Festival Katwijk aan de Rijn

Eindelijk was het dan weer zo ver: De Blaasknarren mochten op zaterdag 25 augustus 2018 afreizen naar Katwijk om een viertal sets te spelen op de 18de editie van het Open Zuid-Hollandse Blaaskapellenfestival in Katwijk aan den Rijn, waar dan ook hard voor geoefend was en ook een week eerder dan gepland begonnen was met repeteren na de zomerstop. Het was voor ons geen onbekend terrein, want in 2016 mochten wij ons er ook laten horen. En we hadden er zin in!!!
Natuurlijk was het eerst verzamelen bij de Vrolijke Noot, waar de bus klaar stond om ingeladen te worden en de koffie klaar stond om opgedronken te worden. Om 10:30 uur stapten wij dan ook zoals afgesproken in de bus, waarmee wij vertrokken richting het festival. Bij aankomst was er keurig een plaats voor onze touringcar gereserveerd, dus waren wij al gauw uitgestapt en uitgepakt. Met instrument begaven wij ons naar de feesttent, om onze aanwezigheid te melden bij de organisatie en kregen wij ook wat programma’s met plattegrondjes en consumptiebonnen uitgereikt. Ook mochten we er een lekker vers bakkie koffie pakken, waarna wij maar meteen richting Podium 4 gingen, waar wij dienden te starten. Op ons pad naar dit podium zagen wij de vele kraampjes, voertuigen van de oldtimershow (met 70 voertuigen), de kermis en nog veel meer in de “opstartmodus”. Er was echt van alles te beleven!

Toen wij bij het podium aankwamen, hadden wij nog ruim de tijd om in te spelen en wat passages uit de set door te nemen. Het eerste optreden liep naar ons gevoel heel lekker en toen deze afgelopen was, was de tijd aangebroken om deel te nemen aan de lunch, die weer geweldig georganiseerd was. Er waren verse broodjes kaas en ham en ook kon je melk pakken naar behoefte. Na dit gezellige samenzijn namen wij onze instrumenten weer ter hand en begaven wij ons naar het volgende podium en hebben we verspreid over de middag nog drie optredens verzorgd, die ons prima afgingen. Onze laatste set speelden wij op het hoofdpodium, waar het een drukte van jewelste was. Om 16:45 uur verliet de laatste kapel het podium en werd de muzikale omlijsting voortgezet door zanger Alex, die het publiek verder vermaakte met het Nederlandse lied. Even later vond de prijsuitreiking plaats en om de verkeerschaos voor te zijn, stapten wij om 17:30 uur de bus weer in richting Vrolijke Noot, waar we nog een gezellig afzakkertje hebben genomen, om daarna moe, maar voldaan van een geweldige dag huiswaarts te keren.

Gelukkig hebben we het ondanks de dreigende weersvoorspellingen droog gehouden en bleken de weergoden ons toch wel goed gezind! In de middag brak er nog een fikse regenbui uit, maar toen hadden wij net pauze in een prima schuil-locatie. En in de loop van de middag brak zelfs de zon door en werd het nog zomers warm ook!
Alhoewel wij geëindigd zijn op de 12de plaats (van de 15 kapellen), hebben wij er niet minder plezier om gehad en genoten van deze dag. En dat is toch altijd maar weer het belangrijkste! Zowel de 1ste prijs als de publieksprijs werden toebedeeld aan De Flierefluiters uit Sassenheim.

“Beste Flierefluiters, via deze weg van harte gefeliciteerd!”

 

Geef een reactie