloeg er flink op los onder de slogan “het hoeft niet mooi te zijn, als het maar hard is”. Opa was daarna niet meer weg te slaan en heeft tot en met de laatste noot meegespeeld. Hij heeft er zichtbaar in volle teugen van genoten en dat zien wij graag! Ook vanuit de zaal werd er leuk meegedaan en tijdens het spelen van Always On My Mind raakte zelfs iemand helemaal ontroerd en in dikke tranen. Wellicht zal deze mevrouw bepaalde herinneringen aan dit nummer hebben. We hebben lekker ‘losse nummers’ die één voor één tactisch werden uitgekozen door onze maestro Martijn.

 

Het was een kort, maar erg leuk avondje optreden. Via deze weg bedanken wij Debbie, Aad en Arie voor het invallen. Ook een erg heugelijk feit was, dat Petra er weer “ouderwets gezellig” bij was na haar medische tegenvaller en al moet ze nog voorzichtig aan doen; het gaat gelukkig de goede kant op en daar zijn we allemaal blij mee!

 

Om terug te komen op het optreden, willen wij langs deze weg de organisatie van de rolstoelvierdaagse van WZH Sammersbrug hartelijk bedanken voor de uitnodiging en de gastvrijheid.