Avondvierdaagse Gouda.

Op woensdag 24 mei 2023 waren wij uitgenodigd om te komen spelen op de jaarlijkse avondvierdaagse te Gouda. Om 17:15 uur vertrokken wij dan ook met de bus, bestuurd door buschauffeur Ed, die er natuurlijk weer een veilige, behouden reis van maakte. Na een half uurtje ‘tuffen’ kwamen wij aan op het Driewegplein, waar de bus redelijk goed geparkeerd kon worden. Daar was het uitladen, en te voet naar een voortuin op de Rentmeesterslag, waar men er al helemaal klaar voor was. Er stonden kraampjes met heel, héél veel stroopwafels en flesjes water voor de passerende deelnemers. Veel mensen van de organisatie waren aanwezig en het was allemaal ‘op en top’ georganiseerd. Onze opdracht luidde, dat wij zouden gaan spelen als er wandelaars voorbij kwamen. En die kwamen, kan ik u wel vertellen!

We begonnen gewoontegetrouw met een inspeelnummer. Dat bleek een zeer toepasselijk nummer te zijn voor dit optreden; een nummer van Jan Smit. Af en toe kwam er een klein clubje lopers langs, die wij natuurlijk tijdens het passeren trakteerden op een feestelijk muziekje. “Lekker relaxed toch?”, zou je misschien kunnen denken. Maar niet alles is wat het lijkt en al vrij gauw konden we onze borst nat maken én ons hart ophalen met het passeren van wel honderden, zoniet een paar duizend lopers; er leek geen einde aan te komen! Deelnemers waren welkom in de leeftijd van 4 tot 100, aldus de info op de website. Er deden vooral heel veel jonge schoolkinderen met hun klas aan mee, met logo’s van hun school op hun shirt. Echt hartstikke leuk om te zien!

Tijd voor pauze was er nauwelijks en hebben we lekker ‘ouderwets gezellig’ ongeveer een uur achter elkaar staan te knallen! Om terug te komen op ons inspeelnummer, hebben we inderdaad ‘heel veel benen mogen volgen’!

Het was echt gigantisch gaaf en we hadden mooi weer. Ook de busreis verliep vlekkeloos zonder file en met een gezellige sfeer. Het was een erg leuke avond en hopelijk mogen wij volgend jaar ons muzikale steentje weer komen bijdragen. In elk geval willen wij vanaf deze plaats de organisatie van dit schitterende evenement hartelijk bedanken voor de uitnodiging en de gastvrijheid!