Blaasknarren 1ste keer op Kakofonie Reeuwijk!

Op zaterdag 28 januari 2023 was het dan toch eindelijk zo ver: onze eerste deelname aan de alom bekende Kakofonie in Reeuwijk. SPANNEND! Dit festival droeg vooral een carnavalesk karakter, hadden wij begrepen en dat deed ons besluiten om in carnavalsoutfit te gaan, wat ook – net als in 2019 – weer  een hoop creativiteit en voorpret met zich meebracht. Als ontzettend fijne bijkomstigheid valt ook nog te benoemen dat sinds begin januari ook onze mooie, knusse, gezellige touringcar weer de straat op kan en mag en mochten wij, de Blaasknarren, de spits afbijten naar dit toonaangevende festival! Ed van Helden beet met ons mee (de spits af) als buschauffeur, waarvoor natuurlijk onze grote dank.

Zoals afgesproken was het rond 18:30 uur verzamelen in de Vrolijke Noot en een gedeelte van de leden ging rechtstreeks. Het voelde weer erg fijn en vertrouwd om weer met de bus naar het optreden te gaan. We hadden dan ook een hoop lol in de bus. Aangekomen bij de Kakofonie in Reeuwijk werd er uitgeladen en was er in een aparte ruimte voor elk orkest een lange tafel gereserveerd waar wij onze spullen op kwijt konden. Maar wat was het daar krap met zo veel mensen in de zaal. Het was passen en meten om je instrument in orde te krijgen, maar het is allemaal gelukt.

Na een lekker bekertje koffie begaven wij ons naar de grote zaal, waar we na de officiële opening en het eerste optreden van de Batenbouwers, omstreeks 20:30 uur als tweede orkest onze set ten gehore brachten, nadat we uitgebreid waren voorgesteld aan het publiek door de presentator. De set kwam naar ons gevoel uitstekend uit de verf, wat zich ook wel vertaalde in de interactie van het publiek en ook werd er nog spontaan en met succes een stuk extra show ingelast door onze trombonist/entertainer Hennie. Na onze set volgde een zeer royale pauze, want onze tweede opwachting was pas tegen 22:30 uur. In deze pauze werd er natuurlijk veel plezier gemaakt en ook de optredens van de andere orkesten werden volop bewonderd. Het was supergezellig!!! Rond genoemd tijdstip was het tijd voor onze tweede en laatste set. Dat vond plaats in de kleine zaal. Daar hadden wij dan ook een stuk minder ruimte en stonden we, na wat passen en meten om het hele orkest op- en voor het podium te krijgen, behoorlijk hutje op mutje te spelen, maar het was te doen.

Rond de klok van 00:45 uur vond de grote finale plaats, waar alle kapellen aan meededen; u kent het wel. Na de finale kwamen de stemmingsladys binnen voor de bekendmaking en uitreiking van de Kakofoon, die was vastgesteld door de stemmingsmeters. Uit elke club moest namelijk een stemmingsmeter worden gekozen, die de andere verenigingen met behulp van een lijst beoordeelden op verschillende criteria, waar dan uiteindelijk de winnaar uit voort moest vloeien. Namens de Blaasknarren was dit Hennie, die unaniem gekozen was door de leden. De Kakofoon was sinds 2020 in bezit geweest van Dameskapel De Chicas (door de coronacrisis), die hem op deze avond persoonlijk mocht overdragen aan de winnaar van Kakofonie 2023: De Duveldragers. Vanaf deze plek willen wij De Duveldragers dan ook hartelijk feliciteren!!! Deze “champions” werden geacht nog even te blijven om er nog even een finale set uit te knallen, waarbij de zaal langzaam maar zeker leeg liep – velen hadden nog een behoorlijke thuisreis voor de boeg – en dit geweldige evenement rond de klok van twee ten einde was.

Het was een avond waar we nog lang met plezier aan terug zullen denken. Lekker gespeeld en het was super-, supergezellig! Vanaf deze plaats willen wij de organisatie hartelijk bedanken voor de uitnodiging en de gastvrijheid.