De Knarren zwabberen er op los!

Tsjongejongejongejonge, wat was dát een leuk weekend: het aller-, aller-, allereerste weekend van februari 2023! Daarin hadden wij de eer en het genoegen de feestzaal van Carnavalsvereniging De Damzwabbers extra te mogen komen versieren met onze muzikale feestslingers.

Het ging een bijzonder optreden worden, want op de valreep was onze muzikaal leider/contactpersoon/1ste trompettist Petra thuis met corona en onze andere 1ste trompettist Martijn kon even niet blazen om medische redenen, maar was er wel gezellig bij. Gelukkig zijn er toch ad-hoc vervangers gevonden, zodat het optreden toch door kon gaan. Zo hebben Alissa, Gert-Jan en Aad de trompetsectie opgevangen en Hennie nam de muzikale leiding op zich en onderhield de contacten met de opdrachtgever. En zo was alles toch goed ondervangen. Vanaf deze plaats bedanken wij deze mensen nogmaals van harte voor hun inzet in dezen! Daar waren we verschrikkelijk blij mee.

Maar goed; we dwalen af. Zoals afgesproken verzamelden we op zaterdag 4 februari om 20:20 uur bij de kantine van sportvereniging RKAVV in Leidschendam. De commissiekamer fungeerde deze avond als “Knarrenkast”, waar we onze koffers en andere benodigdheden kwijt konden en onze instrumenten konden stallen op de momenten dat we niet speelden. Er waren al aardig wat mensen aanwezig en ook klonk er gezellige muziek uit de kantine van DJ Jan Groeneweg. Om negen uur was het dan zo ver. Wij begaven ons naar de zaal, richting het podium, waar wij begonnen met “Op de dam daar zijn de Zwabbers” en “Ik kom uit Leidschendam”. Op deze muzikale klanken vond meteen ook de intocht plaats en kwam de polonaise de zaal in, bestaande uit de Prins & Page, de Nar, de Tussendoortjes, Raad en Bestuur, gastraden en natuurlijk ook carnavalsgasten die aan wilden sluiten. Een welkomstwoord van de Prins en Page volgde en de rest van onze eerste set, die net als de andere sets met zorg door Hennie waren samengesteld, volgde. Daarbij gingen heel veel voetjes van de vloer en ook de polonaises waren niet van de lucht. Een klein half uurtje later liepen we al spelend de zaal uit en was het tijd voor een gezellig drankje en lekker feesten, want het was de beurt aan DJ Jan Groeneweg om met zijn muziek het publiek te entertainen. En dat ging hem prima af; dat was wel duidelijk.

Zo hebben wij om toerbeurt met de DJ de muzikale invulling verzorgd en bij elkaar vier setjes gebracht, zoals dit was afgesproken. Omstreeks 00:20 uur was ons laatste setje dan ook uitgespeeld en werd er na een afzakkertje weer huiswaarts gekeerd, waarmee voor ons deze geweldige avond ten einde was. Het was TOP!