Blaaskapellenfestival Katwijk aan den Rijn.

Op zaterdag 31 augustus 2019 was aan ons de eer toebedeeld om onze muzikale prestaties te showen tijdens het jaarlijkse, alom bekende Blaaskapellenfestival in Katwijk aan de Rijn. “Toebedeeld”, omdat dit festival eigenlijk op de agenda stond van de Blaasbalgen, maar door omstandigheden kon dit voor hun niet doorgaan en is dit stokje aan de Knarren overgedragen.
Met de bus, bestuurd door Ed, vertrokken wij zodoende rond 10:45 uur en bij aankomst konden wij meteen de instrumenten uitpakken, even een half nummertje inspelen, ons begeven naar het eerste podium (podium 4 op de Commandeurslaan) en vrijwel meteen beginnen, want wij mochten om 12:00 uur de spits afbijten. Er was tropisch weer voorspeld en dat was al vroeg te merken. De nodige zweetdruppeltjes begaven zich dan ook bij veel leden massaal door de nooduitgangen en een aantal leden was zelfs zo verstandig om bij aankomst even goed te smeren en zich te wapenen met een flesje water.
Voor ons gevoel rolde de eerste set er meteen al lekker uit en toen we daarmee klaar waren, mochten we aan de broodjes en slaatjes, aangeboden door de organisatie, wat er natuurlijk goed in ging. Ook werden wij door Bert verblijd met wat consumptiebonnen.
Tussen ieder optreden zat een kleine anderhalf uur pauze, wat eigenlijk geen overbodige luxe was, omdat het van het ene naar het andere podium nog een flinke wandeling was. Maar ook verschaften deze royale pauzes ruime tijd om naar de andere orkesten te kijken.
Om een lang verhaal kort te maken, hebben wij verspreid over de hele middag op vier verschillende podia onze wedstrijdset van Hulst ten gehore gebracht en naar ons idee liep het, ondanks de bloedhitte, behoorlijk gesmeerd. Het was een erg leuke dag!