Mystery set Dorst

Op zaterdag 21 april 2018 was ons een eervolle uitnodiging toebedeeld om deel te nemen aan een jaarlijks terugkerend dweilfestival, genaamd `Mystery Set Party 2018`, georganiseerd door Dweilorkest DORST Mijdrecht. Hieraan deden vijf orkesten mee, met name De Furietoeters, Blaasvaak, De Damstampers, De Blaasknarren en uiteraard DORST himself.

Er werd verzameld bij de Vrolijke Noot en rond 20:00 uur vertrok de bus richting De Notenkraker, het clubgebouw van DORST. Bij binnenkomst werden wij hartelijk ontvangen met een lekker bakje koffie of frisdrankje, waarna DORST het festival opende met hun openingsset, waarop het muziekfeest volledig los kon gaan. En een muziekfeest was het, want iedereen had zich goed voorbereid op hun nieuwe set(s) voor 2018 en de sfeer zat er al gauw goed in. Regelmatig liep er spontaan een polonaise door de zaal. Ook was er een dj aanwezig, die ter afwisseling voor de nodige discomuziek garant stond.

Na de pauze besloeg DORST wederom het podium en presenteerde haar nieuwe set voor 2018. Een erg mooie set! Daarna brachten de andere orkesten ook hun tweede set ten tonele en mocht men de juryrapportages in ontvangst nemen, met name een geschreven- en een ingesproken beoordeling op de wijze zoals op het WMC, wat uniek is tijdens een dweilorkestenfestival! De jurering was in handen van de wel bekende juryleden Michel Guldenmundt en Richard Wortel

Na afloop was er nog tijd voor een drankje en een babbeltje en begaven de leden van onze feestkapel zich richting bus, waarmee ze moe, maar voldaan van een leuke, gezellige, muzikale avond, door onze Wim werden terug gebracht naar de Vrolijke Noot. Daar was het nog even de boel uitladen in alle stilte, want het was inmiddels rond de klok van 01:30 uur, waarna een ieder huiswaarts keerde.