Blaasknarren op de Zoetermeerse Rolstoelvierdaagse

Het was donderdag 17 mei 2018 vroeg in de avond dat De Blaasknarren geacht werden af te reizen naar Zoetermeer om de intocht van de rolstoelvierdaagse muzikaal op te luisteren bij verpleeg- en verzorgingstehuis WelThuis Buytenhaghe. Dit is een jaarlijks evenement, welke georganiseerd wordt door Palet Welzijn en bedoeld is voor een ieder, die voor langere afstanden afhankelijk is van een rolstoel.

Omstreeks 18:45 uur vertrokken wij dan ook vanaf De Vrolijke Noot met onze mooie touringcar, die deze keer werd bestuurd door Hennie. Rond 19:15 uur arriveerden wij voor de ingang van het tehuis, het instrumentarium werd druk uitgeladen en we mochten meteen aan de bak. Eerst een paar nummers inspelen en na die paar nummers was een spandoek van het begin van de rolstoelstoet al in zicht (ze kwamen er letterlijk mee ‘over de brug’) en konden wij er meteen het daadwerkelijke optreden aan vast knopen. O, wat was dát heerlijk spelen: lekker veel losse nummers uit de oude doos, die lekker in het gehoor lagen en lekker weg te spelen waren!

Na een flink aantal nummers gespeeld te hebben, waren alle deelnemers binnen en was het ook voor ons tijd om naar binnen te gaan, wat sommige leden een behoorlijke verademing vonden, want er stond best een koude wind. Eenmaal binnen betraden wij meteen het podium, want we gingen gewoon door met een uitgebreid binnen concert. Na het eerste nummer volgde een openingsprevelement van de organisatie, gevolgd door een introductiepraatje van Hennie, waarna weer veel klassieke meezingers uit de kast werden gehaald. Toen de pauze was aangebroken, kregen we een hapje en een drankje aangeboden. En toen de pauze voorbij was, werd de microfoon weer ter hand genomen met de mededeling, dat er een jarige in het midden was. Natuurlijk werd hier door De Blaasknarren op ingespeeld met het alom traditiegetrouwe Lang Zal Die Leven, waarna het tweede gedeelte aanving met Jij Denkt Maar Dat Je Alles Mag Van Mij (lekker tegenstrijdig weer hahaha). Het tweede gedeelte was eigenlijk geen gewoon optreden, maar meer een “muzikaal verwen arrangement” te noemen. De aanwezigen zaten zichtbaar te genieten en al spelend genieten wij daar dan weer van. Complimenten voor Hennie, die het optreden op een leuke en ontspannende manier aan elkaar vast babbelde en ook de manier waarop hij ‘zomaar even vanuit het niks’ aan het eind Het Dondert En Het Bliksemt combineerde met You’ve Got A Friend. “Top gedaan man!”

Na het optreden zijn we meteen afgetaaid, zodat de bewoners rustig naar hun appartementen konden worden terug gebracht. Ook in de bus was het nog even gezellig. We kunnen terug kijken op een mooi en geslaagd optreden.

Ed Gahr.

Geef een reactie