25e Hulster dweilfestival

Zondag 27 mei 2018, eindelijk was het dan zo ver: De Blaasknarren hadden de eer en het genoegen hun muzikale kunnen ten toon te spreiden in het Zeelandse Hulst, waar voor de 25ste keer het dweilfestival werd georganiseerd: de jubileumeditie! In de ochtend werd er dan ook verzameld bij de Vrolijke Noot, zodat we zoals afgesproken rond de klok van 09:30 uur konden vertrekken. Gezien de verwachte temperaturen waren wij gekleed in onze meest populaire outfit: polo met korte broek. “Meest populair”, omdat dat altijd betekent, dat er bloedmooi weer wordt verwacht. En dat werd het ook! Tropisch warm met zo’n 28 tot meer dan 30 graden: goed voor een goede opkomst van het publiek, goed voor de horeca, goed voor de interactie met het publiek…

Dit maal werd de bus bestuurd door Wouter van CV De Damzwabbers, waarvoor uiteraard onze grote dank!!! Ook gaat onze dank uit naar Chantal, Anita en Bart voor het versterken van onze gelederen. De reis naar Hulst was wat langer als dat wij doorgaans gewend zijn, namelijk zo’n twee uur, maar we wisten er een gezellige boel van te maken. Rond twaalven waren we aan de Bierkaai: de verzamelplaats waar alle 20 orkesten, ofwel 400 muzikanten, bij elkaar kwamen. Daar mochten we beginnen met koffie, een koek en een lekker broodje. Je kon naar behoefte pakken en de lunch was werkelijk geweldig verzorgd! Buiten je eigen schuld kon je er niets tekort komen. Meteen werd er ook kennis gemaakt met de begeleiders Geert en Peter, waarvan we ook allemaal een jubileumspeldje kregen uitgereikt. Na deze warme ontvangst begaven wij ons naar het startpunt van de stoet. Wij waren het tweede orkest. Onverwacht werd aan mij (Ed) de taak toebedeeld om samen met een bassdrummer voorop te gaan ter begeleiding van de stoet. Grappig om te doen! Met 20 orkesten achter ons liepen we met muziek (Leutig Is’t Om In Ulst Te Zijn) naar de Grote Markt, waar na de toespraak van burgemeester Mulder alle orkesten zich georganiseerd verspreidden over het gezellige vestingstadje Hulst en “hun ding gingen doen”.

Wij werden door onze begeleiders naar De Basiliek gedirigeerd. Daar aangekomen hadden wij ruimschoots de tijd, want we waren pas tegen tweeën aan de beurt, en we gebruikten deze royale pauze voor een warming up, in de vorm van het oude, vertrouwde Adio Amore en het doornemen van een aantal passages en overgangen in onze nieuwe set. Even daarna was het tijd voor ons eerste optreden. Voor ons gevoel “gleed die er lekker doorheen” en eigenlijk gingen we de hele dag tijdens de optredens lekker los en dat moeten we hebben! Daar tussendoor waren lange pauzes, maar dat mocht onze pret niet drukken, want we konden ons prima vermaken met de muzikale prestaties van de andere orkesten. Om kort te gaan was het een heerlijke, beregezellige dag. Ik denk dat ik namens alle leden kan zeggen dat het “genieten was op een heel hoog level” .

Rond 17:30 uur was het eigenlijk klaar voor alle orkesten en werd het muzikale vermaak overgenomen door niemand minder dan Susanne de Rooij, zangeres en entertainer uit het niet mis te verstane pittoreske stadje Den Haag . Zo rond 18:00 uur was het tijd voor de prijsuitreiking en uiteraard werd begonnen met de wedstrijdklasse: wij feliciteren De Flierefluiters met de 1ste plaats. Zij mochten huiswaarts gaan met de wisselbeker en een leuke geldprijs. Ook feliciteren wij Toeter Nog Maar Eén en de Koetillers met de 2de en 3de plaats. In de leutklasse mocht Bluswerruk zich gelukkig prijzen met de 1ste plaats

Vrijwel meteen na de prijsuitreiking hadden wij het voorrecht om weer plaats te mogen nemen in onze mooie touringcar, want we hadden nog een paar uur te reizen, ondanks dat het naar vermoeden nog lang leutig was om in Hulst te zijn. Onderweg nog een hele leuke en gezellige hamburgerstop gemaakt bij Mc. Donalds en verder verliep de terugweg erg rustig. Eén ding is zeker: we hebben een geweldige dag gehad!

 

Blaasknarren op de Zoetermeerse Rolstoelvierdaagse

Het was donderdag 17 mei 2018 vroeg in de avond dat De Blaasknarren geacht werden af te reizen naar Zoetermeer om de intocht van de rolstoelvierdaagse muzikaal op te luisteren bij verpleeg- en verzorgingstehuis WelThuis Buytenhaghe. Dit is een jaarlijks evenement, welke georganiseerd wordt door Palet Welzijn en bedoeld is voor een ieder, die voor langere afstanden afhankelijk is van een rolstoel.

Omstreeks 18:45 uur vertrokken wij dan ook vanaf De Vrolijke Noot met onze mooie touringcar, die deze keer werd bestuurd door Hennie. Rond 19:15 uur arriveerden wij voor de ingang van het tehuis, het instrumentarium werd druk uitgeladen en we mochten meteen aan de bak. Eerst een paar nummers inspelen en na die paar nummers was een spandoek van het begin van de rolstoelstoet al in zicht (ze kwamen er letterlijk mee ‘over de brug’) en konden wij er meteen het daadwerkelijke optreden aan vast knopen. O, wat was dát heerlijk spelen: lekker veel losse nummers uit de oude doos, die lekker in het gehoor lagen en lekker weg te spelen waren!

Na een flink aantal nummers gespeeld te hebben, waren alle deelnemers binnen en was het ook voor ons tijd om naar binnen te gaan, wat sommige leden een behoorlijke verademing vonden, want er stond best een koude wind. Eenmaal binnen betraden wij meteen het podium, want we gingen gewoon door met een uitgebreid binnen concert. Na het eerste nummer volgde een openingsprevelement van de organisatie, gevolgd door een introductiepraatje van Hennie, waarna weer veel klassieke meezingers uit de kast werden gehaald. Toen de pauze was aangebroken, kregen we een hapje en een drankje aangeboden. En toen de pauze voorbij was, werd de microfoon weer ter hand genomen met de mededeling, dat er een jarige in het midden was. Natuurlijk werd hier door De Blaasknarren op ingespeeld met het alom traditiegetrouwe Lang Zal Die Leven, waarna het tweede gedeelte aanving met Jij Denkt Maar Dat Je Alles Mag Van Mij (lekker tegenstrijdig weer hahaha). Het tweede gedeelte was eigenlijk geen gewoon optreden, maar meer een “muzikaal verwen arrangement” te noemen. De aanwezigen zaten zichtbaar te genieten en al spelend genieten wij daar dan weer van. Complimenten voor Hennie, die het optreden op een leuke en ontspannende manier aan elkaar vast babbelde en ook de manier waarop hij ‘zomaar even vanuit het niks’ aan het eind Het Dondert En Het Bliksemt combineerde met You’ve Got A Friend. “Top gedaan man!”

Na het optreden zijn we meteen afgetaaid, zodat de bewoners rustig naar hun appartementen konden worden terug gebracht. Ook in de bus was het nog even gezellig. We kunnen terug kijken op een mooi en geslaagd optreden.

 

Mystery set Dorst

Op zaterdag 21 april 2018 was ons een eervolle uitnodiging toebedeeld om deel te nemen aan een jaarlijks terugkerend dweilfestival, genaamd `Mystery Set Party 2018`, georganiseerd door Dweilorkest DORST Mijdrecht. Hieraan deden vijf orkesten mee, met name De Furietoeters, Blaasvaak, De Damstampers, De Blaasknarren en uiteraard DORST himself.

Er werd verzameld bij de Vrolijke Noot en rond 20:00 uur vertrok de bus richting De Notenkraker, het clubgebouw van DORST. Bij binnenkomst werden wij hartelijk ontvangen met een lekker bakje koffie of frisdrankje, waarna DORST het festival opende met hun openingsset, waarop het muziekfeest volledig los kon gaan. En een muziekfeest was het, want iedereen had zich goed voorbereid op hun nieuwe set(s) voor 2018 en de sfeer zat er al gauw goed in. Regelmatig liep er spontaan een polonaise door de zaal. Ook was er een dj aanwezig, die ter afwisseling voor de nodige discomuziek garant stond.

Na de pauze besloeg DORST wederom het podium en presenteerde haar nieuwe set voor 2018. Een erg mooie set! Daarna brachten de andere orkesten ook hun tweede set ten tonele en mocht men de juryrapportages in ontvangst nemen, met name een geschreven- en een ingesproken beoordeling op de wijze zoals op het WMC, wat uniek is tijdens een dweilorkestenfestival! De jurering was in handen van de wel bekende juryleden Michel Guldenmundt en Richard Wortel

Na afloop was er nog tijd voor een drankje en een babbeltje en begaven de leden van onze feestkapel zich richting bus, waarmee ze moe, maar voldaan van een leuke, gezellige, muzikale avond, door onze Wim werden terug gebracht naar de Vrolijke Noot. Daar was het nog even de boel uitladen in alle stilte, want het was inmiddels rond de klok van 01:30 uur, waarna een ieder huiswaarts keerde.

 

Blaasknarren op Brabants Carnaval

Het was zaterdag 11 februari 2018, een dag waar wij ons allen al lange tijd op verheugd hadden: lekker met de muziek naar de carnaval in het mooie, carnavaleske Noord Brabant! Het weer was wat twijfelachtig, maar bleef zich toch de hele dag vrij netjes gedragen. We hadden lekker kunnen uitslapen, want we hoefden pas in de loop van de ochtend te gaan rijden. Eenmaal in de bus werden wij verrast met Bossche Bollen van de Prins en Page van Blaasbalgië, om ons een hart onder de riem te steken. Dit werd door een ieder dan ook verschrikkelijk gewaardeerd! “Nog bedankt, Prins Infra en Page Josje, we hebben ervan genoten!!!”

Compleet met koffie en Bossche Bollen aan bord vertrokken wij dus met onze mooie touringcar, bestuurd door onze topchauffeur Wim, richting Vught. Wij werden daar om te beginnen in “café Beleef” verwacht om lekker in te spelen. Toen later het café ‘gezellig vol’ begon te lopen, brachten wij natuurlijk ook onze carnavalssets ten gehore, wat ons prima afging gelet op het feit dat we al lange tijd niet meer buiten het leslokaal hadden gespeeld. Al snel begonnen we aardig los te komen. Leuk om te vermelden is, dat wij onze sets steeds begonnen met het op de valreep ingestudeerde “Hallo Allemaal” van De Luizenmoeder met een nog op de laatste repetitie aangepaste tekst (zie foto) en vervolgens in de laatste week nog ‘even gauw’ een meezingbord voor het publiek in elkaar was getimmerd en beplakt door klusknar Sjaak en crea-knar Margaret. In de loop van de middag konden wij de Vughtse carnavalsoptocht bewonderen, waarna we geacht werden om, na het spelen van een laatste setje in de kroeg, de bus weer in te stappen.
Op naar het clubhonk van CV en Blaaskapel De Knolderapen, waar we op een groot podium voor een grote, bomvolle zaal vol feestgedruis nog even lekker mochten knallen! Wat was dat gaaf!!! Na dit optreden mochten we er nog even iets drinken en weer terug de bus in, want er waren voor ons twee lange tafels gereserveerd in het gezellige wokrestaurant De 4 Kolommen in Vught. Bij aankomst bleek er al een carnavalsvereniging binnen te zitten met hetzelfde idee, dus de sfeer zat er meteen al flink in; er werd gezongen, gelachen, gedronken en goed gegeten. Nou, als dat niet de ultieme ingrediënten voor een feestje zijn! En wat was het goed verzorgd en ook de bediening was geweldig. Helemaal top! We kregen ruim de tijd om onze biologische batterij weer op te laden en tegen negenen gingen we weer de bus in, om ons laatste optreden te gaan verzorgen.

Dat werd van ons verlangd in Nederwetten, een klein plaatsje buiten Vught. Daar betraden we een partycentrum, waar een leuk en gezellig dweilfestival plaats vond. Hier hadden wij de eer en het genoegen ons voor het eerst te mogen presenteren in onze spiksplinternieuwe polo’s! Met twee royale sets hebben wij daar dan ook vol overgave aan voldaan. Het was erg leuk daar.
Na een laatste afzakkertje stapten we weer de bus in om terug te keren naar De Vrolijke Noot. We kunnen terugkijken op een geweldige dag.